Hírek

Sportos ősz és tél Siófokon

Ősszel és télen rengeteg aktív élménnyel vár Siófok, a Balaton sportfővárosa. A hétvégén rendezik meg az év egyik legfontosabb balatoni sporteseményét, a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont, november végétől várja a korcsolyázókat a Siófoki Jégkikötő, decemberben pedig Mikulásfutás és szilveszteri sportnapok is lesznek a városban.

Évről évre egyre több aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál Siófok, emellett 2019-ben is számos jelentős sportrendezvénynek adott és ad otthont a város. Az ősz legfontosabb ilyen eseménye a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton november 16-18. között, melynek mezőnye Siófokról rajtol és oda érkezik vissza. A népszerű szezonvégi futóversenyre, amelyen a maratontól a hatodmaratonig többféle távon lehet indulni, több ezer nevezés érkezett.

November 29-én, a Városnapon nyílik meg a Siófoki Jégkikötő a Hajóállomáson. A szabadtéri korcsolyapálya tavalyi népszerűségén felbuzdulva idén még nagyobb és látványosabb lesz a siófoki jégpálya, így több mint 600 négyzetméteren lehet majd korcsolyázni egészen 2020. február elejéig.

2019. december 8-án már ötödjére rendezik meg a Balatuning Egyesület téli családi sporteseményét, a Mikulásfutást. A táv idén is könnyen teljesíthető, mindössze 2000 méter lesz, és a futás köré egy teljes sportos délután szerveződik a Siófoki Hajóállomáson. A program közös bemelegítéssel kezdődik, a futókból, görkorizókból és rollerezőkből álló mezőnyt pedig a Motoros Mikulások vezetik fel. Díjakat is kiosztanak a leggyorsabb versenyzőknek, a jelmezben érkezők pedig külön ajándékra számíthatnak.

Az aktív évet a szintén hagyománynak tekinthető BUÉK Siófok Sportnapok zárják. A többnapos programban számos sportág képviselteti magát, és a profik mellett az amatőr sportolók is megmutathatják tudásokat. 

Ha sportos élményekről van szó, akkor is Siófokon kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján, a főbb mutatószámokat vizsgálva túlszárnyaltuk az előző évet. Kiegyensúlyozott külföldi és belföldi vendégforgalom, magas bevételek és dinamikusan emelkedő SZÉP-kártya forgalom jellemezte 2019-ben az ágazatot. A Balaton régió és ezen belül Siófok is nagyon jól teljesített.

Idén már május 30-án, pünkösdkor kinyit a Plázs, így három hónapon át minden hétvégén lesznek zenei programok a siófoki Nagystrandon. Több olyan zenekar és előadó is érkezik 2020-ban a Plázsra, akikkel korábban nem találkozhatott a siófoki közönség.

Közeledik február 14-e, a szerelmesek ünnepe. 2020-ban pedig akár egy egész hétvégén át ünnepelhetjük a Valentin-napot, hiszen február 14. idén péntekre esik. Nézzük, Siófokon milyen Valentin-napi élményekben lehet részünk!

Egészen biztos, hogy 2020 is eseményekkel, izgalommal és csodás élményekkel teli lesz Siófokon. Bizony idén is mindenki megtalálhatja majd azt a programot, ami számára az igazi kikapcsolódást jelenti. A sport szerelmesei, a fesztiválokra, rendezvényekre, koncertekre és egyéb szórakozásra vágyók, a gasztronómiai sokszínűséget keresők, a kultúra és hagyományok iránt érdeklődők, családosok, egyszóval mindenki megtalálta a számítását, aki az év során Siófokra látogat, hiszen „itt kezdődik a Balaton!”

Több mint 1000 szakmabeli meghívott részvételével zajlott a hagyományos, február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gála a Budapest Kongresszusi Központban, immár 28. alkalommal. A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület elnöke és irodavezetője is jelen volt az eseményen, ahol értékelésre került a 2019-es év, majd megismerhették a turizmus szakma 2020-as fejlesztési terveit is.