Hírek

Edda-koncert és Tavaszi Fesztivál is lesz Siófokon márciusban

Változatos programokkal köszönti a tavasz első hónapját Siófok. A március 15-i hosszú hétvégén az ünnepi rendezvények mellett nagyszabású koncert lesz a városban: a Kiss Szilárd Sportcsarnokban lép fel az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara, az Edda. Március második felében pedig kezdődik az év első nagyszabású, összművészeti programsorozata, a Siófoki Tavasz Fesztivál.

A hónap első, legfontosabb eseménye természetesen a nemzetközi nőnap lesz március 8-án, pénteken. Ebből az alkalomból 20% kedvezményt biztosít a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ a belépőjegy árából a nőknek, a Kálmán Imre Kulturális Központ pedig egy napra a nők birodalmává változik.

Minden NŐ hercegnő címmel rendeznek programokat, amelyekre kifejezetten a hölgyeket hívják testi és lelki feltöltődésre. 16 órától egészen 20 óráig sminktanácsadók, masszőrök, jógaoktatók és körmösök várják az érdeklődőket, közben pedig szépségápolási és pszichológiai témájú előadások is lesznek a Kálmán Imre Kulturális Központban. A Nők Lapjában publikáló Schäffer Erzsébet például nőkről és kapcsolatokról beszél majd, illetve Takács Nóra beautyblogger is Siófokra érkezik, akitől hasznos tippeket lehet kapni frizura, bőrápolás, smink és divat témában.

A március 15-i hosszú hétvégét kihasználva is számos érdekes program lesz Siófokon. Március 14-én és 15-én több helyen tartanak ünnepséget és megemlékezést a forradalom tiszteletére. Csütörtökön egész nap játszóház és alkotóműhely lesz a gyerekek számára a Fő téren, már a nemzeti ünnepre készülődve. Címerfestéssel, párta- és lovacskakészítéssel, illetve különböző ügyességi játékokkal várják a családokat. Ezt követően, 18 órától a Somogy Táncegyüttes lép fel Kárpát-medencei emlékek című műsorával. Pénteken a Siófoki Férfi Dalkör koncertjével kezdődik az ünneplés a Fő téren, de fellép a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény is. A március 15-i programok zárásaként este fáklyás felvonulás indul a katolikus templom mögül, illetve lézershow lesz a Fő téren 19 órától Nemzetünk hősei címmel.

A hosszú hétvégére egy nagyszabású koncert is jutott: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara, az Edda lép fel a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, ahol korábban még nem rendeztek koncertet. A március 16-i koncertre VIP-jegyet váltók dedikált CD-t is kapnak ajándékba.

Izgalmas gasztronómiai élményekkel, kézműves ételekkel és italokkal várja vendégeit Siófokon ezen a hétvégén a Márciusi Gasztro Mustra is. Lesz kenyérlángos, kürtőskalács, rétes, juhtúrós lepény, házi sajt, grill ételek, sült halak.  Aki nem csak enni-inni akar, üvegékszerek, kerámia tárgyak közül válogathat. A belépés ingyenes!

Március 18-án kezdődik és egészen április 14-éig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál a Kálmán Imre Kulturális Központban. A négy hétig tartó Tavaszi Fesztivál ideje alatt szinte minden napra jut egy érdekes kulturális esemény Siófokon: kiállítások, könnyű- és komolyzenei előadások, filmvetítések és családi programok közül válogathatnak a látogatók.

További hírek; fontos információk

Siófok évről-évre egyre több programmal várja nyáron a családokat. A Balatonhoz kapcsolódó élmények mellett, mint a Minimax Gyerekhajó, a Bebó Aquapark vagy a felújított strandok, kifejezetten a gyerekeknek szóló, tartalmas kikapcsolódást jelentő programokról is gondoskodik a város. Gyerekkoncertek, filmvetítések és bábelőadások is várják a kicsiket és a nagyobbakat a vakáció alatt Siófokon.

A Tourinform iroda Csapata azon dolgozik, hogy a siófoki élmények tökéletesek legyenek mind az idelátogatók, mind a Siófokon és a környéken élők számára. Ezért készült el az alábbi kérdőíves kutatás is, melynek célja megtudni, mi a benyomásotok Siófokról, mi az amin változtatnátok, mit hiányoltok, mit szerettek, mivel töltöttétek az időtöket a városban amikor itt jártatok, honnan tájékozódtatok a programokról stb.

Köszönjük, hogy segítitek a kutatást válaszaitokkal és egy megosztással!

Mára már a legnagyobb hazai dixieland fesztivál, de 16 évvel ezelőtt jóval szerényebb körülmények között indult útjára a siófoki New Orleans Jazz Fesztivál. Akkor még egyetlen nap alatt tartották a koncerteket, mára azonban hagyománnyá vált, hogy négy nap alatt nyolc különböző zenekar lép fel az ingyenes fesztiválon, amelyet a jazz műfaj egy különleges stílusának, a dixielandnek vagy más néven new orleansi jazznek szenteltek. Idén július 11-14. között rendezik meg a New Orleans Jazz Fesztivált Siófok Fő terén.

Siófokon átadásra kerültek a felújított szabadstrandok, a rengeteg fejlesztésnek köszönhetően 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat. A felújított ezüstparti és aranyparti szakaszok megújult állapotukban sem lesznek fizetősek, továbbra is ingyenes strandként várják mind a helyi mind az idelátogató strandolókat.

Két különleges fesztivállal, a New Orleans Jazz Fesztivállal és a Bor- és Fröccsfesztivállal, szabadtéri színházi előadásokkal, illetve számos ingyenes kulturális programmal érkezik a július Siófokra. Legyen szó irodalomról, zenéről vagy táncról, mindenkit tartalmas kulturális élménnyel vár Siófok. A PLÁZS-on pedig egymást érik a legnépszerűbb könnyűzenei előadók koncertjei. Fellép többek között Majka&Király Viktor, Ákos és a Neoton Família is.