Hírek

Siófok Téli Varázsa

Alig várjuk, hogy újra visszatérjen a városba a megszokott sürgés-forgás, de Siófok téli varázsa idén is Mindenkinek jár!:) Sok-sok játékkal, fotóval és videóval készülünk nektek decemberben, hogy ti is részesei lehessetek a Siófok nyújtotta téli élménynek, és együtt várjuk a karácsonyt!

Holnap kinyithatjuk Virtuális Adventi Naptárunk első ablakát, és egészen Szentestéig minden napra készülünk nektek egy-egy siófoki varázslattal. Lelkesen készülődünk az ünnepekre, reméljük, már ti is nagyon várjátok a Karácsonyt, és együtt ötletelhetünk majd a jól bevált sütireceptek, kézzel készült ajándékok és a legszebb karácsonyi dallamok világában. Bemutatunk nektek ügyeskezű siófoki kézműveseket, akik segítenek a díszítésben, találkozhattok majd helyi cukrászokkal, akik a legfinomabb sütiket segítenek elkészíteni, megismerhetitek a tökéletes halászlé titkát, olvashattok egy-egy jótékonysági kezdeményezésről és a decemberi hagyományokról is.

A Mikulás is ellátogat hozzánk Siófokra, és természetesen nem üres kézzel érkezik: ha figyelmesen követitek Hello Siófok Facebook oldalunkat, akár ti is találkozhattok ajándékaival a városban egészen december 24-ig. De más játékkal is készülünk! Aki szívesen vett részt őszi kincsvadászatunkon, bizonyára városi kódfejtő játékunkat is élvezni fogja. A játék során egyénileg, barátokkal vagy a családdal fedezhetitek fel a belváros látványosságait, amelyekkel kapcsolatban egy-egy kérdésre kell felelnetek.

A következő hetekben az ünnepi pompában ragyogó Siófok varázslatos helyszíneit járhatjátok körbe Instagram oldalunkon is, és minden vasárnap együtt gyújtjuk meg a következő gyertyákat a város adventi koszorúján, hogy ezáltal a virtuális utazók is átélhessék Siófok Téli Varázsát!

Reméljük, hamarosan újra Siófokon üdvözölhetünk Mindenkit, és a 2021-es év csupa szuper élményt tartogat számunkra!:)

További hírek; fontos információk

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.

A Balatonon, hazánk egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, az elmúlt években pörgés jellemezte az ingatlanpiacot. A koronavírus megjelenésével azonban ez megváltozott: visszaszorult a kereslet és megtorpantak az árak. 

Mostantól visszaigényelhetik november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80%-át a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek az NTAK felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével igényelhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség még idén folyósít.

Mivel a Magyar Turisztikai Ügynökség által üzemeltetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba valamennyi szálláshelytípustól naponta érkeznek adatok, akár hónapokról, akár egy-egy rövidebb, a turisztikai ágazat számára kiemelt időszakról is részletes kép rajzolható fel.