Hírek

Siófokon augusztus 19-től két helyen is kapható az Ország Tortája 2020

 A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal választotta ki Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját. 2020-ban a Curiositas – Kíváncsiság nevet viselő torta lett az Ország Tortája. A cukormentes torták versenyében pedig a Szentivánéji Álom nyert. Siófokon augusztus 19-től a Dinasztia Cukrászda és a Melba Café kínálatában is megtalálhatók a tortakülönlegességek.

A siófoki Dinasztia Cukrászdában szeletenként és egészben is kínálják a Curiositast, a Melba Cukrászdában pedig a Curiositas mellett az ország cukormentes tortája, a Szentivánéji álom is elérhető szerdától.

Kíváncsiság – CURIOSITAS
Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester (Hisztéria Cukrászda).  A torta összetétele a következő: fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat. Latinul kíváncsiság, magyarul izgalmas, újszerű, ez a kuriozitás.

Szentivánéji Álom

A pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapatának alkotása. A kreáció ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. A torta hozzáadott cukor nélkül készült.

 

A képek és szöveg forrása: www.cukraszat.net

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.