Hírek

Hétköznapi hősök Siófokon

Az egész országban elsődleges cél jelenleg a koronavírus-járvány megfékezése, és hihetetlen példákat láthatunk az emberségre. Mindenki a maga módján segít, vállal át terheket és a rendelkezésére álló eszközök segítségével cselekszik a közösség érdekében.

Szerencsére Siófokon sincs ez másképp, ahol napról-napra egyre több felajánlással találkozunk, magánszemélyek, vállalkozók és civil szervezetek részéről is. Egyre többen példaértékű, felelősségteljes viselkedést mutatnak a koronavírus járvány megfékezése érdekében. A vírussal szembeni fellépés mindannyiunk érdeke, hiszen közös cél a járvány mielőbbi leküzdése a lehetőségekhez mérten a legcsekélyebb veszteségek árán. Az egész országban és Siófokon is jelenleg a legfontosabb közös cél, hogy a koronavírus járványt lassítsuk és minél előbb túljussunk ezen a nehéz időszakon. Egy emberként küzd az ország és Siófok városa is a vírussal szemben. Jelenleg nincs más fegyverünk, csak összefogással érhetünk el eredményeket. Városunkban a sorra érkező számtalan önzetlen felajánlás és nemes példa a bizonyítéka, hogy a siófoki polgárok valóban összefogtak a koronavírussal szemben. Számos felajánlás tanúsítja az egymás iránti aggódást, gondoskodást.

Szeretnénk megosztani folyamatosan frissülő listánkat városunk hétköznapi hőseiről:

Dr. Nagy Gábor, alpolgármester, traumatológus-kézsebész főorvos: vállalja egyszerűbb traumatológiai esetek kontroll vizsgálatát térítésmentesen a Sió Medical Egészségügyi Központban, mellyel továbbá szeretne hozzájárulni a túlterhelt kórházi dolgozókra nehezedő többletfeladatok csökkentéséhez.

CE Napfény Hotel – Tóth Gergely: azoknak a külföldről hazatérő magyaroknak ajánlotta fel térítésmentesen az előírt 14 napos elkülönítés idejére a szállodát napi háromszori étkezés biztosítása mellett, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy a hozzátartozóik megóvása érdekében önkéntes karanténba vonuljanak. Az önkéntes karantént vállaló szállodalakók és a konyhán dolgozók kényelmét a Matróz Al Ramirez étterem és a Kebab Box Siófok is segítette ételfelajánlásokkal.

Siófok Város Önkormányzata: A Galerius Vendégház szobáit bocsájtotta a siófoki és környékbeli hazaérkező magyarok rendelkezésére, melynek előkészítésében segítséget nyújtott a Balaton-parti Kft. Szintén az önkormányzat jóvoltából a kórház épületében a kórházi dolgozók számára ingyenesen igénybe vehető kávéautomata került elhelyezésre.

Siófok KC: A Kiss Szilárd Sportcsarnokot és sportszállót ajánlotta fel esetleges egészségügyi hasznosításra és igénybevételre.

Marcipán cukrászda: 03.22-től délelőttönként házhoz szállítja a friss kenyeret. A rendelést a 30/49-280-45 telefonszámon minden nap délelőtt 11:00 óráig lehet leadni. (A Marci kenyér ára:360.-ft a Falusi rozs kenyér 240.-ft.)

Mr. Meat Húsbolt: Siófokon belül ingyenes házhozszállítást vállalnak az idősek részére, a rendelés leadás: 84/318-456-os telefonszámon lehetséges.

Sanyi Sarok – Kele Sándor: szendvicsek elkészítésével és kiszállításával segíti a kórházi dolgozókat.

Penthouse Bar: Ingyenes kávé, cappucino és üdítőital fogyasztást ajánlott fel az egészségügyi dolgozók - asszisztensek, nővérek, ápolók, orvosok, mentősök - rendőrségi és tűzoltósági dolgozók részére.

Cafe Frei: 03.20-ai bezárásuk után felajánlották a Siófoki Kórház dolgozóinak a tejtermékeket és friss árukat, megköszönve ezzel eddigi munkájukat és kitartást kívánva a továbbiakhoz.

Ruhaklinika - Kolumbánné Örökös Tímea: felajánlása, hogy ingyenesen vállalta szájmaszkok varrását a Siófoki Kórház részére, mely kezdeményezéshez csatlakova a térség országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály anyagi támogatást ajánlott fel, hogy több alapanyagból még 500 db maszk készülhessen. A kezdeményezéshez azóta is folyamatosan csatlakoznak a támogatók (helyi vállalkozások, önkormányzati képviselők, magánszemélyek egyaránt), akiknek listáját Kolumbánné Örökös Tímea Facebook oldalán olvashatjuk. Hihetetlen az összefogás!

