Hírek

Siófok továbbra is vezet a programok terén

Siófok ismét első helyet szerzett a Programturizmus.hu oldalának toplistáján a legnépszerűbb városok versenyében. A több mint 8.4 millió felhasználóval és 40 millió feletti oldalmegtekintéssel büszkélkedő programinformációs oldal szerkesztői a 2019-es év statisztikái alapján rangsorokat állítottak össze a legnépszerűbb programokról, településekről és rendezvényhelyszínekről.

A TOP 10 település eseménynaptár listáján őrzi vezető helyét Siófok, olyan népszerű városokat megelőzve, mint például Eger, Győr, Debrecen, Balatonfüred vagy Hajdúszoboszló. Azokról a településekről is készült rangsor, ahonnan a legtöbben érdeklődnek a programlehetőségek iránt. A megjelent statisztikák illeszkednek a helyi megfigyelésekhez és adatokhoz, miszerint Budapest, Debrecen, Szeged, Győr és Miskolc rengeteg látogatót vonz Siófokra, de ugyanígy a küldő országok ranglistája is beszédes: népszerűek voltunk a szlovák, román, német, osztrák, holland, valamint újdonság, hogy az ukrán látogatók körében is.

A statisztikákból kiolvasható továbbá, hogy a legnépszerűbb események 2019-ben is a fesztiválok voltak, azokon belül is a gasztronómiai rendezvények, de sokan keresik a kirakodóvásárokat is. Ez mind remek hír Siófok számára, hiszen a város rendezvényturizmus-stratégiájában nagy szerepe van a gasztrofesztiváloknak és akár önálló rendezvényként akár kísérő programként, de a kézműves vásárok is folyamatosan jelen vannak Siófok eseményeinek körében. Azt is megerősítik a kigyűjtött adatok, hogy a családokat városunkba csábító Húsvéti Nyuladalom Siófok egyik legerősebb rendezvénye, hiszen az ünnepek közül a legtöbben a húsvéti programokat és családi programlehetőségeket keresik.

Külön öröm Siófok számára, hogy nemcsak a települések ranglistáján szerepel előkelő helyen, hiszen a TOP 10 programhely listán szintén tartotta helyezését a PLÁZS Siófok, amely ismét második lett olyan népszerű rendezvényhelyszínek között, mint a Budai Várkert Bazár, a Budapest Park vagy a Városliget.

Nem véletlen az első helyezés, hiszen Siófok kiemelt turisztikai termékként kezeli a rendezvényturizmust, így óriási figyelmet fordít a rendezvények marketingkommunikációjára is. Hogy a kínálat megfelelhessen a város szlogenjének, miszerint „Itt kezdődik a Balaton!”, városunkban minden hónapra jut egy-egy nagyobb rendezvény, és ez nem lesz másként 2020-ban sem.

Városunk marketingkommunikációért felelős szakmai csapata, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda egy összetett éves csomaggal, banner és textlink kiemeléssel fizet elő a Programturizmus.hu szolgáltatására. A folyamatos koordinálásnak köszönhetően friss, pontos és naprakész információra lelhet mindenki, aki Siófok programkínálatára kíváncsi. Az oldal információt ad a fontosabb látnivalókról, fesztiválokról, vásárokról, garantált- és fakultatív programlehetőségekről, jeles napi és ünnepi eseményekről, csomagajánlatokról. Bemutatja az ajánlatokhoz tartozó programhelyeket és szervezőket is a kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt, valamint az oldal látogatóit tovább is irányítja a város saját online média felületeire is, mint a www.hellosiofok.hu vagy a Hello Siófok Facebook oldal.

Siófok a 2018-as évben 221 db megjelenéssel szerepelt az oldalon, melyek együttesen több mint 480.000 megtekintést generáltak, ami elképesztő előrelépés volt a 2017-es évi közel 270.000 megtekintéshez képest. A 2018-as jubileumi év eredményeit 2019-ben is sikerült tartani, a 480.000 megtekintést ismét elérte a város az oldalon. Természetesen évről évre a nyári hónapok bizonyulnak a legerősebbnek, de márciustól is kiemelkedő megtekintési számot produkáltak a megjelenések, illetve a május és szeptember kifejezetten jól felzárkózott a nyári eredményekhez. Minden évben feltöltésre kerülnek a városi nagyrendezvények, a Kálmán Imre Kulturális Központ és a BRTK Könyvtár eseményei, és természetesen a helyi civil szervezetek, egyesületek programjai is. A programtípusok közül a legjobban a városi nagyrendezvények teljesítenek, de jelentős látogatottságot generál például a Szabadtéri Színpad, és ahogy az a nyilvánosságra hozott statisztikákból is kiolvasható, a PLÁZS programoldala is.

 

 

Forrás: https://www.programturizmus.hu/page-programturizmus-magyarorszag.html

További hírek; fontos információk

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.

2020. május 9. (szombat) 0 órától május 10. (vasárnap) 24 óráig újra korlátozások lesznek érvényben Siófok területén – jelentette be Facebook oldalán dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere.