Hírek

Újabb korlátozások Siófokon az április 18-19-i hétvégén

2020. április 18. (szombat) 0 órától újra korlátozásokat vezetnek be Siófok város területén melyek a hétvégére lesznek érvényben.

Siófok város polgármestere, dr. Lengyel Róbert április 17-én jelentette be a hétvégre vonatkozó további korlátozásokat, melyek április 18. 0 órától lépnek hatályba és április 19. 24 órakor hatályukat vesztik.

A rendelet a következőket tartalmazza:

 • Az egészségügyi maszk vagy az ezt helyettesítő textil (orrot, arcot takaró sál, kendő) viselése kötelező közterületeken tartózkodók, és a tömegközlekedési eszközökön utazók számára. A szabály betartása alól kivételt képeznek az egyéni sportolási tevékenységet végzők (kocogók, futók stb.)
 • Vendéglátó üzletben az ott foglalkoztatottakon kívül tartózkodni tilos. Rendelést kizárólag telefonos, illetve elektronikus úton lehet leadni és kizárólag kiszállítással teljesíthetik a rendelést. Lehetőség van továbbá a gépjárműből való kiszállás nélkül, és az ételt az arra szolgáló ablakon keresztül átadó személyen kívül más személlyel közvetlen érintkezés nélkül átvehető ételforgalmazásra.
 • Gépkocsival, vagy bármely más járművel illetve gyalogosan a következő területekre csak az ott lakók illetve igazolhatóan tartózkodási engedéllyel rendelkezők léphetnek be:
  • az Isztria sétány és a Batthyány Lajos utca,
  • az Isztria sétány és a Köztársaság utca,
  • az Isztria sétány és a Glatz Henrik utca,
  • valamint az Isztria sétány és a Kinizsi Pál utca által határolt területre

 

A rendeletben meghatározott előírások be nem tartása szankciókat vonhat maga után.

Hatósági eljárás során figyelmeztetés alkalmazható, illetve 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság vagy 200 000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

 A helyszíni bírság kiszabására a közterület-felügyeleti feladatot ellátó városőr és a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője jogosult.

 

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.