Hírek

Októberben is irány Siófok!

Októberben is érdemes felkeresni az ezerarcú várost, hiszen az őszi időszakban is rengeteg élményt tartogat. Aktív kikapcsolódás, családbarát programok, kulturális események és gasztro kalandok!  

Szép, őszi napsütéses időben kitűnő kirándulási lehetőséget biztosít a Töreki Természetvédelmi Terület, ahol kétféle túra közül választhatunk.

Fedezzük fel a várost sétálva, érdemes fellátogatni a Víztoronyba, ahol csodás panoráma tárul elénk. A vasútállomás felé haladva, a Zenepavilonnál (Millennium park) egy applikáció segítségével játszhatjuk le Kálmán Imre ikonikus dallamait. Keressük fel Varga Imre - a híres szobrászművész - alkotásait a város számos pontján. Akár vezetett séta alkalmával is megismerkedhetünk Kálmán Imre kalandos életével és Varga Imre munkásságával, a péntekenként induló ingyenes program alatt.

A hétvégén érdemes lesz ellátogatni a hajóállomásra is, hiszen számos étel- és italkülönlegességgel készülnek a szervezők a Bor és Keszeg Piknik alkalmával. Péntek és szombat este koncertek is várják az érdeklődőket.

Hajózásra is lehetőség nyílik hétvégenként, akár menetrendi, akár sétahajó járatokkal.

Igazi élményt nyújt a család minden tagja számára az egész évben nyitva tartó Bella Állatpark, ahol sokféle cuki állattal találkozhatunk. Amennyiben Ti is játszanátok a gravitációval látogassatok el az október végéig nyitva tartó Fordított házba!

Ne feledjétek a Kincsvadászatot sem! Október 24-ig kereshetitek a belvárosban a különböző kincseket.

Kisebb kulturális programok is színesítik a város kínálatát, mint a kiállítás a Kálmán Imre Emlékházban vagy színházi előadások a kulturális központban.

Siófok tehát októberben is számos kikapcsolódási lehetőséggel vár, hiszen ne feledjétek, ősszel is itt kezdődik a Balaton!

 

További hírek; fontos információk

A balatoni hajózás 175. jubileumának alkalmából országos művészeti pályázatot hirdet a BAHART 2021. május 1. és augusztus 13. között! Ünnepeljünk együtt és állítsunk méltóképp emléket a balatoni hajózás múltjának és jövőjének!

Engedd szabadon a kreativitásod, ragadj ki egy témát vagy részletet a balatoni hajózás 175 éves történelméből és alkoss egyedit bármilyen technikával!

Március 11-én megnyílt a Kovászvirág Pékműhely - Kézműves Pékség és Termelői Bolt Siófokon a Fő u. 111. címen.

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.