News

Useful information

Az ünnepi hosszú hétvégén is irány Siófok

A gyönyörű őszi idő még mindig tart, a Balaton az októberi időszakban is csodálatos, számos program közül válogathatunk, irány tehát Siófok a hosszú hétvégén is.

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete szervezésében, három napon keresztül finom ételek és italok, valamint egyedi kézműves termékek várják a hajóállomáson a vendégeket október 23-tól 25-ig. (További információ: https://www.facebook.com/events/1006347749846193)

A Siófoki Kincsvadászat keretén belül szombat estig kereshetitek az elrejtett kincseket a belvárosban. Kitűnő program kicsik és nagyok számára is! A helyesen válaszolók között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra. (További információ: https://www.facebook.com/events/343014943749315)

A kulturális programokból sem lesz hiány a hosszú hétvégén! Elkezdődnek a Kálmán Imre Emléknapok, mely Siófok híres szülötte, Kálmán Imre tiszteletére jött létre. Október 24-én, szombaton egy szabadtéri kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a kulturális központ előtti téren. A kiállítás a művész életére, életútjára és a világhírű műveire emlékezik és egy hónapon keresztül tekinthető meg. (További információ: https://www.facebook.com/events/394834738195387)

Szintén október 24-én szombaton, a délelőtt folyamán egy rendhagyó vezetett séta keretén belül ismerkedhetünk meg az Operettkirály élettörténetének eddig még nem ismert részleteiről. Például születésnapjához kötődő ünnepségek, néhány újonnan elhangzó történet a zeneszerző magánéletéből vagy akár zenei örökségéről. A sétán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (További információ: https://www.facebook.com/events/3960940763920128)

A délután folyamán Sáfár Mónika beszélget a méltán híres magyar sorozat, a Szomszédok egyik főszereplőjével, Nemcsák Károllyal. A beszélgetés témája lesz többek között a sorozat, a mindennapok és egyéb érdekességre is fény derül a Szomszédokkal kapcsolatban. (További információ: https://www.facebook.com/events/993365754408273)

Aki egy kis aktív kikapcsolódásra vágyik, a siófoki Tourinform iroda szervezésében a Töreki Cinege forrásig szervezett kerékpártúra indul. A túra folyamán az Egy Csipet Nádas étterem látja vendégül egy kis frissítőre a résztvevőket. (További információ: https://www.facebook.com/events/766779033882638)

A Halloween jegyében a Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület Tökös napot szervez a kiliti reptéren (Papkutapuszta). A rendezvényen különböző ügyességi játékok, íjászpróba, tök szépségverseny, sütivásár, zsákbamacska. (További információ: https://www.facebook.com/events/817051909061775)

Az attrakciók továbbra is nyitva tartanak: irány a Víztorony, a Fordított ház, a Bella Állatpark, vagy akár a Zenepavilon. Gyertek látogassatok el októberben is Siófokra, hiszen ősszel is itt kezdődik a Balaton!

More news, important information

We inform the residents and guests of Siófok that the prologue of Tour de Hongrie international bicycle race will take place on 11th June. A closed circle route will be introduced (shown on the map) to ensure the safety of the race. Periodic traffic restriciton is expected in the area of the route the day before. 

 

June 11th 2019 from 13:00 to 18:30 : full roadblock on the circle route.

Vehicles can not access the route shown on the map in this period. 

On the pass points shown on the map periodic pedestrian crossing will be available.

For more information visit www.siofok.hu

 

 

On 14 August 2018, Tour de Hongrie bicycle race will start from Siófok. Regarding this traffic changes are expected during the day.

With 8 winning applications, the Tourism Association of Siófok has received the following title Marketing Capital for Siófok.

 

Hundreds of children and adults were doing sports in Siófok on May 30, the Challenge Day, which gave the city to third place in the competition.

In 2018, Balaton Hajózási Zrt. Will organize the National Regatta, the National Sailing Club of Hungary Settlement at Siófok on June 9-10. On the occasion of the 50th anniversary of Siófok's birth, 50 settlements will be hosted by the organizers - says BAHART in his statement.