Hírek

Megéri Siófokon ingatlanba fektetni?

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A jelenlegi trendek ráadásul még inkább ebbe az irányba mutatnak, ugyanis egyre élénkül a kereslet a balatoni ingatlanok iránt.

 

Folyamatosan drágulnak a siófoki lakóingatlanok

Az Ingatlannet.hu adatai szerint a siófoki lakóingatlanok 2021. januári átlagos négyzetméter árai nagyban eltérnek a 2020. januári átlagáraktól. Valamennyi ingatlantípus 10-20%-os drágulást tudhat maga mögött az elmúlt egy évben.

A Siófokon eladásra kínált családi házak és téglalakások átlagára 10%-kal lett magasabb idén tavalyhoz képest. Egy éve a házakat négyzetméterenként átlagosan 460 ezer forintért, a téglaépítésű lakásokat pedig 850 ezer forinttal kínálták eladásra a tulajdonosok. Most pedig, 2020 első hónapjában a házak átlagos négyzetméter ára 510 ezer forintra, míg a téglalakásoké 920 ezer forintra szökött fel.

A panellakások átlag négyzetméter ára – csakúgy, mint a téglalakásoké és a családi házaké – növekedett tavaly január óta. Viszont ezen lakóingatlan-típusok sokkal nagyobb mértékben drágultak, mint a társaik. A siófoki panelek egyetlen négyzetméteréért ugyanis 160 ezer forinttal kellett többet fizetni most, mint egy évvel korábban. Így a 2021-es januári átlagáruk 840 ezer Ft/m² lett.

 

 

Siófokon megéri ingatlanba fektetni

A népszerű balatoni üdülőhelyek ingatlanpiaci árait tekintve Siófok ingatlanárai kedvezőnek mondhatók. Például Siófokon a családi házak négyzetméterenként átlagosan 30 ezer forinttal kerültek kevesebbe, mint Zamárdin, sőt a Balatonfüreden eladó házaknál csaknem 200 ezer Ft/m²-rel olcsóbbak a siófokiak.

Vásárlói szempontból Siófok lakáspiaci árai is barátságosnak mondhatók. Mind a zamárdi, mind a füredi téglalakásokhoz képest 180 ezer Ft/m²-rel alacsonyabb az átlagos négyzetméter áruk.

Összességében tehát ha a Balaton környékén szeretne valaki házat vagy lakást vásárolni, Siófok egy jó befektetésnek tűnik. Ráadásul a vízparti ingatlanok ára mindig a magasban tornyosul és még egy olyan nagyobb kaliberű esemény sem tudja ledönteni ezt a tornyot, mint a koronavírus.

 

 

A Balaton népszerűbb, mint valaha

Egészen a koronavírus megjelenéséig hazánkban a fő ingatlanbefektetési terület a főváros és környéke volt. A járványidőszak alatt azonban nemcsak az ingatlan keresési és eladási szokások változtak meg, hanem a befektetési szokások is. Mostanra ugyanis Budapest helyett a Balaton lett a befektetők kedvence. Legyen szó telekről, családi házról, lakásról vagy nyaralóról, az eladók nem maradnak vevő nélkül. A vásárlók hosszú távon úgy gondolják, hogy ha külföldre nem is, legalább belföldre el tudnak menni nyaralni, ha van egy ingatlanuk a Balatonnál.

Persze a piacon egyre élénkülő kereslet egyre feljebb nyomja az árakat is. A vízparti ingatlanok árai nemhogy nem csökkennek, de még a legmeredekebb drágulást mutatják és ez valószínűleg így is marad. Nagyon úgy tűnik, hogy határ a csillagos ég. Plusz, ha a Balatonról beszélünk, nem igazán létezik az alku fogalma.

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.

Alig várjuk, hogy újra visszatérjen a városba a megszokott sürgés-forgás, de Siófok téli varázsa idén is Mindenkinek jár!:) Sok-sok játékkal, fotóval és videóval készülünk nektek decemberben, hogy ti is részesei lehessetek a Siófok nyújtotta téli élménynek, és együtt várjuk a karácsonyt!