News

Useful information

Siófoki Szakember az Év turisztikai menedzser jelöltjei között

A Turizmus Kft. első alkalommal rendezte meg az Utazás Kiállítás hivatalos fogadásával együtt a szakmai szövetségek díjátadó gáláját, ahol idén is 15 szakember vette át elismerését a 2019-ben végzett kiemelkedő munkájáért. A turizmus legjobb szakembereit felvonultató eseményen átadásra került többek között az Év TDM Szakembere díj is, melyre a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda vezetőjét, Stadler-Szentpéteri Ildikót a TOP 5 közé jelölte idén a szakma.

A díjazott kiválasztása két lépésben történt: a Magyar TDM Szövetség tagsága által összeállított, öt jelöltből álló listáról a szövetség elnöksége választotta ki a díj nyertesét. A jelöltek a hazai turisztikai desztinációs menedzsment szakma legjobbjai, akiknek szakmai eredményeit tekintve egyértelműen jár az elismerés, de az idei szövetségi döntés alapján Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. vihette haza a díjat.

A szakma szavazati alapján a TOP 5-be került Stadler-Szentpéteri Ildikó is, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda vezetője, aki 2015 óta kitartóan dolgozik Siófok minőségi turizmusáért. Az egyesület a szakmai felelőse Siófok marketingstratégiájának, melyen Ildikó közösen dolgozik képzett és felkészült szakmai csapatával. A Siófokért végzett komoly munka részeként többek között új arculatot és logót hoztak létre a városnak, és több olyan fejlesztési projektet kivitelezni, mint például a #hellosiofok szelfi pont, egyes közösségi terek felújítása vagy új rendezvények megvalósítása. Az egyesület álmodta meg például 2016-ban a családok körében méltán népszerű Húsvéti Nyuladalom rendezvényt, amely a tavaszi szezon fellendítését is elősegíti, és a stratégiába illeszkedő célcsoportot szólítja meg. Az eredmények láttán pedig kialakult egy szakmai szempontból bizalmi kapcsolat az Egyesület és Tourinform iroda, valamint a városvezetés között, amely hatalmas előrelépést jelentett a szervezet szakmai életében. Az egyesület szakmai munkáját, fenntarthatóságát az önkormányzat jelentős anyagi támogatásban részesíti, emellett pedig a teljes városi és rendezvény kommunikáció kidolgozását is rábízza. Az eredményeket a Magyar Marketing Szövetség az elmúlt években számos szakmai díjjal értékelte, több gyémánt díj mellett az egyesület 2018-ban és 2019-ben is elhozta a Marketing Fővárosa címet és bizonyította, hogy Siófokon kezdődik a Balaton!

A siófoki TDM szervezet sikerét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az elmúlt években töretlenül egymillió fölött alakult az éves vendégéjszaka szám, hiszen a környezeti, gazdasági és társadalmi tényezők, a gyorsan változó trendek mellett az egyesület tudatos kommunikációs stratégiája és a turisztikai szereplők összefogása is igazán fontos a számok alakulásában.

„Hihetetlenül örülök annak, hogy országos szinten a marketing mellett a turisztikai szakma is elismeri a munkámat és bekerülhettem a 2019. évi TOP 5 TDM szakember közé.  Büszkeséggel tölt el, hogy olyan szakemberek mellett szerepelhet a nevem, mint Kovács Szabolcs Zalakarosról, Kovács Judit Gyenesdiásról, F. Szegő Krisztina Székesfehérvárról és Mihály Marianna Szarvasról. Természetesen az elért eredmények és maga a jelölés a szakmai csapatom, valamint az összes városi turisztikai szereplő érdeme is. Úgy gondolom, hogy a Fürdőegyletnek, mint TDM szervezetnek illetve a Tourinform irodának óriási szerepe van Siófokon abban, hogy a turisztikai szereplők egy asztalhoz ültek, elkezdtek közösen gondolkodni, és annak is, hogy a városvezetés az elért szakmai eredmények hatására évről-évre egyre nagyobb bizalmat szavazott nekünk ezáltal pedig a felelősségünk is nőtt.” – mondta Stadler-Szentpéteri Ildikó, aki egyúttal gratulált az Év TDM Szakemberének, Kovács Szabolcsnak és vele együtt mindenkinek, aki szintén bekerült a TOP 5 elismert szakember közé.

More news, important information

We inform the residents and guests of Siófok that the prologue of Tour de Hongrie international bicycle race will take place on 11th June. A closed circle route will be introduced (shown on the map) to ensure the safety of the race. Periodic traffic restriciton is expected in the area of the route the day before. 

 

June 11th 2019 from 13:00 to 18:30 : full roadblock on the circle route.

Vehicles can not access the route shown on the map in this period. 

On the pass points shown on the map periodic pedestrian crossing will be available.

For more information visit www.siofok.hu

 

 

On 14 August 2018, Tour de Hongrie bicycle race will start from Siófok. Regarding this traffic changes are expected during the day.

With 8 winning applications, the Tourism Association of Siófok has received the following title Marketing Capital for Siófok.

 

Hundreds of children and adults were doing sports in Siófok on May 30, the Challenge Day, which gave the city to third place in the competition.

In 2018, Balaton Hajózási Zrt. Will organize the National Regatta, the National Sailing Club of Hungary Settlement at Siófok on June 9-10. On the occasion of the 50th anniversary of Siófok's birth, 50 settlements will be hosted by the organizers - says BAHART in his statement.