Hírek

Siófok a legnépszerűbb úti cél!

Siófok továbbra is az élen jár a népszerűség tekintetében: a Szállás.hu top 10-es listáján első helyezést ért el 2019-ben a belföldi úti célok között. A 2019-es év rekordnak számít a hazai turizmusban, a Szállás.hu becslése szerint 8%-kal növekedett a kereskedelmi szálláshelyek belföldi bruttó szállásdíj-bevétele.

A programturizmus.hu népszerűségi ranglistáján elért első helyezés után most a Szállás.hu statisztikái is alátámasztják, hogy Siófok volt a legnépszerűbb magyar úti cél 2019-ben. A város marketingkommunikációjáért felelős szakmai csapata, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda 2019-ben is folyamatos együttműködésben állt a Szállás.hu munkatársaival is, hogy minél hatékonyabban népszerűsítsék a város kínálta szálláshelyeket, látnivalókat és programlehetőségeket.

A népszerű szállásfoglaló oldal forgalomközvetítése is 27%-kal nőtt 2019-ben, és a statisztikák alapján átlagosan 49.400 forintot fizettek a vendégek foglalásonként, ami közel 10%-os növekedést jelent 2018-hoz képest. „Az egyéjszakás (35%) és a kétéjszakás (33%) kikapcsolódások voltak a legjellemzőbbek, az átlagos foglalási hossz 2,26 éj volt” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója.

Az államalapítás ünnepe tavaly is népszerű időszaknak bizonyult a belföldön pihenni vágyók körében, hiszen a legtelítettebb napnak augusztus 17-e, a hosszúhétvége szombatja bizonyult. Siófok után Hajdúszoboszló, Budapest, Balatonfüred, Eger, Hévíz és Zalakaros is megmozgatta az belföldön üdülni vágyókat, a külföldre utazók számára Horvátország, Lengyelország és Ausztria bizonyult vonzónak.

A 2019-es év utolsó negyedévét tekintve ismét nőtt a szállásfoglaló oldal forgalma a 2018-as adatokhoz képest, amely nemcsak az áremeléseknek, hanem a vendégszám-növekedésének is köszönhető volt. Siófok ismét bizonyított év végén, ebben az időszakban is kifejezetten kedvelt úti cél volt.

A növekedés nem áll meg 2020-ban sem, hiszen a Szállás.hu vezérigazgatója szerint 5-6%-os növekedésre is számíthatunk, ha a szálláshelyek az áfacsökkentéssel járó magasabb bevételeket a minőségi kiszolgálásra, kapacitásfejlesztésre és a munkaerő megtartására fordítják, és alkalmazzák a dinamikus árazást is. További előrejelzések szerint a három- és négynapos hosszú hétvégék is népszerűek idén, akár 85-90 nappal előre is foglalnak már szállást az utazók, így érdemes időben gondoskodni a szállásunkról, ha utazni szeretnénk.

 

Forrás: https://pr.szallas.hu/8-szazalekos-a-hazai-turizmus-becsult-novekedese

További hírek; fontos információk

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.

2020. május 9. (szombat) 0 órától május 10. (vasárnap) 24 óráig újra korlátozások lesznek érvényben Siófok területén – jelentette be Facebook oldalán dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere.