Hírek

Szúnyoggyérítés július 13-án és 14-én Siófokon

A Siófoki Önkormányzati Hivatal tájékoztatja a Siófokon tartózkodó vendégeket és lakosságot, hogy 2020. július 13-án és 14-én földi szúnyoggyérítés lesz a napnyugta utáni órákban a vasútvonallal és a Balaton-parttal határolt területen, valamint a Sóstói városrészben. Rossz idő esetén a védekezés július 15-én és 16-án fog megtörténni a napnyugta utáni órákban.

Az alkalmazott készítmény melegvérű állatokra és emberekre veszélytelen, hatóanyaga néhány óra után lebomlik.

Javasolják, hogy a gyérítéssel érintett területek lakói a kezelés idejére és azt követő egy órában zárják ablakaikat illetve a kezeléssel egy időben mellőzzék a szabadban történő ruhaszárítást, valamint a kezelés után a szabadban tárolt gyermekjátékokat, illetve zöldségeket és gyümölcsöket mossák le!

 

A higiéniai okok miatt javasolják a fentiek betartását.

 

Forrás: www.siofok.hu

Kép forrása: www.frisss.hu

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.