Hírek

Kálmán Imre Emléknapok október végén Siófokon

A Kálmán Imre kultusz ápolása Siófokon mindig is hangsúlyos feladat volt, 2008 óta pedig már hagyományosan minden évben az Emléknapok nagyszabású rendezvénysorozatával tiszteleg a város az operett szerző emléke előtt.

Minden év októberében, Kálmán Imre születésnapjához kapcsolódóan kerül megrendezésre az Emléknapok rendezvénysorozata. Siófok világhírű szülötte, Kálmán Imre születésnapja (1882. október 24.) alkalmából idén már XIII. alkalommal rendezik meg a Emléknapokat. A város kulturális intézményei, a hagyományokat méltó módon ápoló Kálmán Imre Kulturális Központ és a Kálmán Imre Emlékház is különböző eseményekkel tisztelegnek a legendás zeneszerző előtt.

Október 24-től egy hónapon keresztül ingyenes szabadtéri kiállítással készülnek a művész életéről, életútjáról és műveiről, melyek a Fő téren a kulturális központ előtti részen tekinthetőek majd meg.

Az Operettkirály születésének 138. évfordulóján különleges tematikus sétával készül a Kálmán Imre Emlékház is. A megszokott és már sokak által megismert élettörténetbe ezúttal a sétákon eddig még nem ismert részletek is belekerülnek. Ilyenek például a Kálmán Imre születésnapjához kötődő ünnepségek, néhány újonnan elhangzó történet a zeneszerző magánéletéből vagy akár zenei örökségéről. Az október 24-én 10:00 órakor induló sétán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (További információ a Facebook eseményben)

Szintén október 24-én 18:00 órától, az Emléknapok mellett, a Teátrum kávéházban Sáfár Mónika, Jászai Mari-díjas színművész beszélget Nemcsák Károllyal a Szomszédok című teleregényről, a sorozat főhőseiről és a mindennapokról. (További információ a Facebook eseményben)

Az Emléknapokat október 30-án Rátonyi Róbert emlékestje zárja. Az est folyamán fellép Galambos Erzsi, Kossuth- és Jászai Mari- díjas művésznő, Benkő Péter, Teremi Trixi, ifj. Rátonyi Róbert és Peller Károly is. (További információ a Facebook eseményben)

Kálmán Imre életművének és emlékének ápolását egész évben fontos feladatának tekinti a város, októberben pedig már hagyománnyá vált, hogy a zeneszerző születésének hónapjában a város egy rendezvénysorozattal tiszteleg a munkássága előtt.

További hírek; fontos információk

Kajla, a magyar vizsla kölyök október végétől újra Siófokra látogat, és nyakába veszi a várost, mert itt aztán ősszel sem lehet unatkozni - az őszi élményekből pedig sosem elég! 

Október 25-ig tart a 2020-as balatoni hajózási szezon, érdemes tehát fedélzetre szállni a hosszú hétvégén, és sétahajózni vagy kirándulni egyet a Balaton környékén!

A pénztárgép és a szálláshely-kezelő szoftver után hamarosan még egy új beszerzésre kell felkészülnünk. Januártól már nem lehet kézzel rögzíteni a vendégek adatait az igazolványok vagy útlevelek alapján, hanem kötelező lesz a digitális okmányolvasók használata. A szkennereket minden szállásadónak be kell szereznie.

A gyönyörű őszi idő még mindig tart, a Balaton az októberi időszakban is csodálatos, számos program közül válogathatunk, irány tehát Siófok a hosszú hétvégén is.

Erős július, augusztus és szeptember után bízhattunk benne, hogy ősszel sem csorbul az utazási kedve az embereknek. A rendezvényekre vonatkozó szabályok, a külföldi utazókat korlátozó intézkedések és a vírushelyzet jelenlegi fázisa azonban mind negatív hatással vannak a belföldi turizmusra, és nincs ez másként a siófoki szálláshelyek beszámolója alapján sem.