Hírek

Helyzetértékelő kérdőív a koronavírusról

A Magyar TDM Szövetség felmérést indított a helyi és térségi TDM szervezetek tagságának körében, annak érdekében, hogy pontosabb képet kaphasson a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól a vidéki turisztikai desztinációk szereplőinek körében, hogy a kapott helyzetkép alapján, a lehető legrövidebb idő alatt megfelelő intézkedési csomagjavaslatokat készíthessen elő mind a kormányzat (MTÜ), mind a szakmai szereplők, mind pedig az önkormányzatok részére.

A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda az Országos TDM Szövetséggel együttműködve az elkészült kérdőívet a siófoki szolgáltatók, attrakciók, szálláshelyek és az önkormányzat részére is megküldte.
A kérdőív kitöltésére csütörtök éjfélig volt lehetősége az érintetteknek, a végső adatbázisból pedig leszűrhető lesz desztinációnként is az eredmény, így nem 'csak' egy országos helyzetjelentést fogunk belőle tudni kielemezni.

A Magyar TDM Szövetség egyben olyan érdekképviseleti és tanácsadói platformként kíván a jövőben működni, amely közvetítő szerepet játszik a kormányzat, a szolgáltatók és az önkormányzatok, valamint a többi turisztikai szakmai szervezet közötti információ- és tudásközvetítésben, ezzel megteremtve az állami- és önsegélyezés lehető leghatékonyabb módját.

Meggyőződésünk, hogy a jelen válság okozta helyzetet csakis összefogással, együttműködéssel, az önsegélyezés és az egymással vállalt szolidaritás esetenként akár extrém formáival leszünk képesek átvészelni. Ezért mi is, mint a Siófoki Fürdőegylet - Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda munkatársai minden ötletet és megoldási javaslatot szívesen fogadunk, amely akár állami, akár szolgáltatói, akár önkormányzati oldalon születik vagy már meg is született, és amit megosztható országos szinten a szakma teljes közösségével.
Annak, hogy a percről percre változó helyzetben a turisztikai szakma szereplői a helyzetnek legmegfelelőbb döntéseket és intézkedéseket tehessék meg, a megfelelő és reális információ megszerzése és megosztása a legfontosabb záloga.

Mindeközben az MTDMSZ elnöksége egy olyan lista kidolgozásán munkálkodik, amely a TDM szervezetek számára lesz iránymutató és hasznos a jelen helyzetben elvégezhető tevékenységekről, Semsei Sándor elnök az alábbiakat nyilatkozta a Turizmus.com cikkében:
http://hellosiofok.hu/hirek/hir/233/jo-gyakorlatokkal-segiti-tagjait-a-tdm-szoevetseg/

Bízunk benne, hogy minél több releváns információt tudunk összegyűjteni a kérdőív feldolgozása után és ebből egy átfogó képet kapnhatunk a turisztikai szektor szereplőitől Siófokon is.

Köszönjük szépen az együttműködést!
#fogjunkossze

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.