Hírek

Sportos ősz és tél Siófokon

Ősszel és télen rengeteg aktív élménnyel vár Siófok, a Balaton sportfővárosa. A hétvégén rendezik meg az év egyik legfontosabb balatoni sporteseményét, a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont, november végétől várja a korcsolyázókat a Siófoki Jégkikötő, decemberben pedig Mikulásfutás és szilveszteri sportnapok is lesznek a városban.

Évről évre egyre több aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál Siófok, emellett 2019-ben is számos jelentős sportrendezvénynek adott és ad otthont a város. Az ősz legfontosabb ilyen eseménye a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton november 16-18. között, melynek mezőnye Siófokról rajtol és oda érkezik vissza. A népszerű szezonvégi futóversenyre, amelyen a maratontól a hatodmaratonig többféle távon lehet indulni, több ezer nevezés érkezett.

November 29-én, a Városnapon nyílik meg a Siófoki Jégkikötő a Hajóállomáson. A szabadtéri korcsolyapálya tavalyi népszerűségén felbuzdulva idén még nagyobb és látványosabb lesz a siófoki jégpálya, így több mint 600 négyzetméteren lehet majd korcsolyázni egészen 2020. február elejéig.

2019. december 8-án már ötödjére rendezik meg a Balatuning Egyesület téli családi sporteseményét, a Mikulásfutást. A táv idén is könnyen teljesíthető, mindössze 2000 méter lesz, és a futás köré egy teljes sportos délután szerveződik a Siófoki Hajóállomáson. A program közös bemelegítéssel kezdődik, a futókból, görkorizókból és rollerezőkből álló mezőnyt pedig a Motoros Mikulások vezetik fel. Díjakat is kiosztanak a leggyorsabb versenyzőknek, a jelmezben érkezők pedig külön ajándékra számíthatnak.

Az aktív évet a szintén hagyománynak tekinthető BUÉK Siófok Sportnapok zárják. A többnapos programban számos sportág képviselteti magát, és a profik mellett az amatőr sportolók is megmutathatják tudásokat. 

Ha sportos élményekről van szó, akkor is Siófokon kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

96 éves korában elhunyt Varga Imre, Siófok egyik leghíresebb szülötte. A Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész, érdemes művész a 20. század egyik legfontosabb hazai szobrásza volt. A nemzetközileg is ismert és elismert művésznek itthon és külföldön mintegy 300 alkotása látható, nagyrészt az ő szobrai díszítik Siófok Fő terét is.

Hosszú és türelemmel viselt betegség után 2019. december 9-én életének 97. évében otthonában elhunyt Varga Imre szobrászművész.

A héten Siófokra is megérkezik a Mikulás: ott lesz a Fő téren, a Szent Miklós hajó fedélzetén, a Mikulásfutáson pedig bárki télapóvá válhat. Összeszedtük, milyen tematikus programok várják a gyerekeket és a családokat Mikulás-nap alkalmából Siófokon.

November 28-án a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda munkatársai a Marketing Diamond Awards díjátadóján vettek részt Budapesten, ahol a marketingkommunikációs szakma legsikeresebb marketing megoldásait értékelte a szakmailag elismert emberekből álló zsűri.

Az év utolsó hónapjára is számos különleges élményt tartogat Siófok. Megnyitja kapuit a Siófoki Jégkikötő, készülhetünk az ünnepekre az Aranycsengő Adventi Vásárban, lesz Mikulásfutás, Évzáró Puncs Party és természetesen a szilveszteri buli sem maradhat ki a decemberi programok közül.