Hírek

Gasztro szolgáltatók Siófokon, a koronavírus idején

Összegyűjtöttük nektek a siófoki gasztro szolgáltatókat és a velük kapcsolatos fontos infókat. A lista tartalmazza a pékségeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, kávézókat, éttermeket, piacot és bioboltokat.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a kormányrendelet szerint a 65 év feletti polgárok 9:00 és 12:00 óra között tartózkodhatnak az üzletekben, a Vásárcsarnokban pedig a városi rendelet értelmében 9:00-től 10:30-ig.

 

A Marcipán Cukrászda & Kávézó & Reggeliző továbbra is nyitva tart, de az üzletben egyszerre csak 5-en tartózkodhatnak, helyben fogyasztásra pedig nincs lehetőség. Vásárolható kenyér, pékáru, sütemény és kávé is.
A
Dinasztia Cukrászda személyes átvételt biztosít sütemény és fagylalt elvitelre, a tortarendelés továbbra is elérhető.
A
Café Frei újra kinyitott, kínálatában kávékkal, sütikkel és szendvicsekkel. A rendelést személyesen lehet átvenni, de a hétvégi korlátozások miatt 5.000 Ft feletti vásárlás esetén Siófok területén kiszállítják a rendelést.
A Hexa Café,Café Melba, a Coffeeshop Company (Sió Pláza) és a Café Maran bezártak, de a Maran webshopján keresztül lehet leadni rendelést frissen pörkölt szemes kávéra.

A Katona (rendőrségi) Fagylaltozó minden nap 12:00 és 18:00 óra között tart nyitva, az üzletben egyszerre maximum egy vásárló tartózkodhat.
A
Gelato Show minden hétköznap nyitva tart, és csak elvitelre lehet fagylaltot vásárolni, helyben fogyasztásra nincs lehetőség.

Pékségeket tekintve a Lipóti pékség, a Német-olasz pékség, a két Champion pékség (Fő utca, McDonald’s-nál) és a Marcipán is nyitva tartanak. A Lipótinál és a Marcipánnál kiszállítás is elérhető, utóbbinál Marci kenyeret és Falusi rozskenyeret szállítanak házhoz.

További információ a nyitva tartásról és elérhetőségekről a Fontos információk cikkünkben: itt

 

A Roxy étterem minden nap fogadja az ételrendeléseket, melyek személyesen és kiszállítással is átvehetőek. Bőséges kínálatból választhatunk: van napi menü (hétfő-péntek), napi akciós pizza és persze a la carte rendelés is lehetséges.
A
BackStage étterem hétfőtől szombatig tart nyitva, ahol szintén választani lehet a személyes átvétel és a házhoz szállítás között. Szűkített étlapról lehet rendelni, illetve napi akciós pizzákból és napi menüből (hétfő-szombat) is választhatunk.
A
Tequila Taverna szezonális étterem kinyitott, ahonnan hétfőtől szombatig házhoz szállítással rendelhetünk gyrost.
A Sió Plázában található
Penthouse étteremben szintén van lehetőség választani, hogy személyesen vesszük át az ételt, vagy házhoz szállíttatjuk. A kínálatban napi menü (hétfő-péntek) és egyéb választható ételek szerepelnek.
A
Charley bisztró hétfőtől vasárnapig napi menü és egyéb választható ételek házhoz szállítását vállalja.
A
Bella Italia étterem napi menüt (hétfő-péntek) és étlapról való rendelést kínál személyes átvétellel és kiszállítással egyaránt.
A
Pietro Bistro és Pizzériánál az étlapos rendelés mellett reggelit is lehet rendelni házhoz szállítással, az étterem pedig a Netpincér.hu oldalon is elérhető.
Az
Amigó Étterem és Pizzéráinál az étlapról rendelhetünk, az ételt pedig házhoz szállítják.
A
Sushi Bár finomságait is az ajtónkig hozzák, de a helyszínen is át lehet venni, és ők is elérhetőek a Netpincér.hu oldalon.
Az Ö
tösfogat étterem és pizzériánál elvitelre és kiszállítással is lehet ételt rendelni. A választékban napi menü (hétfő-vasárnap), étlapról való rendelés és pizzák szerepelnek.
A
Sanyi Sarok ételeit személyes elvitelre és kiszállítással is lehet rendelni. Egész héten választhatunk az étlapról, vagy a napi menüből, és ők is elérhetőek a Netpincér.hu oldalon.
A
János Vendéglőnél az étlapról választhatunk, és csak személyesen lehet átvenni a rendelést.
A
Fehér Ló Pub & Steak House napi menüt (hétfő-vasárnap) és étlapról való rendelést is biztosít, a rendelést pedig házhoz szállítják.
A
Sió Halsütőnél halászlevet és más halételeket rendelhetünk elvitelre és házhoz szállítással is.
A
Déli part BBQ esetében a Facebook oldalukon közzétett ételek közül lehet rendelni péntektől vasárnapig, a rendelést pedig szintén házhoz szállítják.
A
Boomerang étteremnél menürendelés (hétfő-szombat) és heti ajánlatok, személyes átvétellel vagy házhoz szállítással érhetők el.
A
Pacaltanya étterem újra kinyitott, ahonnan személyes átvétellel vagy házhoz szállítással rendelhetünk napi menüt (hétfő-péntek), vagy választhatunk a heti ajánlatok közül.
A
Kornélia cukrászda és pizzériánál szintén személyes átvétellel (du. 15 óráig) vagy házhoz szállítással tudunk pizzát és süteményeket rendelni a hét minden napján. 
A
Rozmaring kiskert vendéglő és pizzéria napi menüvel (hétfő-vasárnap), pizzákkal és étlapról való rendeléssel vár, az étel pedig házhoz szállítással jut el a megrendelőhöz.
A
Torkos Borz Vendéglőnél napi menü (hétfő-vasárnap) és heti ajánlatok rendelhetőek kiszállítással.

A Mustafa étterem, a Matróz al Ramirez Gyros és Étterem, a Cloverleaf pizza, a Mazsi büfé (Hambruger és Gyros), Pizza Karaván és a KFC is kiszállítanak. Utóbbi három szintén megtalálható a Netpincér.hu oldalán, ha valakinek az online rendelés szimpatikusabb.

Az éttermek házhoz szállítási szolgáltatásai és az esetleges kiszállítási díjak természetesen városrésztől is függenek. A személyes átvétel lehetősége az esetleges újabb országos vagy városi rendeleteknek megfelelően változhat.

Részletes infók a házhoz szállításról ebben a cikkünkben: itt

A következő éttermek sajnos ideiglenesen bezártak: Sándor étterem, Kálmán Imre étterem&Cukrászda, Johnny’s Bistro, Aranyszarvas étterem, Mala Garden étterme és a café rész, CHEF Bistro, Piroska Csárda és az Öreghalász vendéglő.

 

A Vásárcsarnok is továbbra is nyitva tart. Hétfőtől péntekig 7:00-től 15:00-ig, szombaton 7:00-től 13:00-ig, de a 65 év felettiek csak 9:00-10:30 között vásárolhatnak!

A városban található három biobolt is várja a vásárlókat. A Rózsás Biobolt hétfőtől péntekig 9:00-től 17:00-ig, szombaton 9:00-től 14:00-ig, a Sió Bio hétfőtől péntekig 8:00-tól 18:00-ig, szombaton 8:30-tól 14:00-ig, a Herbis Egészségbolt pedig hétfőtől péntekig 9:00-től 15:00-ig és szombaton 9:00-től 13:00-ig tart nyitva.

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.