Hírek

Siófok továbbra is vezet a programok terén

Siófok ismét első helyet szerzett a Programturizmus.hu oldalának toplistáján a legnépszerűbb városok versenyében. A több mint 8.4 millió felhasználóval és 40 millió feletti oldalmegtekintéssel büszkélkedő programinformációs oldal szerkesztői a 2019-es év statisztikái alapján rangsorokat állítottak össze a legnépszerűbb programokról, településekről és rendezvényhelyszínekről.

A TOP 10 település eseménynaptár listáján őrzi vezető helyét Siófok, olyan népszerű városokat megelőzve, mint például Eger, Győr, Debrecen, Balatonfüred vagy Hajdúszoboszló. Azokról a településekről is készült rangsor, ahonnan a legtöbben érdeklődnek a programlehetőségek iránt. A megjelent statisztikák illeszkednek a helyi megfigyelésekhez és adatokhoz, miszerint Budapest, Debrecen, Szeged, Győr és Miskolc rengeteg látogatót vonz Siófokra, de ugyanígy a küldő országok ranglistája is beszédes: népszerűek voltunk a szlovák, román, német, osztrák, holland, valamint újdonság, hogy az ukrán látogatók körében is.

A statisztikákból kiolvasható továbbá, hogy a legnépszerűbb események 2019-ben is a fesztiválok voltak, azokon belül is a gasztronómiai rendezvények, de sokan keresik a kirakodóvásárokat is. Ez mind remek hír Siófok számára, hiszen a város rendezvényturizmus-stratégiájában nagy szerepe van a gasztrofesztiváloknak és akár önálló rendezvényként akár kísérő programként, de a kézműves vásárok is folyamatosan jelen vannak Siófok eseményeinek körében. Azt is megerősítik a kigyűjtött adatok, hogy a családokat városunkba csábító Húsvéti Nyuladalom Siófok egyik legerősebb rendezvénye, hiszen az ünnepek közül a legtöbben a húsvéti programokat és családi programlehetőségeket keresik.

Külön öröm Siófok számára, hogy nemcsak a települések ranglistáján szerepel előkelő helyen, hiszen a TOP 10 programhely listán szintén tartotta helyezését a PLÁZS Siófok, amely ismét második lett olyan népszerű rendezvényhelyszínek között, mint a Budai Várkert Bazár, a Budapest Park vagy a Városliget.

Nem véletlen az első helyezés, hiszen Siófok kiemelt turisztikai termékként kezeli a rendezvényturizmust, így óriási figyelmet fordít a rendezvények marketingkommunikációjára is. Hogy a kínálat megfelelhessen a város szlogenjének, miszerint „Itt kezdődik a Balaton!”, városunkban minden hónapra jut egy-egy nagyobb rendezvény, és ez nem lesz másként 2020-ban sem.

Városunk marketingkommunikációért felelős szakmai csapata, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda egy összetett éves csomaggal, banner és textlink kiemeléssel fizet elő a Programturizmus.hu szolgáltatására. A folyamatos koordinálásnak köszönhetően friss, pontos és naprakész információra lelhet mindenki, aki Siófok programkínálatára kíváncsi. Az oldal információt ad a fontosabb látnivalókról, fesztiválokról, vásárokról, garantált- és fakultatív programlehetőségekről, jeles napi és ünnepi eseményekről, csomagajánlatokról. Bemutatja az ajánlatokhoz tartozó programhelyeket és szervezőket is a kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt, valamint az oldal látogatóit tovább is irányítja a város saját online média felületeire is, mint a www.hellosiofok.hu vagy a Hello Siófok Facebook oldal.

Siófok a 2018-as évben 221 db megjelenéssel szerepelt az oldalon, melyek együttesen több mint 480.000 megtekintést generáltak, ami elképesztő előrelépés volt a 2017-es évi közel 270.000 megtekintéshez képest. A 2018-as jubileumi év eredményeit 2019-ben is sikerült tartani, a 480.000 megtekintést ismét elérte a város az oldalon. Természetesen évről évre a nyári hónapok bizonyulnak a legerősebbnek, de márciustól is kiemelkedő megtekintési számot produkáltak a megjelenések, illetve a május és szeptember kifejezetten jól felzárkózott a nyári eredményekhez. Minden évben feltöltésre kerülnek a városi nagyrendezvények, a Kálmán Imre Kulturális Központ és a BRTK Könyvtár eseményei, és természetesen a helyi civil szervezetek, egyesületek programjai is. A programtípusok közül a legjobban a városi nagyrendezvények teljesítenek, de jelentős látogatottságot generál például a Szabadtéri Színpad, és ahogy az a nyilvánosságra hozott statisztikákból is kiolvasható, a PLÁZS programoldala is.

 

 

Forrás: https://www.programturizmus.hu/page-programturizmus-magyarorszag.html

További hírek; fontos információk

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.

2020 nyara az elmúlt évekhez képest történelmi számokkal vonul majd be a turisztikai ágazat emlékezetébe. Soha nem látott csúcson a belföldi utazók és vendégéjszakák száma, ugyanakkor a fővárosi szálláshelyek továbbra is mélyrepülésben.

Meglepő adatok derültek ki a digitális forgalomfigyelésen alapuló LocSight elemzéséből: egy hónapnál is többet töltött idén a Balatonon a látogatók 28%-a. Természetesen köztük jelentős számban voltak azok, akik saját ingatlannal rendelkeznek a tónál.

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.