Hírek

Ezerarcú Siófok – Hotel Azúr

Ezerarcú Siófok rovatunk következő állomásán, a Hotel Azúr**** szállodakomplexumban jártunk, ahol Sternócky Balázs értékesítési és marketing igazgatóval beszélgettünk a szálloda történetéről, sikereikről, szakmai elhivatottságról és a szálloda folyamatosan bővülő kínálatáról, újításokról, fejlesztésekről.

Kérlek mutasd be röviden a Hotel Azúrt!

A Hotel Azúr Szállodakomplexum három részből áll, a négycsillagos családbarát Hotel Azúrból, a Hotel Azúr Rendezvényközpontból és a Balaton első ötcsillagos szállodájából, a Hotel Azúr Prémiumból. Remek adottságai, közvetlen Balaton-parti fekvésének köszönhetően kedvelt színhelye több generációs családi vakációknak, több, mint ezer fős szakmai eseményeknek, vagy romantikus kikapcsolódást nyújt a luxus szerelmeseinek.
A Balaton mellett számos vizes élménnyel várjuk a Vendégeinket, nyáron külső medencével, egész évben pedig két különálló wellness részleggel csábítjuk a csobbanni vágyókat, ezek mellett a város legújabb szaunaparkjával büszkélkedhetünk, mely augusztusban került átadásra.
Gasztronómiai kínálatunkat is úgy alakítottuk ki, hogy a büféasztalos étkezéstől, a street foodon keresztül, a gourmet menüsorig mindenki megtalálja számára a legmegfelelőbb választást négy helyszínen.

Az elmúlt években számos szakmai elismerésben, díjban részesültetek, milyen út vezetett idáig?

Szállodánk az elmúlt 20 évben számos változáson ment keresztül az egykori Csepel üdülőből indulva 2018-ra eljutottunk oda, hogy exkluzív szárnyunk a Hotel Azúr Prémium elnyerte az ötcsillagos minősítést. A folyamatos megújulás és szakmai elhivatottságnak köszönhetően nem maradtak el a szakmai díjak sem, legyen az rendezvényközpontként elért sikerekért több ízben elnyert Aranynap Díj, vagy a nemzetközi Luxury Hotel Awards-on kapott Best Lakeside & Honeymoon Hotel elismerés, hogy csak párat emeljünk ki dicsőségfalunkról.

Milyen ajánlatokkal, programokkal, szolgáltatásokkal készültök a vendégek fogadására?

Wellness szálloda lévén - a közvetlen Balaton-parti fekvés mellett - vendégeink számára elsősorban az 1000 m2-es vízfelületű wellness központunk, belső és külső élmény- és gyermekmedencék, különböző hőmérsékletű finn szaunák jelentik a fő attrakciót. A közelmúltban teljesen megújult Spa & Wellness szaunavilágunk is tárt karokkal várja Vendégeinket.  Gyermekes családok kedvence az Azúrka játszóház és képzett animátor csapatunk vidám és tanulságos foglalkozásai.

Őszi ajánlataink a családos vendégek és párban utazók számára is remek vonzerővel bírnak, sztárfellépők, biztonságos jó hangulat, kulináris programok és humoristák fellépései teszik teljessé a hétvégi itt tartózkodásokat. Családosok körében nagysikerű a kalózhétvége, de az „Ismerje meg Azúrka környezetét, a Balaton élővilágát” hétvégi program is népszerű, ahol a gyerekekkel játékos ismeretterjesztő programok keretén belül animátorok foglalkoznak a fenntarhatóság és a környezetvédelem jegyében. Vezetett kerékpártúrára is lehetőség van a Töreki természetvédelmi területre: ahol a helyszínen megismekedhetnek az őszi növényekkel, termésekkel, élővilággal ügyességi versenyek keretén belül.

Ez az év különleges a Covid járvány miatt. A jelenlegi szabályoknak milyen módon tudtok megfelelni? Hogy tudjátok megoldani a vendégek biztonságos fogadását?

Nekünk Vendégeink biztonsága a legfőbb prioritás, ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség ajánlását követve és figyelembe véve a nemzetközi tapasztalatokat kiemelt figyelmet fordítunk koronavírus terjedésének megelőzésére, melyre kidolgoztunk egy COVID kézikönyvet munkatársainknak, illetve Vendégeinkhez is kérésekkel fordultunk.

Részletes intézkedéseink honlapunkon elérhetőek, Vendégeinket folyamatosan tájékoztatjuk.

Terveztek újításokat a közeli/távoli jövőben?

Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen rengeteg újdonsággal vártuk már a nyáron is Vendégeinket; megújult a kert, a külső medence környéke, új külsőt kapott grillteraszunk a Bar & Grill, burkolat és bútorcsere történt a Prémium Opus Éttermében és a Snack & Bowling Bárban.
A teljesen új épített gyerekjátszóházat, fitnesz teremet, megújult szaunavilágot adtunk át. Jelenleg is tartanak a munkálatok; a Hotel Azúr**** Wellness & Spa belső medencetere teljesen átalakul, bővülnek és új élményelemekkel gazdagodnak a gyermek medencék és új pihenőterek kerülnek kialakításra.

Itt nem állunk meg, még az idén indulnak a szobafelújítások a Hotel Azúr Prémiumban, majd ott is megújul a wellness, jövő év első negyedévében pedig, ha minden a tervek szerint halad, a Hotel Azúr**** 1-es épülete átalakul és családbarát ötcsillagos szárnnyá bővítjük szolgáltatásait.

Hogy képzelsz el egy tökéletes napot Siófokon?

A tökéletes nap természetesen bőséges, minőségi alapanyagokból készült szállodai reggelivel indul, melyet városnéző séta követ, egy kellemes ebéd a Fő téren, majd a délutáni rövid pihenés után jöhetnek a wellness élmények, pihenés a panorámás pihenőben, relaxáció a medencében, masszázs, profi szauna szeánszok.

Az aktív pihenéssel töltött napra az ötfogásos gourmet vacsora teszi fel a koronát, Opus Éttermünkben.

További hírek; fontos információk

A balatoni hajózás 175. jubileumának alkalmából országos művészeti pályázatot hirdet a BAHART 2021. május 1. és augusztus 13. között! Ünnepeljünk együtt és állítsunk méltóképp emléket a balatoni hajózás múltjának és jövőjének!

Engedd szabadon a kreativitásod, ragadj ki egy témát vagy részletet a balatoni hajózás 175 éves történelméből és alkoss egyedit bármilyen technikával!

Március 11-én megnyílt a Kovászvirág Pékműhely - Kézműves Pékség és Termelői Bolt Siófokon a Fő u. 111. címen.

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.