Hírek

Földön és vízen is lehet találkozni a Mikulással Siófokon

A héten Siófokra is megérkezik a Mikulás: ott lesz a Fő téren, a Szent Miklós hajó fedélzetén, a Mikulásfutáson pedig bárki télapóvá válhat. Összeszedtük, milyen tematikus programok várják a gyerekeket és a családokat Mikulás-nap alkalmából Siófokon.

December 5-én, csütörtök délután rendezik meg az V. Belvárosi Mikulásnapot. A Fő téren felállított színpadon lesz mazsorettbemutató, fellép a Siófoki Művészeti Iskola gyerekkórusa, utána pedig a városi Mikulás ajándékokat oszt a gyerekeknek. A programok mellett egy tűzoltóautót is meg lehet majd csodálni a téren, a szervező Nők Együtt Egyesület pedig aprósüteménnyel és forró teával készül a családoknak.

Másnap, december 6-án a Kálmán Imre Kulturális Központban is rendeznek Télapó Ünnepséget. A Nők a Balatonért Egyesület Siófoki Csoportja a siófoki általános iskolák első és másodikos diákjait látja vendégül. December 7-én pedig a Siófok jelképének számító Víztoronyban várják meglepetés ajándékok és finomságok a gyerekeket.

December 8-án, vasárnap rendezik meg a Balatuning Egyesület téli családi sporteseményét, a Mikulásfutást. A Hajóállomásról induló és oda érkező rövid, 2000 méteres távot bárki könnyen teljesítheti, ráadásul görkorival, rollerrel, kisgyermekeknek pedig még biciklivel is lehet csatlakozni a futókhoz. A leggyorsabb versenyzők díjat kapnak, és a jelmezben érkezők is ajándékra számíthatnak. A futás előtt közös bemelegítés lesz, a mezőnyt pedig a Motoros Mikulások vezetik fel.

Vasárnap a Szent Miklós hajó is Mikuláshajóvá változik. A másfél órás, Siófokról induló hajóút alatt a gyerekeknek meglepetés műsorral készülnek a fedélzeten, és természetesen a télapó is ott lesz, hogy kiossza a jól megérdemelt ajándékcsomagokat.

A Mikulás-napi programok mellett az Aranycsengő Adventi Vásár is folyamatosan várja a látogatókat karácsonyi kézműves termékekkel és téli finomságokkal. Advent második hétvégéjén emellett gyertyagyújtás és ingyenes koncertek is lesznek a vásárban.

Mikulás-napon is Siófokon kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

Ezerarcú Siófok rovatunk eheti részében a város egyik legkedveltebb attrakciójáról, a Fordított Házról beszélgettünk a tulajdonossal, Stasiak Marekkal. Siófokon a Május 1. utca és a 7-es főút kereszteződésében fejtetőn álló, nem mindennapi látványosságon már 4. éve messziről megakadhat a szemünk. Ezt a különleges turistalátványosságot egy lengyel vállalkozó hozta elsőként Magyarországra a Balatonhoz.

Balázs Fecó exkluzív nagykoncerttel érkezik 2020. augusztus 14-én a siófoki SzínPartra. A koncert 20:30-kor kezdődik. 

Demjén Ferenc turnéja Siófokra is ellátogat! 2020. augusztus 22-én felcsendülnek az örökzöld dalok a SzínParton.

A Balaton legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye az idei nyáron is számos színházi előadással és koncerttel várja a kultúra szerelemeseit, akik egy üde nyári kulturális felfrissülésre vágynak. Július végétől egy hónapon keresztül 11 eseménnyel készülnek a SzínParton.

Siófok képviselő testülete elfogadta a közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozásáról és a szeszesitalt forgalmazó üzletekről szóló rendeletet. Ennek értelmében 2020. augusztus 1-től kezdődően tilossá válik Siófok városán belül a közterületeken történő alkoholfogyasztás, illetve az üzletek mindennapjaiban is változás várható.