Hírek

Siófok továbbra is vezet a programok terén

Siófok ismét első helyet szerzett a Programturizmus.hu oldalának toplistáján a legnépszerűbb városok versenyében. A több mint 8.4 millió felhasználóval és 40 millió feletti oldalmegtekintéssel büszkélkedő programinformációs oldal szerkesztői a 2019-es év statisztikái alapján rangsorokat állítottak össze a legnépszerűbb programokról, településekről és rendezvényhelyszínekről.

A TOP 10 település eseménynaptár listáján őrzi vezető helyét Siófok, olyan népszerű városokat megelőzve, mint például Eger, Győr, Debrecen, Balatonfüred vagy Hajdúszoboszló. Azokról a településekről is készült rangsor, ahonnan a legtöbben érdeklődnek a programlehetőségek iránt. A megjelent statisztikák illeszkednek a helyi megfigyelésekhez és adatokhoz, miszerint Budapest, Debrecen, Szeged, Győr és Miskolc rengeteg látogatót vonz Siófokra, de ugyanígy a küldő országok ranglistája is beszédes: népszerűek voltunk a szlovák, román, német, osztrák, holland, valamint újdonság, hogy az ukrán látogatók körében is.

A statisztikákból kiolvasható továbbá, hogy a legnépszerűbb események 2019-ben is a fesztiválok voltak, azokon belül is a gasztronómiai rendezvények, de sokan keresik a kirakodóvásárokat is. Ez mind remek hír Siófok számára, hiszen a város rendezvényturizmus-stratégiájában nagy szerepe van a gasztrofesztiváloknak és akár önálló rendezvényként akár kísérő programként, de a kézműves vásárok is folyamatosan jelen vannak Siófok eseményeinek körében. Azt is megerősítik a kigyűjtött adatok, hogy a családokat városunkba csábító Húsvéti Nyuladalom Siófok egyik legerősebb rendezvénye, hiszen az ünnepek közül a legtöbben a húsvéti programokat és családi programlehetőségeket keresik.

Külön öröm Siófok számára, hogy nemcsak a települések ranglistáján szerepel előkelő helyen, hiszen a TOP 10 programhely listán szintén tartotta helyezését a PLÁZS Siófok, amely ismét második lett olyan népszerű rendezvényhelyszínek között, mint a Budai Várkert Bazár, a Budapest Park vagy a Városliget.

Nem véletlen az első helyezés, hiszen Siófok kiemelt turisztikai termékként kezeli a rendezvényturizmust, így óriási figyelmet fordít a rendezvények marketingkommunikációjára is. Hogy a kínálat megfelelhessen a város szlogenjének, miszerint „Itt kezdődik a Balaton!”, városunkban minden hónapra jut egy-egy nagyobb rendezvény, és ez nem lesz másként 2020-ban sem.

Városunk marketingkommunikációért felelős szakmai csapata, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda egy összetett éves csomaggal, banner és textlink kiemeléssel fizet elő a Programturizmus.hu szolgáltatására. A folyamatos koordinálásnak köszönhetően friss, pontos és naprakész információra lelhet mindenki, aki Siófok programkínálatára kíváncsi. Az oldal információt ad a fontosabb látnivalókról, fesztiválokról, vásárokról, garantált- és fakultatív programlehetőségekről, jeles napi és ünnepi eseményekről, csomagajánlatokról. Bemutatja az ajánlatokhoz tartozó programhelyeket és szervezőket is a kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt, valamint az oldal látogatóit tovább is irányítja a város saját online média felületeire is, mint a www.hellosiofok.hu vagy a Hello Siófok Facebook oldal.

Siófok a 2018-as évben 221 db megjelenéssel szerepelt az oldalon, melyek együttesen több mint 480.000 megtekintést generáltak, ami elképesztő előrelépés volt a 2017-es évi közel 270.000 megtekintéshez képest. A 2018-as jubileumi év eredményeit 2019-ben is sikerült tartani, a 480.000 megtekintést ismét elérte a város az oldalon. Természetesen évről évre a nyári hónapok bizonyulnak a legerősebbnek, de márciustól is kiemelkedő megtekintési számot produkáltak a megjelenések, illetve a május és szeptember kifejezetten jól felzárkózott a nyári eredményekhez. Minden évben feltöltésre kerülnek a városi nagyrendezvények, a Kálmán Imre Kulturális Központ és a BRTK Könyvtár eseményei, és természetesen a helyi civil szervezetek, egyesületek programjai is. A programtípusok közül a legjobban a városi nagyrendezvények teljesítenek, de jelentős látogatottságot generál például a Szabadtéri Színpad, és ahogy az a nyilvánosságra hozott statisztikákból is kiolvasható, a PLÁZS programoldala is.

 

 

Forrás: https://www.programturizmus.hu/page-programturizmus-magyarorszag.html

További hírek; fontos információk

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján, a főbb mutatószámokat vizsgálva túlszárnyaltuk az előző évet. Kiegyensúlyozott külföldi és belföldi vendégforgalom, magas bevételek és dinamikusan emelkedő SZÉP-kártya forgalom jellemezte 2019-ben az ágazatot. A Balaton régió és ezen belül Siófok is nagyon jól teljesített.

Idén már május 30-án, pünkösdkor kinyit a Plázs, így három hónapon át minden hétvégén lesznek zenei programok a siófoki Nagystrandon. Több olyan zenekar és előadó is érkezik 2020-ban a Plázsra, akikkel korábban nem találkozhatott a siófoki közönség.

Közeledik február 14-e, a szerelmesek ünnepe. 2020-ban pedig akár egy egész hétvégén át ünnepelhetjük a Valentin-napot, hiszen február 14. idén péntekre esik. Nézzük, Siófokon milyen Valentin-napi élményekben lehet részünk!

Egészen biztos, hogy 2020 is eseményekkel, izgalommal és csodás élményekkel teli lesz Siófokon. Bizony idén is mindenki megtalálhatja majd azt a programot, ami számára az igazi kikapcsolódást jelenti. A sport szerelmesei, a fesztiválokra, rendezvényekre, koncertekre és egyéb szórakozásra vágyók, a gasztronómiai sokszínűséget keresők, a kultúra és hagyományok iránt érdeklődők, családosok, egyszóval mindenki megtalálta a számítását, aki az év során Siófokra látogat, hiszen „itt kezdődik a Balaton!”

Több mint 1000 szakmabeli meghívott részvételével zajlott a hagyományos, február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gála a Budapest Kongresszusi Központban, immár 28. alkalommal. A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület elnöke és irodavezetője is jelen volt az eseményen, ahol értékelésre került a 2019-es év, majd megismerhették a turizmus szakma 2020-as fejlesztési terveit is.