Hírek

Edda-koncert és Tavaszi Fesztivál is lesz Siófokon márciusban

Változatos programokkal köszönti a tavasz első hónapját Siófok. A március 15-i hosszú hétvégén az ünnepi rendezvények mellett nagyszabású koncert lesz a városban: a Kiss Szilárd Sportcsarnokban lép fel az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara, az Edda. Március második felében pedig kezdődik az év első nagyszabású, összművészeti programsorozata, a Siófoki Tavasz Fesztivál.

A hónap első, legfontosabb eseménye természetesen a nemzetközi nőnap lesz március 8-án, pénteken. Ebből az alkalomból 20% kedvezményt biztosít a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ a belépőjegy árából a nőknek, a Kálmán Imre Kulturális Központ pedig egy napra a nők birodalmává változik.

Minden NŐ hercegnő címmel rendeznek programokat, amelyekre kifejezetten a hölgyeket hívják testi és lelki feltöltődésre. 16 órától egészen 20 óráig sminktanácsadók, masszőrök, jógaoktatók és körmösök várják az érdeklődőket, közben pedig szépségápolási és pszichológiai témájú előadások is lesznek a Kálmán Imre Kulturális Központban. A Nők Lapjában publikáló Schäffer Erzsébet például nőkről és kapcsolatokról beszél majd, illetve Takács Nóra beautyblogger is Siófokra érkezik, akitől hasznos tippeket lehet kapni frizura, bőrápolás, smink és divat témában.

A március 15-i hosszú hétvégét kihasználva is számos érdekes program lesz Siófokon. Március 14-én és 15-én több helyen tartanak ünnepséget és megemlékezést a forradalom tiszteletére. Csütörtökön egész nap játszóház és alkotóműhely lesz a gyerekek számára a Fő téren, már a nemzeti ünnepre készülődve. Címerfestéssel, párta- és lovacskakészítéssel, illetve különböző ügyességi játékokkal várják a családokat. Ezt követően, 18 órától a Somogy Táncegyüttes lép fel Kárpát-medencei emlékek című műsorával. Pénteken a Siófoki Férfi Dalkör koncertjével kezdődik az ünneplés a Fő téren, de fellép a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény is. A március 15-i programok zárásaként este fáklyás felvonulás indul a katolikus templom mögül, illetve lézershow lesz a Fő téren 19 órától Nemzetünk hősei címmel.

A hosszú hétvégére egy nagyszabású koncert is jutott: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara, az Edda lép fel a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, ahol korábban még nem rendeztek koncertet. A március 16-i koncertre VIP-jegyet váltók dedikált CD-t is kapnak ajándékba.

Izgalmas gasztronómiai élményekkel, kézműves ételekkel és italokkal várja vendégeit Siófokon ezen a hétvégén a Márciusi Gasztro Mustra is. Lesz kenyérlángos, kürtőskalács, rétes, juhtúrós lepény, házi sajt, grill ételek, sült halak.  Aki nem csak enni-inni akar, üvegékszerek, kerámia tárgyak közül válogathat. A belépés ingyenes!

Március 18-án kezdődik és egészen április 14-éig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál a Kálmán Imre Kulturális Központban. A négy hétig tartó Tavaszi Fesztivál ideje alatt szinte minden napra jut egy érdekes kulturális esemény Siófokon: kiállítások, könnyű- és komolyzenei előadások, filmvetítések és családi programok közül válogathatnak a látogatók.

További hírek; fontos információk

Május 17-én nyit a siófoki Nagystrand és a Balaton buli központja, a PLÁZS is. Az első rendezvény, a Strand Szezonnyitó keretein belül ingyenes koncertet ad Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude és a Supernem is, utána pedig egész nyáron a legjobb hazai előadók lépnek fel Siófok egyik legkedveltebb szórakozóhelyén. Idén a homokos parton többek között bulizhatunk majd a Halott Pénz, Majka, a Follow The Flow, a Bikini és a Republic koncertjére is, míg napközben átadhatjuk magunkat a nyaralás élvezetének a PLÁZSon.

Évről évre egyre sportosabb város lesz Siófok, amely 2019-ben is számos profi és amatőr sportrendezvénynek ad otthont. Idén is megtartják a Nemzeti Regattát, illetve több rangos futó- és a kerékpárversenyt rendeznek Siófokon, amelyek közül a legjelentősebb a városból rajtoló Tour de Hongrie. De azok is megtalálják a számításukat, akik csak most ismerkednek az aktív életmóddal.

Március 14-től kezdődően számos program várja a Siófokra látogatókat. Kultúra, wellness, koncert vagy gasztro esemény? Fogadjátok összeállításunkat:

Annyi koncertfelkérése van az Eddának, hogy mindet nem is tudja vállalni a zenekar, de a Balatonhoz és Siófokra mindig nagy örömmel mennek – mondja Gömöry Zsolt, az Edda zeneszerzője és billentyűse. A mostani, március 16-i siófoki fellépés pedig azért lesz különleges a zenekar életében, mert az Edda játszhat először a város új sportcsarnokában. A koncertre VIP-jegyet váltók az együttes dedikált koncertkiadványát is ajándékba kapják.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny 2019. június 11-én Siófokon rajtol, a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 11 megyét érintve összesen 890 kilométert tesz meg a székesfehérvári befutóig.