Nachrichten

Megéri Siófokon ingatlanba fektetni?

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A jelenlegi trendek ráadásul még inkább ebbe az irányba mutatnak, ugyanis egyre élénkül a kereslet a balatoni ingatlanok iránt.

 

Folyamatosan drágulnak a siófoki lakóingatlanok

Az Ingatlannet.hu adatai szerint a siófoki lakóingatlanok 2021. januári átlagos négyzetméter árai nagyban eltérnek a 2020. januári átlagáraktól. Valamennyi ingatlantípus 10-20%-os drágulást tudhat maga mögött az elmúlt egy évben.

A Siófokon eladásra kínált családi házak és téglalakások átlagára 10%-kal lett magasabb idén tavalyhoz képest. Egy éve a házakat négyzetméterenként átlagosan 460 ezer forintért, a téglaépítésű lakásokat pedig 850 ezer forinttal kínálták eladásra a tulajdonosok. Most pedig, 2020 első hónapjában a házak átlagos négyzetméter ára 510 ezer forintra, míg a téglalakásoké 920 ezer forintra szökött fel.

A panellakások átlag négyzetméter ára – csakúgy, mint a téglalakásoké és a családi házaké – növekedett tavaly január óta. Viszont ezen lakóingatlan-típusok sokkal nagyobb mértékben drágultak, mint a társaik. A siófoki panelek egyetlen négyzetméteréért ugyanis 160 ezer forinttal kellett többet fizetni most, mint egy évvel korábban. Így a 2021-es januári átlagáruk 840 ezer Ft/m² lett.

 

 

Siófokon megéri ingatlanba fektetni

A népszerű balatoni üdülőhelyek ingatlanpiaci árait tekintve Siófok ingatlanárai kedvezőnek mondhatók. Például Siófokon a családi házak négyzetméterenként átlagosan 30 ezer forinttal kerültek kevesebbe, mint Zamárdin, sőt a Balatonfüreden eladó házaknál csaknem 200 ezer Ft/m²-rel olcsóbbak a siófokiak.

Vásárlói szempontból Siófok lakáspiaci árai is barátságosnak mondhatók. Mind a zamárdi, mind a füredi téglalakásokhoz képest 180 ezer Ft/m²-rel alacsonyabb az átlagos négyzetméter áruk.

Összességében tehát ha a Balaton környékén szeretne valaki házat vagy lakást vásárolni, Siófok egy jó befektetésnek tűnik. Ráadásul a vízparti ingatlanok ára mindig a magasban tornyosul és még egy olyan nagyobb kaliberű esemény sem tudja ledönteni ezt a tornyot, mint a koronavírus.

 

 

A Balaton népszerűbb, mint valaha

Egészen a koronavírus megjelenéséig hazánkban a fő ingatlanbefektetési terület a főváros és környéke volt. A járványidőszak alatt azonban nemcsak az ingatlan keresési és eladási szokások változtak meg, hanem a befektetési szokások is. Mostanra ugyanis Budapest helyett a Balaton lett a befektetők kedvence. Legyen szó telekről, családi házról, lakásról vagy nyaralóról, az eladók nem maradnak vevő nélkül. A vásárlók hosszú távon úgy gondolják, hogy ha külföldre nem is, legalább belföldre el tudnak menni nyaralni, ha van egy ingatlanuk a Balatonnál.

Persze a piacon egyre élénkülő kereslet egyre feljebb nyomja az árakat is. A vízparti ingatlanok árai nemhogy nem csökkennek, de még a legmeredekebb drágulást mutatják és ez valószínűleg így is marad. Nagyon úgy tűnik, hogy határ a csillagos ég. Plusz, ha a Balatonról beszélünk, nem igazán létezik az alku fogalma.

Weitere Neuigkeiten, wichtige Informationen

Ab 0:00 Uhr am 9. Mai (Samstag) bis 24 Uhr am 10. Mai (Sonntag) werden neue Beschränkungen in Siófok einleiten, was für die ganze Wochenende gelten.Die Beschränkungen hat dr. Róbert Lengyel (Bürgermeister von Siófok) im Facebook angemeldet.

 

 

Mit der Milderung der Beschränkungen kann man zahlreich aus den Terrassen und den Gartenlokalen der Restaurant, Konditorei, Bäckereien, Cafés in Siófok wieder vor Ort verbrauchen. In den gastgebenden Geschäfte darf man sich nur aufhalten, wo man mit Mitnahme oder Auslieferung bestellen kann! Bei diesen Geschäften ist die Tragung der Maske verbindlich!

 

Der Umbau der Baross Brücke (zwischen die Indóház Strasse und der Kreisverkehr der Vitorlás Strasse) hat auf unbestimmte Zeit ausgesetzt.

 

Ab 0:00 Uhr am 1. Mai (Freitag) bis 24 Uhr am 3. Mai (Sonntag) werden neue Beschränkungen in Siófok einleiten, was für die ganze Wochenende gelten.Die Beschränkungen hat dr. Róbert Lengyel (Bürgermeister von Siófok) im Facebook angemeldet.

Informationen über die Maßnahmen, die Verschließungen, sowie die Programmwegfallen wegend des Coronavirus (COVID-19) in Siófok.

Wir erfrischen und erweitern laufend diese List!