Hírek

Kálmán Imre Emléknapok október végén Siófokon

A Kálmán Imre kultusz ápolása Siófokon mindig is hangsúlyos feladat volt, 2008 óta pedig már hagyományosan minden évben az Emléknapok nagyszabású rendezvénysorozatával tiszteleg a város az operett szerző emléke előtt.

Minden év októberében, Kálmán Imre születésnapjához kapcsolódóan kerül megrendezésre az Emléknapok rendezvénysorozata. Siófok világhírű szülötte, Kálmán Imre születésnapja (1882. október 24.) alkalmából idén már XIII. alkalommal rendezik meg a Emléknapokat. A város kulturális intézményei, a hagyományokat méltó módon ápoló Kálmán Imre Kulturális Központ és a Kálmán Imre Emlékház is különböző eseményekkel tisztelegnek a legendás zeneszerző előtt.

Október 24-től egy hónapon keresztül ingyenes szabadtéri kiállítással készülnek a művész életéről, életútjáról és műveiről, melyek a Fő téren a kulturális központ előtti részen tekinthetőek majd meg.

Az Operettkirály születésének 138. évfordulóján különleges tematikus sétával készül a Kálmán Imre Emlékház is. A megszokott és már sokak által megismert élettörténetbe ezúttal a sétákon eddig még nem ismert részletek is belekerülnek. Ilyenek például a Kálmán Imre születésnapjához kötődő ünnepségek, néhány újonnan elhangzó történet a zeneszerző magánéletéből vagy akár zenei örökségéről. Az október 24-én 10:00 órakor induló sétán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (További információ a Facebook eseményben)

Szintén október 24-én 18:00 órától, az Emléknapok mellett, a Teátrum kávéházban Sáfár Mónika, Jászai Mari-díjas színművész beszélget Nemcsák Károllyal a Szomszédok című teleregényről, a sorozat főhőseiről és a mindennapokról. (További információ a Facebook eseményben)

Az Emléknapokat október 30-án Rátonyi Róbert emlékestje zárja. Az est folyamán fellép Galambos Erzsi, Kossuth- és Jászai Mari- díjas művésznő, Benkő Péter, Teremi Trixi, ifj. Rátonyi Róbert és Peller Károly is. (További információ a Facebook eseményben)

Kálmán Imre életművének és emlékének ápolását egész évben fontos feladatának tekinti a város, októberben pedig már hagyománnyá vált, hogy a zeneszerző születésének hónapjában a város egy rendezvénysorozattal tiszteleg a munkássága előtt.

További hírek; fontos információk

A balatoni hajózás 175. jubileumának alkalmából országos művészeti pályázatot hirdet a BAHART 2021. május 1. és augusztus 13. között! Ünnepeljünk együtt és állítsunk méltóképp emléket a balatoni hajózás múltjának és jövőjének!

Engedd szabadon a kreativitásod, ragadj ki egy témát vagy részletet a balatoni hajózás 175 éves történelméből és alkoss egyedit bármilyen technikával!

Március 11-én megnyílt a Kovászvirág Pékműhely - Kézműves Pékség és Termelői Bolt Siófokon a Fő u. 111. címen.

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.