Hírek

Korlátozások Siófokon az április 25-26-i hétvégén

2020. április 25. (szombat) 0 órától április 26. (vasárnap) 24 óráig újra korlátozások lesznek érvényben Siófok területén – jelentette be Facebook oldalán dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere. A rendelet ezen a linken teljes terjedelmében elérhető.

A rendelet többek között az alábbiakat tartalmazza:

 • Az egészségügyi maszk vagy az ezt helyettesítő textil (orrot és arcot takaró sál, kendő) viselése kötelező közterületeken, közutakon, járdákon, parkokban tartózkodók, és a helyi tömegközlekedési eszközökön utazók számára. A szabály betartása alól kivételt képeznek az egyéni sportolási tevékenységet végzők (kocogók, futók stb.), a sportolás időtartama alatt.
 • Gépkocsival, vagy bármely más járművel, illetve gyalogosan a következő területekre csak az ott lakók, illetve igazolhatóan tartózkodási engedéllyel rendelkezők léphetnek be:
  • a Hajóállomás
  • a Hajóállomás parkolója
  • a Rózsakert
  • a Krúdy sétány északi (Balaton felöli) vége
  • a Petőfi sétány északi (Balaton felöli) vége

A rendeletben meghatározott előírások be nem tartása szankciókat vonhat maga után. Hatósági eljárás során figyelmeztetés alkalmazható, illetve 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság vagy 200 000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

Ezen kívül dr. Lengyel Róbert kitért az alábbi enyhítésekre is bejelentése során:

 • A Hajóállomás felé vezető Mártírok útja most nem kerül lezárásra, de a forgalmat egyirányúsítják, így a Mártírok útján csak a Balaton irányában lehet haladni, a belvárosba viszont csak másik útvonalon lehet visszatérni.
 • A városi felnőtt fitnesz parkok lezárása megszűnik, de csak szigorú szabályok betartásával lehet igénybe venni őket:
                    - kizárólag 14 év felettiek használhatják
                    - kizárólag sportolási céllal használhatják
                    - az eszközöket használat előtt és után is fertőtlenítenie kell a használónak
                    - kesztyű viselése kötelező a használat ideje alatt
                    - kötelező a minimum 1,5 méteres távolság megtartása az emberek között
További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.