Nachrichten

Az ünnepi hosszú hétvégén is irány Siófok

A gyönyörű őszi idő még mindig tart, a Balaton az októberi időszakban is csodálatos, számos program közül válogathatunk, irány tehát Siófok a hosszú hétvégén is.

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete szervezésében, három napon keresztül finom ételek és italok, valamint egyedi kézműves termékek várják a hajóállomáson a vendégeket október 23-tól 25-ig. (További információ: https://www.facebook.com/events/1006347749846193)

A Siófoki Kincsvadászat keretén belül szombat estig kereshetitek az elrejtett kincseket a belvárosban. Kitűnő program kicsik és nagyok számára is! A helyesen válaszolók között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra. (További információ: https://www.facebook.com/events/343014943749315)

A kulturális programokból sem lesz hiány a hosszú hétvégén! Elkezdődnek a Kálmán Imre Emléknapok, mely Siófok híres szülötte, Kálmán Imre tiszteletére jött létre. Október 24-én, szombaton egy szabadtéri kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a kulturális központ előtti téren. A kiállítás a művész életére, életútjára és a világhírű műveire emlékezik és egy hónapon keresztül tekinthető meg. (További információ: https://www.facebook.com/events/394834738195387)

Szintén október 24-én szombaton, a délelőtt folyamán egy rendhagyó vezetett séta keretén belül ismerkedhetünk meg az Operettkirály élettörténetének eddig még nem ismert részleteiről. Például születésnapjához kötődő ünnepségek, néhány újonnan elhangzó történet a zeneszerző magánéletéből vagy akár zenei örökségéről. A sétán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (További információ: https://www.facebook.com/events/3960940763920128)

A délután folyamán Sáfár Mónika beszélget a méltán híres magyar sorozat, a Szomszédok egyik főszereplőjével, Nemcsák Károllyal. A beszélgetés témája lesz többek között a sorozat, a mindennapok és egyéb érdekességre is fény derül a Szomszédokkal kapcsolatban. (További információ: https://www.facebook.com/events/993365754408273)

Aki egy kis aktív kikapcsolódásra vágyik, a siófoki Tourinform iroda szervezésében a Töreki Cinege forrásig szervezett kerékpártúra indul. A túra folyamán az Egy Csipet Nádas étterem látja vendégül egy kis frissítőre a résztvevőket. (További információ: https://www.facebook.com/events/766779033882638)

A Halloween jegyében a Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület Tökös napot szervez a kiliti reptéren (Papkutapuszta). A rendezvényen különböző ügyességi játékok, íjászpróba, tök szépségverseny, sütivásár, zsákbamacska. (További információ: https://www.facebook.com/events/817051909061775)

Az attrakciók továbbra is nyitva tartanak: irány a Víztorony, a Fordított ház, a Bella Állatpark, vagy akár a Zenepavilon. Gyertek látogassatok el októberben is Siófokra, hiszen ősszel is itt kezdődik a Balaton!

Weitere Neuigkeiten, wichtige Informationen

Ab 0:00 Uhr am 9. Mai (Samstag) bis 24 Uhr am 10. Mai (Sonntag) werden neue Beschränkungen in Siófok einleiten, was für die ganze Wochenende gelten.Die Beschränkungen hat dr. Róbert Lengyel (Bürgermeister von Siófok) im Facebook angemeldet.

 

 

Mit der Milderung der Beschränkungen kann man zahlreich aus den Terrassen und den Gartenlokalen der Restaurant, Konditorei, Bäckereien, Cafés in Siófok wieder vor Ort verbrauchen. In den gastgebenden Geschäfte darf man sich nur aufhalten, wo man mit Mitnahme oder Auslieferung bestellen kann! Bei diesen Geschäften ist die Tragung der Maske verbindlich!

 

Der Umbau der Baross Brücke (zwischen die Indóház Strasse und der Kreisverkehr der Vitorlás Strasse) hat auf unbestimmte Zeit ausgesetzt.

 

Ab 0:00 Uhr am 1. Mai (Freitag) bis 24 Uhr am 3. Mai (Sonntag) werden neue Beschränkungen in Siófok einleiten, was für die ganze Wochenende gelten.Die Beschränkungen hat dr. Róbert Lengyel (Bürgermeister von Siófok) im Facebook angemeldet.

Informationen über die Maßnahmen, die Verschließungen, sowie die Programmwegfallen wegend des Coronavirus (COVID-19) in Siófok.

Wir erfrischen und erweitern laufend diese List!