Hírek

Őszi foglalások Siófokon - helyzetkép

Erős július, augusztus és szeptember után bízhattunk benne, hogy ősszel sem csorbul az utazási kedve az embereknek. A rendezvényekre vonatkozó szabályok, a külföldi utazókat korlátozó intézkedések és a vírushelyzet jelenlegi fázisa azonban mind negatív hatással vannak a belföldi turizmusra, és nincs ez másként a siófoki szálláshelyek beszámolója alapján sem.

A Balatoni Turizmus Szövetség felmérése alapján a Balatonnál nyaralók többségének igénye van az aktív élményekre is, az idelátogató emberek számára a táj szépsége fontosabb a fürdőzésnél, népszerűek az éttermi szolgáltatások és a pincelátogatás is. Erre az évek óta mutatkozó trendre épül Siófok őszi marketingkommunikációs kampánya is, melyben kihasználva a város és környékének adottságait, az aktív turizmus és a gasztronómia került főszerepbe.

A Szallas.hu információi szerint azonban nem kecsegtet jó eredményekkel az őszi-téli időszak. Októbertől decemberig már 20-35%-os a visszaesés a belföldi foglalásokat tekintve, és hasonlóan borús beszámolókat hallhattunk siófoki szállásadóktól is. Négycsillagos wellness szállodáink néhány üdítő kivétellel 30-50%-os telítettségről mesélnek a szeptember-november hónapokat illetően. Az október 23-i hosszúhétvége, és a november közepén megrendezésre kerülő futóverseny teltházat ígér, a hétvégék 75-100%-os foglaltsági arányt is hoznak, de a hétköznapok sajnos gyengének bizonyulnak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült elemzés szerint felértékelődtek a belföldi turisztikai kirándulóhelyek és programok. A felmérés eredménye rávilágít egy Siófokon talán kevésbé magától értetődő témakörre, a borra is. Az adatok alapján a borászati mulatságok, borkóstolók, a borturizmus iránt mutatkozó érdeklődés az idei évben 50%-kal nőtt, az internetes keresések középpontjában pedig a Balaton és Badacsony állt. A nyilvános közösségi posztok alapján idén ősszel a magánszüretek, piacozások, kirándulások állnak népszerű helyen a programlehetőségek listáján, melyekre a siófoki turisztikai vállalkozások is alapozhatnak.

A nehéz időszakban a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda csapata szeretne segíteni az őszi-téli időszak átvészelésében, ezért amennyiben saját programokat szerveznek, vagy rendelkeznek akár kész csomagajánlatokkal, ingyenesen segítünk. Népszerű turisztikai oldalainkon (Hello Siófok Facebook, Instagram, www.hellosiofok.hu) egy-egy hírmegosztással, kedvcsináló poszttal rengeteg Siófok iránt érdeklődő, potenciális utazót érhetünk el.

Bízunk benne, hogy az utolsó pillanatos foglalásokkal még javulhatnak az eredmények a szálláshelyeken, de minden bizonnyal nehéz hónapokra számíthat a hazai turizmus. A Szallas.hu adatai alapján a négyévszakos fürdővárosok a legnépszerűbbek a foglalásokat tekintve, így Siófok wellness kínálata is vonzó lehet a magyar utazók számára.

 

forrás: turizmus.com, szallas.hu

További hírek; fontos információk

A balatoni hajózás 175. jubileumának alkalmából országos művészeti pályázatot hirdet a BAHART 2021. május 1. és augusztus 13. között! Ünnepeljünk együtt és állítsunk méltóképp emléket a balatoni hajózás múltjának és jövőjének!

Engedd szabadon a kreativitásod, ragadj ki egy témát vagy részletet a balatoni hajózás 175 éves történelméből és alkoss egyedit bármilyen technikával!

Március 11-én megnyílt a Kovászvirág Pékműhely - Kézműves Pékség és Termelői Bolt Siófokon a Fő u. 111. címen.

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.