Hírek

Siófokon április 2-ától kötelező a szájmaszk viselése

A koronavírus-járvány elleni védekezés során mindennél fontosabb, hogy figyeljünk egymásra és tartsuk be a hatóságok által előírt szabályokat. A város minden lakójának védelmében 2020. április 2-ai hatállyal rendelet szabályozza, hogy Siófok közigazgatási területén az egyidejűleg többek által látogatott helyekre, főképp üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba kizárólag szájmaszkban, vagy azt helyettesítő, a szájat, orrot eltakaró textilben (sál, kendő) lehet belépni. A szabályok elmulasztása, megszegése 5.000 Ft-tól 200.000 Ft-ig terjedő bírságot von maga után.

Alapvető cél ezzel a megelőzés! Elsősorban azok érdekében született ez a rendelet, akik nem tehetik meg, hogy otthonról dolgozzanak és közvetlenül érintkeznek munkájuk kapcsán embertársaikkal. Ők nap, mint nap a megfertőzés fokozott veszélyét vállalva dolgoznak azért, hogy az ügyintézés, ellátás továbbra is zavartalan maradjon városunkban.

Siófok Város Önkormányzata ezt az intézkedést 5000 db szájmaszk vásárlásával támogatta, ezek ingyen hozzáférhetőek lesznek, hogy az üzletekben és a hivatalban szájmaszk nélkül érkező állampolgárok is be tudják tartani a rendeletet.

Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy ha teheti maradjon otthon. Ha viszont az alapvető élelmiszerek/gyógyszer beszerzése miatt szükségessé válik, hogy elhagyja otthonát a szabályoknak megfelelő módon mindenki viseljen szájmaszkot!

További hírek; fontos információk

Ezerarcú Siófok rovatunk eheti részében a város egyik legkedveltebb attrakciójáról, a Fordított Házról beszélgettünk a tulajdonossal, Stasiak Marekkal. Siófokon a Május 1. utca és a 7-es főút kereszteződésében fejtetőn álló, nem mindennapi látványosságon már 4. éve messziről megakadhat a szemünk. Ezt a különleges turistalátványosságot egy lengyel vállalkozó hozta elsőként Magyarországra a Balatonhoz.

Balázs Fecó exkluzív nagykoncerttel érkezik 2020. augusztus 14-én a siófoki SzínPartra. A koncert 20:30-kor kezdődik. 

Demjén Ferenc turnéja Siófokra is ellátogat! 2020. augusztus 22-én felcsendülnek az örökzöld dalok a SzínParton.

A Balaton legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye az idei nyáron is számos színházi előadással és koncerttel várja a kultúra szerelemeseit, akik egy üde nyári kulturális felfrissülésre vágynak. Július végétől egy hónapon keresztül 11 eseménnyel készülnek a SzínParton.

Siófok képviselő testülete elfogadta a közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozásáról és a szeszesitalt forgalmazó üzletekről szóló rendeletet. Ennek értelmében 2020. augusztus 1-től kezdődően tilossá válik Siófok városán belül a közterületeken történő alkoholfogyasztás, illetve az üzletek mindennapjaiban is változás várható.