Hírek

Siófokon április 2-ától kötelező a szájmaszk viselése

A koronavírus-járvány elleni védekezés során mindennél fontosabb, hogy figyeljünk egymásra és tartsuk be a hatóságok által előírt szabályokat. A város minden lakójának védelmében 2020. április 2-ai hatállyal rendelet szabályozza, hogy Siófok közigazgatási területén az egyidejűleg többek által látogatott helyekre, főképp üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba kizárólag szájmaszkban, vagy azt helyettesítő, a szájat, orrot eltakaró textilben (sál, kendő) lehet belépni. A szabályok elmulasztása, megszegése 5.000 Ft-tól 200.000 Ft-ig terjedő bírságot von maga után.

Alapvető cél ezzel a megelőzés! Elsősorban azok érdekében született ez a rendelet, akik nem tehetik meg, hogy otthonról dolgozzanak és közvetlenül érintkeznek munkájuk kapcsán embertársaikkal. Ők nap, mint nap a megfertőzés fokozott veszélyét vállalva dolgoznak azért, hogy az ügyintézés, ellátás továbbra is zavartalan maradjon városunkban.

Siófok Város Önkormányzata ezt az intézkedést 5000 db szájmaszk vásárlásával támogatta, ezek ingyen hozzáférhetőek lesznek, hogy az üzletekben és a hivatalban szájmaszk nélkül érkező állampolgárok is be tudják tartani a rendeletet.

Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy ha teheti maradjon otthon. Ha viszont az alapvető élelmiszerek/gyógyszer beszerzése miatt szükségessé válik, hogy elhagyja otthonát a szabályoknak megfelelő módon mindenki viseljen szájmaszkot!

További hírek; fontos információk

A balatoni hajózás 175. jubileumának alkalmából országos művészeti pályázatot hirdet a BAHART 2021. május 1. és augusztus 13. között! Ünnepeljünk együtt és állítsunk méltóképp emléket a balatoni hajózás múltjának és jövőjének!

Engedd szabadon a kreativitásod, ragadj ki egy témát vagy részletet a balatoni hajózás 175 éves történelméből és alkoss egyedit bármilyen technikával!

Március 11-én megnyílt a Kovászvirág Pékműhely - Kézműves Pékség és Termelői Bolt Siófokon a Fő u. 111. címen.

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.