Hírek

Siófok a legnépszerűbb úti cél!

Siófok továbbra is az élen jár a népszerűség tekintetében: a Szállás.hu top 10-es listáján első helyezést ért el 2019-ben a belföldi úti célok között. A 2019-es év rekordnak számít a hazai turizmusban, a Szállás.hu becslése szerint 8%-kal növekedett a kereskedelmi szálláshelyek belföldi bruttó szállásdíj-bevétele.

A programturizmus.hu népszerűségi ranglistáján elért első helyezés után most a Szállás.hu statisztikái is alátámasztják, hogy Siófok volt a legnépszerűbb magyar úti cél 2019-ben. A város marketingkommunikációjáért felelős szakmai csapata, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda 2019-ben is folyamatos együttműködésben állt a Szállás.hu munkatársaival is, hogy minél hatékonyabban népszerűsítsék a város kínálta szálláshelyeket, látnivalókat és programlehetőségeket.

A népszerű szállásfoglaló oldal forgalomközvetítése is 27%-kal nőtt 2019-ben, és a statisztikák alapján átlagosan 49.400 forintot fizettek a vendégek foglalásonként, ami közel 10%-os növekedést jelent 2018-hoz képest. „Az egyéjszakás (35%) és a kétéjszakás (33%) kikapcsolódások voltak a legjellemzőbbek, az átlagos foglalási hossz 2,26 éj volt” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója.

Az államalapítás ünnepe tavaly is népszerű időszaknak bizonyult a belföldön pihenni vágyók körében, hiszen a legtelítettebb napnak augusztus 17-e, a hosszúhétvége szombatja bizonyult. Siófok után Hajdúszoboszló, Budapest, Balatonfüred, Eger, Hévíz és Zalakaros is megmozgatta az belföldön üdülni vágyókat, a külföldre utazók számára Horvátország, Lengyelország és Ausztria bizonyult vonzónak.

A 2019-es év utolsó negyedévét tekintve ismét nőtt a szállásfoglaló oldal forgalma a 2018-as adatokhoz képest, amely nemcsak az áremeléseknek, hanem a vendégszám-növekedésének is köszönhető volt. Siófok ismét bizonyított év végén, ebben az időszakban is kifejezetten kedvelt úti cél volt.

A növekedés nem áll meg 2020-ban sem, hiszen a Szállás.hu vezérigazgatója szerint 5-6%-os növekedésre is számíthatunk, ha a szálláshelyek az áfacsökkentéssel járó magasabb bevételeket a minőségi kiszolgálásra, kapacitásfejlesztésre és a munkaerő megtartására fordítják, és alkalmazzák a dinamikus árazást is. További előrejelzések szerint a három- és négynapos hosszú hétvégék is népszerűek idén, akár 85-90 nappal előre is foglalnak már szállást az utazók, így érdemes időben gondoskodni a szállásunkról, ha utazni szeretnénk.

 

Forrás: https://pr.szallas.hu/8-szazalekos-a-hazai-turizmus-becsult-novekedese

További hírek; fontos információk

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.

2020 nyara az elmúlt évekhez képest történelmi számokkal vonul majd be a turisztikai ágazat emlékezetébe. Soha nem látott csúcson a belföldi utazók és vendégéjszakák száma, ugyanakkor a fővárosi szálláshelyek továbbra is mélyrepülésben.

Meglepő adatok derültek ki a digitális forgalomfigyelésen alapuló LocSight elemzéséből: egy hónapnál is többet töltött idén a Balatonon a látogatók 28%-a. Természetesen köztük jelentős számban voltak azok, akik saját ingatlannal rendelkeznek a tónál.

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.