Hírek

Siófok - NTAK Roadshow

Tisztelt szállásadók!

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Modern Vállalkozások Programja tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ bemutatása alkalmából szervezett előadássorozat siófoki állomására.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiemelt feladata, hogy széles körben segítsen értelmezni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtal kapcsolatos jogszabályokat, illetve tájékoztatást nyújtson a szálláshely-szolgáltatók számára a rendszer működésének technikai részleteivel kapcsolatban. Annak érdekében, hogy az új digitális adatszolgáltatási rendszer bevezetése gördülékeny és zökkenőmentes legyen, ezért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Modern Vállalkozások Programja támogatásával országos edukációs roadshowt indítottunk.

Helyszín:
Siófok Város Önkormányzata, Házasságkötő terem
8600 Siófok, Fő tér 1.

Időpont:
2019. november 27., szerda, 13:30 – 17:30

REGISZTRÁCIÓ:
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérem, hogy 2019. november 26., 12:00 óráig jelezze a következő linken: https://ntakroadshow.hu/registration
Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk!

PROGRAM:
• 13:30 – 14:00
Érkezés, regisztráció

• 14:00 – 14:10
Köszöntő
Bardócziné Dr. Molnár Anita, alpolgármester, Siófok Város Önkormányzata

• 14:10 – 14:50
Digitalizáció a turizmusban - Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ
Szabó Áron, igazgató, Magyar Turisztikai Ügynökség

• 14:50 – 15:10
Analóg egyhelyben toporgás vagy digitális fejlődés? Informatikai támogatási lehetőségek kkv-k számára
Felkérés alatt, IKT tanácsadó, Modern Vállalkozások Programja

• 15:10 – 15:40
Digitális szállodai megoldások
Bartos Dániel, regional sales manager, SabeeApp

• 15:40 – 16:10
Közvetlen értékesítési eszközök és módszerek kis-és közepes szálláshelyeknek
Gyenes Ákos, BookDirectMeetUp

• 16:10 – 16:40
Útmutató a panziók minősítési rendszeréhez
Kökény István, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

• 16:40 – 17:00
Kötetlen beszélgetés az előadókkal

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

További hírek; fontos információk

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján, a főbb mutatószámokat vizsgálva túlszárnyaltuk az előző évet. Kiegyensúlyozott külföldi és belföldi vendégforgalom, magas bevételek és dinamikusan emelkedő SZÉP-kártya forgalom jellemezte 2019-ben az ágazatot. A Balaton régió és ezen belül Siófok is nagyon jól teljesített.

Idén már május 30-án, pünkösdkor kinyit a Plázs, így három hónapon át minden hétvégén lesznek zenei programok a siófoki Nagystrandon. Több olyan zenekar és előadó is érkezik 2020-ban a Plázsra, akikkel korábban nem találkozhatott a siófoki közönség.

Közeledik február 14-e, a szerelmesek ünnepe. 2020-ban pedig akár egy egész hétvégén át ünnepelhetjük a Valentin-napot, hiszen február 14. idén péntekre esik. Nézzük, Siófokon milyen Valentin-napi élményekben lehet részünk!

Egészen biztos, hogy 2020 is eseményekkel, izgalommal és csodás élményekkel teli lesz Siófokon. Bizony idén is mindenki megtalálhatja majd azt a programot, ami számára az igazi kikapcsolódást jelenti. A sport szerelmesei, a fesztiválokra, rendezvényekre, koncertekre és egyéb szórakozásra vágyók, a gasztronómiai sokszínűséget keresők, a kultúra és hagyományok iránt érdeklődők, családosok, egyszóval mindenki megtalálta a számítását, aki az év során Siófokra látogat, hiszen „itt kezdődik a Balaton!”

Több mint 1000 szakmabeli meghívott részvételével zajlott a hagyományos, február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gála a Budapest Kongresszusi Központban, immár 28. alkalommal. A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület elnöke és irodavezetője is jelen volt az eseményen, ahol értékelésre került a 2019-es év, majd megismerhették a turizmus szakma 2020-as fejlesztési terveit is.