Hírek

Megszépül a Rózsakert és a kikötő Siófokon

Új fejlesztést ünnepelhet a város a siófoki Rózsakert és a kikötő környezetében. A frekventált helyen lévő Rózsakertben hamarosan sokkal jobb körülmények fogadják majd az idelátogatókat.

A sajtótájékoztatón Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója, Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője és Gruber Attila, siófoki polgármesterjelölt számoltak be a tervekről.

Siófok félmilliárd forint kormányzati támogatást kap a tóparti Rózsakert és a kikötő környezetének felújítására – jelentette be Guller Zoltán. Annak érdekében, hogy Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon, és az üdülőrégió pozíciója erősödjön, a Balaton térségében közel 100 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg. A turizmus a nemzeti össztermék 10 százalékát adja, és az elmúlt években évről évre 10 százalékkal növekszik. Aranykorát éli az ágazat, tehát most kell beruházni, most kell befektetni, most kell megalapozni a jövőnket –fogalmazott a vezérigazgató.

A soha nem látott források egy történelmi fejlesztési időszakot jelentenek több Balaton-parti település számára, amely számtalan kedvező lehetőséget fog nyújtani a környékbelieknek és az idelátogató turistáknak egyaránt. Siófok például a Balaton térségi szálláshely-fejlesztésekre szánt 25,5 milliárd forintból 2,5 milliárd forinttal részesül, a siófoki székhelyű Balatoni Hajózási Zrt. 6,6 milliárdos tőkeemelésének köszönhetően pedig megújul a balatoni hajózás is, és a siófoki strandok is óriási fejlesztéseken estek, illetve esnek át.

Siófok az egyik legfontosabb városa a balatoni turizmusnak, 17 kilométeres partszakaszával kiemelt figyelmet érdemel a térségben. A fejlesztési program fontos Siófok turisztikai élete számára, hiszen az újításoknak köszönhetően egyre többen gondolják majd, hogy valóban „Itt kezdődik a Balaton!”

 

forrás: MTI

További hírek; fontos információk

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján, a főbb mutatószámokat vizsgálva túlszárnyaltuk az előző évet. Kiegyensúlyozott külföldi és belföldi vendégforgalom, magas bevételek és dinamikusan emelkedő SZÉP-kártya forgalom jellemezte 2019-ben az ágazatot. A Balaton régió és ezen belül Siófok is nagyon jól teljesített.

Idén már május 30-án, pünkösdkor kinyit a Plázs, így három hónapon át minden hétvégén lesznek zenei programok a siófoki Nagystrandon. Több olyan zenekar és előadó is érkezik 2020-ban a Plázsra, akikkel korábban nem találkozhatott a siófoki közönség.

Közeledik február 14-e, a szerelmesek ünnepe. 2020-ban pedig akár egy egész hétvégén át ünnepelhetjük a Valentin-napot, hiszen február 14. idén péntekre esik. Nézzük, Siófokon milyen Valentin-napi élményekben lehet részünk!

Egészen biztos, hogy 2020 is eseményekkel, izgalommal és csodás élményekkel teli lesz Siófokon. Bizony idén is mindenki megtalálhatja majd azt a programot, ami számára az igazi kikapcsolódást jelenti. A sport szerelmesei, a fesztiválokra, rendezvényekre, koncertekre és egyéb szórakozásra vágyók, a gasztronómiai sokszínűséget keresők, a kultúra és hagyományok iránt érdeklődők, családosok, egyszóval mindenki megtalálta a számítását, aki az év során Siófokra látogat, hiszen „itt kezdődik a Balaton!”

Több mint 1000 szakmabeli meghívott részvételével zajlott a hagyományos, február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gála a Budapest Kongresszusi Központban, immár 28. alkalommal. A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület elnöke és irodavezetője is jelen volt az eseményen, ahol értékelésre került a 2019-es év, majd megismerhették a turizmus szakma 2020-as fejlesztési terveit is.