Látnivalók

A zeneszerző, Siófok neves szülötte, az operett fejedelme karosszékben fogadja látogatóit  a város Millennium parkjában emelt zenepavilonban. Az operettjeivel fiatalon nagy hírnévre szert tett Kálmán Imre sikereinek tetőpontján működése helyszínéül előbb Bécset, majd a világot jelentő Párizst és New Yorkot,s a fasizmus pusztulása után haláláig ismét Párizst választotta. Az idős művész immár végleg hazatérve szülővárosába, hanyag eleganciával üldögél a hatalmas és látványos, krómacél székben. A szoborkompozíciót 1997. május 17-én avatták fel.

2018-ban a várossá avatásának jubileumát ünneplő Siófok a zeneszerző tisztetletére egy igazán különleges újdonsággal rukkolt elő a szobor kapcsán. Ha a zenepavilonnál okostelefonnal csatlakozunk a MusicPavilon nevű Wifire, kiválaszthatunk egy Kálmán Imre melódiát, amit megszólaltathatunk a szobor hangszórójából! 

A  zenepavilonban az applikációtól függetlenül minden óra 25. percében reggel 9 és este 9 óra között automatikusan megszólal egy Kálmán Imre mű.

További látnivalók