News

Useful information

Megéri Siófokon ingatlanba fektetni?

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A jelenlegi trendek ráadásul még inkább ebbe az irányba mutatnak, ugyanis egyre élénkül a kereslet a balatoni ingatlanok iránt.

 

Folyamatosan drágulnak a siófoki lakóingatlanok

Az Ingatlannet.hu adatai szerint a siófoki lakóingatlanok 2021. januári átlagos négyzetméter árai nagyban eltérnek a 2020. januári átlagáraktól. Valamennyi ingatlantípus 10-20%-os drágulást tudhat maga mögött az elmúlt egy évben.

A Siófokon eladásra kínált családi házak és téglalakások átlagára 10%-kal lett magasabb idén tavalyhoz képest. Egy éve a házakat négyzetméterenként átlagosan 460 ezer forintért, a téglaépítésű lakásokat pedig 850 ezer forinttal kínálták eladásra a tulajdonosok. Most pedig, 2020 első hónapjában a házak átlagos négyzetméter ára 510 ezer forintra, míg a téglalakásoké 920 ezer forintra szökött fel.

A panellakások átlag négyzetméter ára – csakúgy, mint a téglalakásoké és a családi házaké – növekedett tavaly január óta. Viszont ezen lakóingatlan-típusok sokkal nagyobb mértékben drágultak, mint a társaik. A siófoki panelek egyetlen négyzetméteréért ugyanis 160 ezer forinttal kellett többet fizetni most, mint egy évvel korábban. Így a 2021-es januári átlagáruk 840 ezer Ft/m² lett.

 

 

Siófokon megéri ingatlanba fektetni

A népszerű balatoni üdülőhelyek ingatlanpiaci árait tekintve Siófok ingatlanárai kedvezőnek mondhatók. Például Siófokon a családi házak négyzetméterenként átlagosan 30 ezer forinttal kerültek kevesebbe, mint Zamárdin, sőt a Balatonfüreden eladó házaknál csaknem 200 ezer Ft/m²-rel olcsóbbak a siófokiak.

Vásárlói szempontból Siófok lakáspiaci árai is barátságosnak mondhatók. Mind a zamárdi, mind a füredi téglalakásokhoz képest 180 ezer Ft/m²-rel alacsonyabb az átlagos négyzetméter áruk.

Összességében tehát ha a Balaton környékén szeretne valaki házat vagy lakást vásárolni, Siófok egy jó befektetésnek tűnik. Ráadásul a vízparti ingatlanok ára mindig a magasban tornyosul és még egy olyan nagyobb kaliberű esemény sem tudja ledönteni ezt a tornyot, mint a koronavírus.

 

 

A Balaton népszerűbb, mint valaha

Egészen a koronavírus megjelenéséig hazánkban a fő ingatlanbefektetési terület a főváros és környéke volt. A járványidőszak alatt azonban nemcsak az ingatlan keresési és eladási szokások változtak meg, hanem a befektetési szokások is. Mostanra ugyanis Budapest helyett a Balaton lett a befektetők kedvence. Legyen szó telekről, családi házról, lakásról vagy nyaralóról, az eladók nem maradnak vevő nélkül. A vásárlók hosszú távon úgy gondolják, hogy ha külföldre nem is, legalább belföldre el tudnak menni nyaralni, ha van egy ingatlanuk a Balatonnál.

Persze a piacon egyre élénkülő kereslet egyre feljebb nyomja az árakat is. A vízparti ingatlanok árai nemhogy nem csökkennek, de még a legmeredekebb drágulást mutatják és ez valószínűleg így is marad. Nagyon úgy tűnik, hogy határ a csillagos ég. Plusz, ha a Balatonról beszélünk, nem igazán létezik az alku fogalma.

More news, important information

We inform the residents and guests of Siófok that the prologue of Tour de Hongrie international bicycle race will take place on 11th June. A closed circle route will be introduced (shown on the map) to ensure the safety of the race. Periodic traffic restriciton is expected in the area of the route the day before. 

 

June 11th 2019 from 13:00 to 18:30 : full roadblock on the circle route.

Vehicles can not access the route shown on the map in this period. 

On the pass points shown on the map periodic pedestrian crossing will be available.

For more information visit www.siofok.hu

 

 

On 14 August 2018, Tour de Hongrie bicycle race will start from Siófok. Regarding this traffic changes are expected during the day.

With 8 winning applications, the Tourism Association of Siófok has received the following title Marketing Capital for Siófok.

 

Hundreds of children and adults were doing sports in Siófok on May 30, the Challenge Day, which gave the city to third place in the competition.

In 2018, Balaton Hajózási Zrt. Will organize the National Regatta, the National Sailing Club of Hungary Settlement at Siófok on June 9-10. On the occasion of the 50th anniversary of Siófok's birth, 50 settlements will be hosted by the organizers - says BAHART in his statement.