Hírek

Siófok a legnépszerűbb úti cél!

Siófok továbbra is az élen jár a népszerűség tekintetében: a Szállás.hu top 10-es listáján első helyezést ért el 2019-ben a belföldi úti célok között. A 2019-es év rekordnak számít a hazai turizmusban, a Szállás.hu becslése szerint 8%-kal növekedett a kereskedelmi szálláshelyek belföldi bruttó szállásdíj-bevétele.

A programturizmus.hu népszerűségi ranglistáján elért első helyezés után most a Szállás.hu statisztikái is alátámasztják, hogy Siófok volt a legnépszerűbb magyar úti cél 2019-ben. A város marketingkommunikációjáért felelős szakmai csapata, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda 2019-ben is folyamatos együttműködésben állt a Szállás.hu munkatársaival is, hogy minél hatékonyabban népszerűsítsék a város kínálta szálláshelyeket, látnivalókat és programlehetőségeket.

A népszerű szállásfoglaló oldal forgalomközvetítése is 27%-kal nőtt 2019-ben, és a statisztikák alapján átlagosan 49.400 forintot fizettek a vendégek foglalásonként, ami közel 10%-os növekedést jelent 2018-hoz képest. „Az egyéjszakás (35%) és a kétéjszakás (33%) kikapcsolódások voltak a legjellemzőbbek, az átlagos foglalási hossz 2,26 éj volt” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója.

Az államalapítás ünnepe tavaly is népszerű időszaknak bizonyult a belföldön pihenni vágyók körében, hiszen a legtelítettebb napnak augusztus 17-e, a hosszúhétvége szombatja bizonyult. Siófok után Hajdúszoboszló, Budapest, Balatonfüred, Eger, Hévíz és Zalakaros is megmozgatta az belföldön üdülni vágyókat, a külföldre utazók számára Horvátország, Lengyelország és Ausztria bizonyult vonzónak.

A 2019-es év utolsó negyedévét tekintve ismét nőtt a szállásfoglaló oldal forgalma a 2018-as adatokhoz képest, amely nemcsak az áremeléseknek, hanem a vendégszám-növekedésének is köszönhető volt. Siófok ismét bizonyított év végén, ebben az időszakban is kifejezetten kedvelt úti cél volt.

A növekedés nem áll meg 2020-ban sem, hiszen a Szállás.hu vezérigazgatója szerint 5-6%-os növekedésre is számíthatunk, ha a szálláshelyek az áfacsökkentéssel járó magasabb bevételeket a minőségi kiszolgálásra, kapacitásfejlesztésre és a munkaerő megtartására fordítják, és alkalmazzák a dinamikus árazást is. További előrejelzések szerint a három- és négynapos hosszú hétvégék is népszerűek idén, akár 85-90 nappal előre is foglalnak már szállást az utazók, így érdemes időben gondoskodni a szállásunkról, ha utazni szeretnénk.

 

Forrás: https://pr.szallas.hu/8-szazalekos-a-hazai-turizmus-becsult-novekedese

További hírek; fontos információk

2020-ban is rengeteg programmal, élménnyel várja a bel- és külföldi turistákat valamint helyi lakosokat Siófok városa. A városi nagyrendezvények, a Kálmán Imre Kulturális Központ, a BRTK Könyvtár, a Kálmán Imre Emlékház, a PLÁZS, a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ és a település egyesületeinek rendezvényei kaptak helyet kiadványunkban.

 

Múlt héten a Siófoki Fürdőegylet - Turisztikai Egyesület/Tourinform iroda munkatársai részt vettek az online marketing szakmának szóló Social Media 2020 konferencián, annak érdekében, hogy Siófok marketingkommunikációs stratégiájának kivitelezése során 2020-ban is felkészültek legyünk a témában.

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján, a főbb mutatószámokat vizsgálva túlszárnyaltuk az előző évet. Kiegyensúlyozott külföldi és belföldi vendégforgalom, magas bevételek és dinamikusan emelkedő SZÉP-kártya forgalom jellemezte 2019-ben az ágazatot. A Balaton régió és ezen belül Siófok is nagyon jól teljesített.

Idén már május 30-án, pünkösdkor kinyit a Plázs, így három hónapon át minden hétvégén lesznek zenei programok a siófoki Nagystrandon. Több olyan zenekar és előadó is érkezik 2020-ban a Plázsra, akikkel korábban nem találkozhatott a siófoki közönség.

Közeledik február 14-e, a szerelmesek ünnepe. 2020-ban pedig akár egy egész hétvégén át ünnepelhetjük a Valentin-napot, hiszen február 14. idén péntekre esik. Nézzük, Siófokon milyen Valentin-napi élményekben lehet részünk!