Hírek

Siófok közterületein tilos az alkoholfogyasztás!

Siófok képviselő testülete elfogadta a közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozásáról és a szeszesitalt forgalmazó üzletekről szóló rendeletet. Ennek értelmében 2020. augusztus 1-től kezdődően tilossá válik Siófok városán belül a közterületeken történő alkoholfogyasztás, illetve az üzletek mindennapjaiban is változás várható.

A rendeletek megszegése mind az üzletek, mind pedig a fogyasztók esetében komoly pénzbüntetéssel járhat, így érdemes tájékozódni a részletekről.

A fogyasztás tilalmáról szóló rendelet kiterjed Siófok város közigazgatási területén található összes közterületre, és minden természetes vagy jogi személyre vonatkozik, aki Siófokon tartózkodik. Időbeli hatályát illetően csak a minden év december 31. 18:00-tól január 1. 6:00-ig tartó időszak jelent kivételt, így az újév köszöntése során nem kerülhetünk ilyen bajba. A korlátozás értelmében tehát az alkoholfogyasztás tilos a város közterületein, játszóterein és bárki által megközelíthető ingatlanjain - a nap minden szakában.

Kivételt jelentenek azonban a szabály alól a strandfürdők és a strandfürdőként használt területek, a vendéglátóegységek nyitvatartási ideje alatt azok előkertjei, teraszai és természetesen az alkalmi rendezvények során a rendezvény kijelölt területe is. Ezért a forró nyári napokon strandolás közben, illetve a városi nagyrendezvények, gasztrovásárok során senkinek sem kell rejtegetni a megvásárolt alkoholos frissítőket.

A szeszesital árusítására vonatkozó korlátozások szerint a siófoki üzleteknek a hét minden napján, 22:00 és 6:00 között szüneteltetniük kell a szeszesital forgalmazását. Így ebben a késő esti, éjszakai időszakban a vásárlóknak sem lesz lehetősége palackozott szeszesitalt vásárolni, csak vendéglátó egységekben, alkalmi rendezvényeken vagy vásárokon, illetve december 31-jén 22:00-tól január 1. 6:00-ig vásárolhatnak alkohol tartalmú italt.

További hírek; fontos információk

A balatoni hajózás 175. jubileumának alkalmából országos művészeti pályázatot hirdet a BAHART 2021. május 1. és augusztus 13. között! Ünnepeljünk együtt és állítsunk méltóképp emléket a balatoni hajózás múltjának és jövőjének!

Engedd szabadon a kreativitásod, ragadj ki egy témát vagy részletet a balatoni hajózás 175 éves történelméből és alkoss egyedit bármilyen technikával!

Március 11-én megnyílt a Kovászvirág Pékműhely - Kézműves Pékség és Termelői Bolt Siófokon a Fő u. 111. címen.

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.