Hírek

Siófok legjobb fotóhelyszínei

A szelfikészítés nem újkeletű foglalatosság. Letűnt korok híres festői is készítettek magukról képet, persze egy gomb megnyomása helyett sűrű ecsetvonásokra volt hozzá szükség. A tehetséget felváltotta korunk technikája, mely lehetővé teszi, hogy bár merre is járunk a világban pikk-pakk készítsünk egy-egy emlékezetes képet a másodperc tört része alatt. Képeslapok helyett szelfiket posztolunk látnivalók előtt.

Nincs ez másképp Siófokon sem ahol több látványosság is tálcán kínálja a lehetőséget.

Tegyetek egy sétát a városban és látogassátok meg a kihagyhatatlan szelfipontokat!

Elsőként Siófok Fő terén a Víztorony kicsinyített mása, várja az erre járókat.

fotó: @kerteszmarcell (Instagram)

A vasútállomás előtti téren a Millennium parkban állították fel a fából készült, hófehérre festett zenepavilont, melyben Varga Imre szobrászművész Kálmán Imre operettszerzőt ábrázoló alkotása várja, hogy az arra járó mellé telepedjen és egy fotót készítsen. A zenepavilonnál okostelefonnal csatlakozhatunk a MusicPavilon elnevezésű wifi hálózatra, majd a felkínált listából kiválaszthatjuk kedvenc Kálmán Imre melódiánkat, s megszólaltathatjuk a pavilon hangszórójából.  

A Siófoki Művészeti Iskola előtti Szent Miklós parkban áll Bartók Béla zeneszerző, zongoraművész és népzenekutató szobra, az életnagyságú alkotás is közös fotóra hívogat.

Karinthy Frigyes író, költő szobrát a szépen ápolt Balaton-parti parkban találjuk. Varga Tamás szobrászművész Karinthy bronz alakját fürdődresszben jelenítette meg, ahogy ül egy faágon és a Balaton partján pihen. A város első interaktív szobra mellé bárki odaülhet elmerengeni.

A #hellosiofok szelfipont a Rózsakert közelében, az Isztria sétányon, közvetlenül a Balaton-partján. Már közvetlenül elkészülte után a látogatók egyik kedvence lett, rengeteg kép készül itt és kerül fel a közösségi oldalakra.

A felsorolt szelfipontokon kívül úton- útfélen találkozunk „szelfiért kiáltó” lehetőségekkel, pl. a város Fő terén álldogáló esernyősök szoborkompozíciója, Rákóczi vagy Czóbel ülő szobra.

Siófok minden évszakban más és más élményt kínál. Városunkban mindig találunk kedvünkrevaló programot. Posztoljunk hát egy szelfit Siófokról, hiszen téma van bőven!

Az Instagramon használjuk a #hellosiofok taget és ne felejtsük el követni az oldalt a Facebookon (Hello Siófok) valamint az Instagramon (@hellosiofok) sem!

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.