Nachrichten

Programoktól színes siófoki nyár

Bár tavasszal ezt még gondolni sem mertük, júliusra enyhült a járvány okozta helyzet, és végre lesz lehetőségünk kikapcsolódni az üdítő siófoki nyári programoknak köszönhetően. A Kálmán Imre Kulturális Központ, a Könyvtár és a Kálmán Imre Emlékház, a SzínPart, a PLÁZS, a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület, a Balatoni Hajózás és minden egyes turisztikai szereplő azért dolgozik, hogy minél eseménydúsabb legyen a siófoki nyár 2020-ban is, a várostól megszokott, minden korosztályt megszólító kínálattal.

A Kálmán Imre Kulturális Központ – bár némi változtatással, de – idén is megrendezi népszerű belvárosi rendezvényeit, hogy színesítsék a hétköznapokat is. Csütörtökönként ismét vár ránk a Belvárosi Zenei Estek, szuper könnyűzenei programokkal, az irodalomkedvelők péntekenként a KulTeraszon kapcsolódhatnak ki olyan népszerű előadók társaságában, mint Gerendás Péter, Grecsó Krisztián vagy Kollár-Klemencz László. A könnyed mozi iránt érdeklődőket minden szerdán külföldi vígjátékok várják a Nyáresti Filmklubban, a kedd estéket a Belvárosi Estek operett előadásai fűszerezik, a hétfő pedig a gyermekeké, hiszen este 7-től a Vakációs Gyermekprogramok keretében táncház, gyermekzenekarok és izgalmas előadások várnak rájuk. A belvárosi programok mind a KIKK belső udvarában kerülnek megrendezésre. Természetesen nem marad el vasárnaponként a Zene a Zöldben sem, ahol a Jókai park kellemes környezete kedveskedik a tökéletes hangulattal a komolyzenei, acapella és népzenei koncertek alatt.

A komolyzene kedvelőinek Teleki Miklós orgonaművész és neves vendégei az idei évben is igényes programot és minőségi élményt kínálnak a Majestic Sounds orgonakoncert-sorozat keretében.

A SzínPart, vagyis a Siófoki Szabadtéri Színpad műsora július végétől egy hónapig vár idén is! Legénybúcsú, Menopauza, Dumaszínház, Dés László, Demjén Ferenc, Balázs Fecó – az idei évad is sok-sok izgalmas előadást ígér.

A nyári ellazulás központja, a siófoki Nagystrandon található PLÁZS is rengeteg élményt kínál a napfény és a programok szerelmeseinek! Megújuló külsővel, minőségi szolgáltatásokkal, holdfényes partikkal és a hazai zenei élet krémjének koncertjeivel varázsolja felejthetetlenné a balatoni nyarat.  Napközben a napfürdőző édes semmittevés, vagy az aktív kikapcsolódás színtere, a programnapokon pedig könnyűzenei élményeket kínál. Az idei nyár kínálatában a teljesség igénye nélkül megtalálható a Rakonczai Piano, a Republic, Fenyő Miklós, az Edda, a We Love Balaton Festival és az Ultra Color Festival is. A 2020-as év szigorításai különlegessé teszik a PLÁZS idei szezonját, hiszen így szeptember végéig koncertek színesítik majd a Nagystrandot.

A rossz idő sem szegheti kedvünk, hiszen a szaunaszeánszairól híres Galerius Fürdő is minden nap vár a különleges medencéivel, Szaunavilágával és kényeztető masszázsaival. Július 25-én Strandok Éjszakája is lesz, ahol hosszabbított nyitva tartással és különleges programokkal várnak mindenkit.

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete júliusban is vásárral várja minden hétvégén a siófoki hajóállomáson a gasztronómia és a kézműves termékek iránt érdeklődőket. Szombat esténként pedig élőzene is színesíti a programot: Siófok kedvencei, a Blokk Együttes, a The Freakend és a Hawaii Együttes lépnek színpadra. A hangulat garantált!

