Hírek

További szigorítások Siófokon április 10-től

2020. április 10. (péntek) 15 órától további szigorításokat vezetnek be Siófok város területén. A hajóállomást, az ott található parkolót, a mólót, a Rózsakertet és a Petőfi sétányt is lezárják a gyalogos- és autós forgalom elől, már a közterületrevaló lépéskor is kötelező a szájmaszk vagy az azt helyettesítő textília viselése.

A bejelentett rendelkezések 2020. április 10. 15:00 órától vannak érvényben április 13. éjfélig.

A rendelkezések a következők:

  • Csak az élelmiszer- és vegyesboltok, drogériák, patikák, benzinkutak és dohányboltok lehetnek nyitva Siófokon.
  • A vendéglátó egységeknél csak házhoz szállítást engedélyeznek, helyben fogyasztásra, vásárlásra nincs lehetőség.
  • A közterületeken és a tömegközlekedési eszközökön a szájmaszk / azt helyettesítő sál, kendő viselése kötelező! Ez alól kivételt képeznek a sportoló emberek (futók, kocogók) >> Április 13-a után ugyanúgy kötelező lesz a maszk viselése a boltokban, ügyintézéskor stb., tehát az április 2-án hozott rendelet érvényben marad.:http://hellosiofok.hu/hirek/hir/268/siofokon-aprilis-2-atol-koetelezo-a-szajmaszk-viselese/
  • A hajóállomást, az ott található parkolót, a mólót, a Rózsakertet és a Petőfi sétányt is lezárják a gyalogos- és autós forgalom elől.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a városőrség és a rendőrség megerősített létszámmal ellenőrzi a rendeletek betartását és fellép az azt megszegőkkel szemben.

 

forrás: siófok.hu

További hírek; fontos információk

A balatoni hajózás 175. jubileumának alkalmából országos művészeti pályázatot hirdet a BAHART 2021. május 1. és augusztus 13. között! Ünnepeljünk együtt és állítsunk méltóképp emléket a balatoni hajózás múltjának és jövőjének!

Engedd szabadon a kreativitásod, ragadj ki egy témát vagy részletet a balatoni hajózás 175 éves történelméből és alkoss egyedit bármilyen technikával!

Március 11-én megnyílt a Kovászvirág Pékműhely - Kézműves Pékség és Termelői Bolt Siófokon a Fő u. 111. címen.

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.