Hírek

Siófoki Szakember az Év turisztikai menedzser jelöltjei között

A Turizmus Kft. első alkalommal rendezte meg az Utazás Kiállítás hivatalos fogadásával együtt a szakmai szövetségek díjátadó gáláját, ahol idén is 15 szakember vette át elismerését a 2019-ben végzett kiemelkedő munkájáért. A turizmus legjobb szakembereit felvonultató eseményen átadásra került többek között az Év TDM Szakembere díj is, melyre a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda vezetőjét, Stadler-Szentpéteri Ildikót a TOP 5 közé jelölte idén a szakma.

A díjazott kiválasztása két lépésben történt: a Magyar TDM Szövetség tagsága által összeállított, öt jelöltből álló listáról a szövetség elnöksége választotta ki a díj nyertesét. A jelöltek a hazai turisztikai desztinációs menedzsment szakma legjobbjai, akiknek szakmai eredményeit tekintve egyértelműen jár az elismerés, de az idei szövetségi döntés alapján Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. vihette haza a díjat.

A szakma szavazati alapján a TOP 5-be került Stadler-Szentpéteri Ildikó is, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda vezetője, aki 2015 óta kitartóan dolgozik Siófok minőségi turizmusáért. Az egyesület a szakmai felelőse Siófok marketingstratégiájának, melyen Ildikó közösen dolgozik képzett és felkészült szakmai csapatával. A Siófokért végzett komoly munka részeként többek között új arculatot és logót hoztak létre a városnak, és több olyan fejlesztési projektet kivitelezni, mint például a #hellosiofok szelfi pont, egyes közösségi terek felújítása vagy új rendezvények megvalósítása. Az egyesület álmodta meg például 2016-ban a családok körében méltán népszerű Húsvéti Nyuladalom rendezvényt, amely a tavaszi szezon fellendítését is elősegíti, és a stratégiába illeszkedő célcsoportot szólítja meg. Az eredmények láttán pedig kialakult egy szakmai szempontból bizalmi kapcsolat az Egyesület és Tourinform iroda, valamint a városvezetés között, amely hatalmas előrelépést jelentett a szervezet szakmai életében. Az egyesület szakmai munkáját, fenntarthatóságát az önkormányzat jelentős anyagi támogatásban részesíti, emellett pedig a teljes városi és rendezvény kommunikáció kidolgozását is rábízza. Az eredményeket a Magyar Marketing Szövetség az elmúlt években számos szakmai díjjal értékelte, több gyémánt díj mellett az egyesület 2018-ban és 2019-ben is elhozta a Marketing Fővárosa címet és bizonyította, hogy Siófokon kezdődik a Balaton!

A siófoki TDM szervezet sikerét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az elmúlt években töretlenül egymillió fölött alakult az éves vendégéjszaka szám, hiszen a környezeti, gazdasági és társadalmi tényezők, a gyorsan változó trendek mellett az egyesület tudatos kommunikációs stratégiája és a turisztikai szereplők összefogása is igazán fontos a számok alakulásában.

„Hihetetlenül örülök annak, hogy országos szinten a marketing mellett a turisztikai szakma is elismeri a munkámat és bekerülhettem a 2019. évi TOP 5 TDM szakember közé.  Büszkeséggel tölt el, hogy olyan szakemberek mellett szerepelhet a nevem, mint Kovács Szabolcs Zalakarosról, Kovács Judit Gyenesdiásról, F. Szegő Krisztina Székesfehérvárról és Mihály Marianna Szarvasról. Természetesen az elért eredmények és maga a jelölés a szakmai csapatom, valamint az összes városi turisztikai szereplő érdeme is. Úgy gondolom, hogy a Fürdőegyletnek, mint TDM szervezetnek illetve a Tourinform irodának óriási szerepe van Siófokon abban, hogy a turisztikai szereplők egy asztalhoz ültek, elkezdtek közösen gondolkodni, és annak is, hogy a városvezetés az elért szakmai eredmények hatására évről-évre egyre nagyobb bizalmat szavazott nekünk ezáltal pedig a felelősségünk is nőtt.” – mondta Stadler-Szentpéteri Ildikó, aki egyúttal gratulált az Év TDM Szakemberének, Kovács Szabolcsnak és vele együtt mindenkinek, aki szintén bekerült a TOP 5 elismert szakember közé.

További hírek; fontos információk

A balatoni hajózás 175. jubileumának alkalmából országos művészeti pályázatot hirdet a BAHART 2021. május 1. és augusztus 13. között! Ünnepeljünk együtt és állítsunk méltóképp emléket a balatoni hajózás múltjának és jövőjének!

Engedd szabadon a kreativitásod, ragadj ki egy témát vagy részletet a balatoni hajózás 175 éves történelméből és alkoss egyedit bármilyen technikával!

Március 11-én megnyílt a Kovászvirág Pékműhely - Kézműves Pékség és Termelői Bolt Siófokon a Fő u. 111. címen.

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.