Hírek

Kultúrával és aktív pihenéssel indul a tavasz Siófokon

Változatos programokkal köszönti a tavasz első hónapját Siófok. A március 15-i hosszú hétvégén az ünnepi rendezvények mellett a város vendéglátói és kézművesei újra kedveskednek a gasztronómia rajongóinak a Márciusi Gasztro Mustrával. Március második felében pedig kezdődik az év első nagyszabású, összművészeti programsorozata, a Siófoki Tavaszi Fesztivál.

A tavasz első hónapja mozgásra ösztönöz! Az aktív élmények kedvelőinek futóversennyel indul a március: 5-én elrajtol a 13. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton, ahol különböző távok közül választhatnak a versenyzők.

A nemzetközi nőnap idén sem maradhat el! Március 6-án, a nőnapot megelőző pénteken például a Siófoki Férfi Dalkör Egylet köszönti a hölgyeket a Zenél a város klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat keretein belül. Március 8-án a Galerius Élményfürdő és Wellness Központban a szauna belépőt vásárló hölgy vendégek részére a szauna programok különdíj mentesek valamint 50% kedvezményt biztosítanak az Apolló masszázsból.

A Kálmán Imre Kulturális Központ egy napra újra a nők birodalmává változik: Minden NŐ hercegnő címmel rendeznek programokat, amelyekre kifejezetten a hölgyeket hívják intenzív lélekápolásra. Délután 4 órától egészen este 7 óráig sminktanácsadók, kozmetikusok, masszőrök, manikűrösök és bodyArt nyújtógyakorlatok várják az érdeklődőket, közben pedig szépségápolási előadások is lesznek a színházteremben. Nőnap alkalmából Takács Nóra, népszerű beautyblogger is Siófokra érkezik, akitől hasznos tippeket lehet kapni frizura, bőrápolás, smink, lifestyle, divat és utazás témában, majd pedig a YURKOV Stílustanácsadó Szalon alapítója, Kovács Orsolya ad ízelítőt előadásában a színek és a szabásvonalak tudatos használatáról és a stílus alkalmazásáról.

A Kálmán Imre Emlékházban pedig március 11-én előadást hallhatunk az operettszerző műveinek női alakjairól: megtudhatjuk, honnan erednek az operettek grófnői, hercegnői és királynői, és kezdetben miként jelentek meg a pódiumon.

A március 15-i ünnep alkalmából is számos érdekes program lesz Siófokon. Március 14-én és 15-én több helyen tartanak ünnepséget és megemlékezést a forradalom tiszteletére. Szombaton egész nap játszóház és alkotóműhely lesz a gyerekek számára a Fő téren, már a nemzeti ünnepre készülődve. Koszorúkészítéssel, huszárcsákó és lovacskakészítéssel, gólyalábasokkal, gyermekkoncerttel, illetve különböző játékokkal várják a családokat. Ezt követően, 18 órától a Góbé zenekar tart ünnepi koncertet és táncházat. Vasárnap a Siófoki Férfi Dalkör koncertjével kezdődik az ünneplés a Fő téren, beszédet mond dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere, fellép a Balaton Táncegyüttes „Keljetek fel, Rákócziak!” című műsorával, majd a programok zárásaként este fáklyás felvonulás indul a katolikus templom mögül a Balaton Táncegyüttes táncosaival.

Izgalmas gasztronómiai élményekkel, kézműves ételekkel és italokkal várja vendégeit Siófokon ezen a hétvégén a III. Márciusi Gasztro Mustra is. Péntektől vasárnapig kóstolhatunk kenyérlángost, kürtőskalácsot, rétest, juhtúrós lepényt, házi sajtokat, grill ételeket, sült halakat.  Aki nem csak enni-inni akar, üvegékszerek, kerámia tárgyak közül válogathat, ha a gyerekek kifáradtak az ugrálóvárban, akkor pedig tökéletesíthetik csákóhajtogató technikájukat, és zászlót is festhetnek. A belépés ingyenes!

A kulturális élményeket keresőknek is jó hírünk van! Március 17-én kezdődik és egészen április 4-éig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál a Kálmán Imre Kulturális Központban. A három hétig tartó Tavaszi Fesztivál ideje alatt szinte minden napra jut egy érdekes kulturális esemény Siófokon: színházi előadások, rockmusical, mesejáték, kiállítások, könnyű- és komolyzenei előadások és családi programok közül válogathatnak a látogatók.

Számos remek program, izgalmas esemény várja tehát az egész családot Siófokon márciusban, és a fenti felsorolás csak egy kis ízelítő! A város programnaptárában találunk stand-up előadást, hegedűkoncertet, távcéllövő íjászversenyt, interaktív hangszerbemutatót, jótékonysági filmvetítést, esküvőkiállítást, Víz világnapját, előadásokat és megannyi minőségi programlehetőséget, hiszen mindannyian tudjuk: „itt kezdődik a Balaton!”

További információ a hellosiofok.hu és a facebook.com/hellosiofok eseménynaptáraiban.

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.