Az idei évben a Kálmán Imre Emlékház elindítja különleges városi sétáit, melyeken helyiek és az idelátogatók is ingyenesen részt vehetnek. A tematikus városnéző sétákon a siófoki születésű Kálmán Imre emlékét és Varga Imre szobrait és jobban megismerhetjük. A szobrászművésznek emléket állító séta során a Fő téren és környékén elhelyezett szobrok jellemzését, keletkezésük és elhelyezésük részleteit, érdekességeit hallhatják, míg az operettszerző kultuszát bemutató programon a róla elnevezett helyeket látogathatjuk meg. Kálmán Imre kalandos élete, valamint világszerte ismert és közkedvelt muzsikájának néhány kevésbé ismert titka tárul a résztvevők elé. Jelentkezni a siófoki Tourinform irodában lehet személyesen, telefonon vagy e-mailben az info@hellosiofok.hu címen.
A kisebbeknek múzeumpedagógiai foglalkozást is indítanak augusztusban „Az operettkirályfi” címmel. A játékos, rejtvényekkel tarkított program keretében Kálmán Imre titkait és életének kalandjait ismerhetik meg a gyermekek.
Az Emlékház Csiszár Elek, Varga Imre és Muzsinszki Nagy Endre siófoki alkotóművészek életéről is készül kiállítás. Az I. Inaurem – Siófok ékkövei kiállítás augusztus végétől december végéig várja az érdeklődőket.

A Könyvtár Gyermekrészlegén szerdai és csütörtöki napokon várják a kicsiket a Százszorszép Kezek foglalkozásokkal, ahol sárkányokat, órarendeket, ceruzatartókat és egyéb szuper kis tárgyakat készíthetnek.

Augusztus végén egy igazán különleges programmal bővül Siófok kínálata: augusztus 23-án a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület és a SióSUP szervezésében kerül megrendezésre az I. Siófoki SUP Kupa a siófoki Nagystrandon. Az 1 km hosszan húzódó versenypályára amatőröket és profikat is várnak, lesznek családi futamok is, illetve azok is kipróbálhatják magukat, akik a helyszínen kedvet kapnak. A tervek szerint 100 deszka lesz a vízen, egyszerre akár 100-120 emberrel, így amellett, hogy egy színvonalas, szórakoztató rendezvényre számíthatunk, igazán látványosnak is ígérkezik az esemény. Jelentkezni a sportegyesület weboldalán lehet.

Amellett, hogy egy eseménydús nyárnak nézünk elébe, természetesen nem maradhatnak ki a programlistáról a Balatoni Hajózás hajói sem. A kirándulni vágyók számára Balatonfüred és Tihany is elérhető Siófok kikötőjéből, de persze egy hangulatos sétahajózáson is részt vehetünk – akár a naplementében gyönyörködve is. A népszerű bulihajók is útra kelnek egészen augusztus 29-ig, minden pénteken és szombaton.

A programokról részletes információt a www.hellosiofok.hu és a www.facebook.com/hellosiofok oldalakon találnak.

Weitere Neuigkeiten, wichtige Informationen

Ab 0:00 Uhr am 9. Mai (Samstag) bis 24 Uhr am 10. Mai (Sonntag) werden neue Beschränkungen in Siófok einleiten, was für die ganze Wochenende gelten.Die Beschränkungen hat dr. Róbert Lengyel (Bürgermeister von Siófok) im Facebook angemeldet.

 

 

Mit der Milderung der Beschränkungen kann man zahlreich aus den Terrassen und den Gartenlokalen der Restaurant, Konditorei, Bäckereien, Cafés in Siófok wieder vor Ort verbrauchen. In den gastgebenden Geschäfte darf man sich nur aufhalten, wo man mit Mitnahme oder Auslieferung bestellen kann! Bei diesen Geschäften ist die Tragung der Maske verbindlich!

 

Der Umbau der Baross Brücke (zwischen die Indóház Strasse und der Kreisverkehr der Vitorlás Strasse) hat auf unbestimmte Zeit ausgesetzt.

 

Ab 0:00 Uhr am 1. Mai (Freitag) bis 24 Uhr am 3. Mai (Sonntag) werden neue Beschränkungen in Siófok einleiten, was für die ganze Wochenende gelten.Die Beschränkungen hat dr. Róbert Lengyel (Bürgermeister von Siófok) im Facebook angemeldet.

Informationen über die Maßnahmen, die Verschließungen, sowie die Programmwegfallen wegend des Coronavirus (COVID-19) in Siófok.

Wir erfrischen und erweitern laufend diese List!