Hírek

Októberben is irány Siófok!

Októberben is érdemes felkeresni az ezerarcú várost, hiszen az őszi időszakban is rengeteg élményt tartogat. Aktív kikapcsolódás, családbarát programok, kulturális események és gasztro kalandok!  

Szép, őszi napsütéses időben kitűnő kirándulási lehetőséget biztosít a Töreki Természetvédelmi Terület, ahol kétféle túra közül választhatunk.

Fedezzük fel a várost sétálva, érdemes fellátogatni a Víztoronyba, ahol csodás panoráma tárul elénk. A vasútállomás felé haladva, a Zenepavilonnál (Millennium park) egy applikáció segítségével játszhatjuk le Kálmán Imre ikonikus dallamait. Keressük fel Varga Imre - a híres szobrászművész - alkotásait a város számos pontján. Akár vezetett séta alkalmával is megismerkedhetünk Kálmán Imre kalandos életével és Varga Imre munkásságával, a péntekenként induló ingyenes program alatt.

A hétvégén érdemes lesz ellátogatni a hajóállomásra is, hiszen számos étel- és italkülönlegességgel készülnek a szervezők a Bor és Keszeg Piknik alkalmával. Péntek és szombat este koncertek is várják az érdeklődőket.

Hajózásra is lehetőség nyílik hétvégenként, akár menetrendi, akár sétahajó járatokkal.

Igazi élményt nyújt a család minden tagja számára az egész évben nyitva tartó Bella Állatpark, ahol sokféle cuki állattal találkozhatunk. Amennyiben Ti is játszanátok a gravitációval látogassatok el az október végéig nyitva tartó Fordított házba!

Ne feledjétek a Kincsvadászatot sem! Október 24-ig kereshetitek a belvárosban a különböző kincseket.

Kisebb kulturális programok is színesítik a város kínálatát, mint a kiállítás a Kálmán Imre Emlékházban vagy színházi előadások a kulturális központban.

Siófok tehát októberben is számos kikapcsolódási lehetőséggel vár, hiszen ne feledjétek, ősszel is itt kezdődik a Balaton!

 

További hírek; fontos információk

Kajla, a magyar vizsla kölyök október végétől újra Siófokra látogat, és nyakába veszi a várost, mert itt aztán ősszel sem lehet unatkozni - az őszi élményekből pedig sosem elég! 

Október 25-ig tart a 2020-as balatoni hajózási szezon, érdemes tehát fedélzetre szállni a hosszú hétvégén, és sétahajózni vagy kirándulni egyet a Balaton környékén!

A pénztárgép és a szálláshely-kezelő szoftver után hamarosan még egy új beszerzésre kell felkészülnünk. Januártól már nem lehet kézzel rögzíteni a vendégek adatait az igazolványok vagy útlevelek alapján, hanem kötelező lesz a digitális okmányolvasók használata. A szkennereket minden szállásadónak be kell szereznie.

A gyönyörű őszi idő még mindig tart, a Balaton az októberi időszakban is csodálatos, számos program közül válogathatunk, irány tehát Siófok a hosszú hétvégén is.

A Kálmán Imre kultusz ápolása Siófokon mindig is hangsúlyos feladat volt, 2008 óta pedig már hagyományosan minden évben az Emléknapok nagyszabású rendezvénysorozatával tiszteleg a város az operett szerző emléke előtt.