Kecskésné Gigler Anikó, önkormányzati képviselő: Minden nap 3-4 nyugdíjas helyett vállalja át a bevásárlás terhét, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy ne kelljen elhagyni az otthonukat.

Mercedes-Benz Siófok: A kialakult helyzetben a szerviz kiemelten kezeli a mentőautók, rohamkocsik, rendőrautók szervizelését, ezért ezen járművek javítása a szervizben soron kívül történik. A javításokat a szerviz utólagos elszámolással, azonnal végzi, alkatrészellátás függvényében. A kísérő személyzet részére pihenőt, tisztálkodási lehetőséget, kávét, üdítőt biztosítanak.

KÓCeráj Szalon - Szaniszló János Titusz: Felajánlása, hogy igény esetén személyreszabottan összekészíti a hajfestéket, hidrogén-peroxidot, hogy a fodrászatok bezárása mellett az otthon biztonságában, mindenki saját kezűleg festhesse haját szalon minőségű, szakember által előállított alapanyaggal. "Önmagunknak is szépnek kell lennünk, hogy a lelkünk is rendben legyen."

Homoki Krisztián, a Kóborló tulajdonosa: Több karton palackos ásványvizzel, üdítővel, energiaitallal, kávéval és csokoládéval lepte meg a siófoki mentőállomás dolgozóit.

KÖNIG Autómosó & Kozmetika: Szükség esetén ózongázas szolgáltatásukkal teljesen díjmentesen fertőtlenítik az egészségügyi intézményeket, mentő-, rendőr- és tűzoltóautókat.

Császár Lajosné Teri: Maszkokat varr a kórház és az öregek otthon lakói számára.

Privileg Taxi Kft.: Felajánlásuk, hogy hetente két alkalommal (kedden és pénteken) tartanak egy bevásárlást (élelmiszerbolt, gyógyszertár), és a kért dolgokat házhoz viszik azoknak, akiknek a napi szükségletek beszerzése is komoly gondot okoz. További információ: +36706272839, privileg.taxi@gmail.com

Pingvin cipőbolt: Adományokat küldtek az ajkai Magyar Imre Kórház (járványkórház) számára.

Bene Csilla: Felajánlotta, hogy bevásárol azok helyett a nyugdíjasok helyett, akik nem tudnak, vagy nem akarnak utcára menni ezekben a napokban. A sok megkeresés után létrehozta a "Koronavírus - Segítsünk egymának! - Siófok" Facebook csoportot, ahol mindenki tájékozódhat a felajánlásokról, és csatlakozhat a segítséget kínálók köréhez.

Silver Tojás Kft.: Ingyenesen és már magánszemélyek számára is vállalja termékeinek (tojás, tészta, fűszerek, levesporok) kiszállítását. Rendelés: +36309274929 info@silvertojas.hu

Farkas Szerviztechnika Kft.: Egy nagy teljesítményű, speciális fertőtlenítő berendezéssel lepte meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület siófoki intézményeit a vírus elleni harc sikeres megvívása érdekében.

Műszaki Pont Siófok: Egy hőszivattyús szárítógépet adományozott és juttatott el a Siófoki Mentőállomásnak.

Természetesen a lista végtelen, rengeteg vállalkozás és magánszemély ajánlja fel segítségét valamilyen formában, és bizonyítja be a napokban, hogy érdemes hinni az emberiségben.

Minden siófoki nevében szeretnénk megköszönni az önzetlen segítségnyújtást. Kérjük, aki teheti továbbra is maradjon otthon, nagyon fontos, hogy felelőségteljes magatartást tanúsítva megfékezzük a vírus terjedését és csökkentsük a megfertőzöttség kockázatát.

Nem utolsó sorban természetesen szeretnénk megköszönni MINDEN siófoki egészségügyi, rendvédelmi, hivatali, kereskedelmi, postai és számtalan más területen dolgozónak, illetve a városvezetésnek, hogy a megfertőzés fokozott veszélyét vállalva ÉRTÜNK dolgoznak.
Kérünk mindenkit, hogy türelmünkkel, hozzáállásunkkal tiszteljük meg a dolgozók áldozatvállalását, elhivatottságát, megfeszített munkáját. A fegyelmezett emberi hozzáállás és a felelőségteljes gondolkodás elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a vírus terjedését minimálisra korlátozzuk.

További hírek; fontos információk

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.

2020. május 9. (szombat) 0 órától május 10. (vasárnap) 24 óráig újra korlátozások lesznek érvényben Siófok területén – jelentette be Facebook oldalán dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere.