Hírek

Egész évben várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat Siófok

Évről évre egyre sportosabb város lesz Siófok, amely 2019-ben is számos profi és amatőr sportrendezvénynek ad otthont. Idén is megtartják a Nemzeti Regattát, illetve több rangos futó- és a kerékpárversenyt rendeznek Siófokon, amelyek közül a legjelentősebb a városból rajtoló Tour de Hongrie. De azok is megtalálják a számításukat, akik csak most ismerkednek az aktív életmóddal.

Nemzetközi szinten és Magyarországon is igaz, hogy a turizmusban a passzív mellett egyre inkább felértékelődik az aktív pihenés, azaz a sportolással összekötött élményszerzés szerepe. Ehhez a trendhez igazodik Siófok is, amely a változatos kulturális és szórakoztató programok mellett egész évben számtalan sportolási lehetőséget kínál vízen és szárazföldön egyaránt.

Március 21-24. között rendezik meg a XII. Spuri Balaton Szupermaratont, amelyre többféle távon nevezhettek a versenyzők egyéniben és váltóban is. A húsvéti négynapos ünnepre is jutott egy futóverseny: április 21-én, húsvétvasárnap megrendezik a már hagyománnyá vált Nyúlfutamot a városban, amely egyben a mozgást népszerűsítő Balatuning Egyesület tavaszköszöntő rendezvénye is.

A következő hónapokban több fontos kerékpáros esemény is lesz a városban. Május 18-án Siófokról indul a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton, amelynek öt különböző távján korosztálytól függetlenül bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb túrát. A Balaton körüli kerékpáros úton kijelölt távokon el lehet indulni csapatban, családdal, barátokkal, illetve akár önállóan is.

Májustól a vizes sportrendezvények is elindulnak a városban. A Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület május 18-án Kajak-Kenu és Sárkányhajó Road Show-t tart a Nagystrandnál, kifejezetten a strandnyitó hétvégére időzítve.

Forrás: Siófoki Kajak-Kenu Egyesület Facebook oldala

Idén is csatlakozik Siófok az egészséges életmódot és a testmozgást népszerűsítő Kihívás Napjához. Május 29-én, a Kálmán Imre Kulturális Központ szervezésében egész nap lesznek programok, amelyekbe egyénileg és csapatban bármikor be lehet kapcsolódni. Ezúttal a kajak-kenu egyesület is csatlakozott a Kihívás Napjához, 24 órás evezést szervezve a Sió-csatornára, amelyre szintén várják a jelentkezőket.

A tavalyi sikerrevaló tekintettel idén is lesz Siófokon Nemzeti Regatta a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében, június első hétvégéjén. A versenyen magyarországi települések vitorláscsapatai versenyeznek majd egymással, a nézőket pedig kísérőprogramok várják. A rendezvény június 2-án sárkányhajófutammal is kiegészül.

Forrás: www.nemzetiregatta.hu

Június 1-jén és 2-án rendezik meg a XVII. Tour de Pelso országúti kerékpáros fesztivált. A 200 km-es teljesítménytúrára a saját határaikat feszegető sportolókat várják, a Balaton Maraton Mini keretében pedig a tó nyugati medencéjét lehet körbekerékpározni. A jóval rövidebb, 76 km-es teljesítménytúrára, amely nem főútvonalon halad, már 10 éves kortól lehet nevezni. A legkisebb, 25 és 40 km-es távokat pedig kifejezetten családi kirándulásra ajánlják a szervezők.

Az év egyik legfontosabb sporteseménye a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, amely június 11-én rajtol a városból. A nemzetközi mezőny 6 nap alatt 11 megyét érintve, összesen 890 kilométert tesz meg Siófoktól a székesfehérvári befutóig. Siófok szerepe azért is fontos a Tour de Hongrie-n, mert idén egyetlen balatoni helyszínként szerepel a körversenyen.

Forrás: Tour de Hongrie Facebook oldala

De nemcsak az országúton lehet majd „biciklizni”: a Tekerj Katamaránon indoor cycling maratonra az egész országból várják a spinning szerelmeseit június 15-én. A nyári sportprogramok között pedig igazi különlegesség lesz a IV. Siófoki Amatőr Fogathajtó verseny, amelyre június 19-én került sor az országos versenysorozat keretében.

Forrás: Tekerj Katamaránon Facebook oldala

A Siófoki Kajak-Kenu Egyesület idén július 27-én tartja a hagyományos Vaddisznó Tourt, amelyen kajakkal, kenuval lehet ismerkedni a Sió-csatornával. Az Ozoráig tartó 33 kilométeres túrán kezdők és profik egyaránt részt vehetnek.

Ősszel sem maradnak sportesemények nélkül a siófokiak és a városba látogatók. A Balatuning Egyesület két kicsik és nagyok számára is nyitott futást rendez. November 2-án a Tökös Futásra, december 7-én pedig Mikulásfutásra várják a mozogni vágyókat, akik akár gyalog vagy görkorcsolyával is teljesíthetik a néhány kilométeres távot. Emellett novemberben is otthont ad egy komoly futóversenynek a város, hiszen november 16-17-én rendezik meg a Balaton maratont és félmaratont, amelyen egyéniben és váltóban is lehet teljesíteni a távokat.

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.