Hírek

Zenei élményekkel vár Siófok

Tavasszal is számos kulturális eseményt szerveznek Siófokon, a nőnapi hétvégén pedig két ingyenes koncerttel is várják az érdeklődőket.

A pénteki nap folyamán a már harmadik éve megrendezésre kerülő Zenél a város című klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat keretein belül a Siófoki Férfi Dalkör Egylet nőnapi koncertje hallgatható meg a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében 18 órától. A koncert alatt Gáncs Erika műveiből tekinthető meg egy kiállítás.

Szombaton 15 órától a Víztorony előtt a pécsi Pannon Filharmonikusoktól érkező hegedűduó, Németh-Vadas Ida és Fábián Zalán hegedűművészek kamarakoncertjét élvezhetjük. A különleges hangulatú előadás során játszanak Bach, Boccherini, Corelli és Telemann műveiből is. Kedvezőtlen időjárás esetén az esőhelyszín az önkormányzat házasságkötő terme.

Az ingyenes koncertekre mindenkit szeretettel várnak!

További hírek; fontos információk

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.

2020 nyara az elmúlt évekhez képest történelmi számokkal vonul majd be a turisztikai ágazat emlékezetébe. Soha nem látott csúcson a belföldi utazók és vendégéjszakák száma, ugyanakkor a fővárosi szálláshelyek továbbra is mélyrepülésben.

Meglepő adatok derültek ki a digitális forgalomfigyelésen alapuló LocSight elemzéséből: egy hónapnál is többet töltött idén a Balatonon a látogatók 28%-a. Természetesen köztük jelentős számban voltak azok, akik saját ingatlannal rendelkeznek a tónál.

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.