Hírek

Edda-koncert és Tavaszi Fesztivál is lesz Siófokon márciusban

Változatos programokkal köszönti a tavasz első hónapját Siófok. A március 15-i hosszú hétvégén az ünnepi rendezvények mellett nagyszabású koncert lesz a városban: a Kiss Szilárd Sportcsarnokban lép fel az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara, az Edda. Március második felében pedig kezdődik az év első nagyszabású, összművészeti programsorozata, a Siófoki Tavasz Fesztivál.

A hónap első, legfontosabb eseménye természetesen a nemzetközi nőnap lesz március 8-án, pénteken. Ebből az alkalomból 20% kedvezményt biztosít a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ a belépőjegy árából a nőknek, a Kálmán Imre Kulturális Központ pedig egy napra a nők birodalmává változik.

Minden NŐ hercegnő címmel rendeznek programokat, amelyekre kifejezetten a hölgyeket hívják testi és lelki feltöltődésre. 16 órától egészen 20 óráig sminktanácsadók, masszőrök, jógaoktatók és körmösök várják az érdeklődőket, közben pedig szépségápolási és pszichológiai témájú előadások is lesznek a Kálmán Imre Kulturális Központban. A Nők Lapjában publikáló Schäffer Erzsébet például nőkről és kapcsolatokról beszél majd, illetve Takács Nóra beautyblogger is Siófokra érkezik, akitől hasznos tippeket lehet kapni frizura, bőrápolás, smink és divat témában.

A március 15-i hosszú hétvégét kihasználva is számos érdekes program lesz Siófokon. Március 14-én és 15-én több helyen tartanak ünnepséget és megemlékezést a forradalom tiszteletére. Csütörtökön egész nap játszóház és alkotóműhely lesz a gyerekek számára a Fő téren, már a nemzeti ünnepre készülődve. Címerfestéssel, párta- és lovacskakészítéssel, illetve különböző ügyességi játékokkal várják a családokat. Ezt követően, 18 órától a Somogy Táncegyüttes lép fel Kárpát-medencei emlékek című műsorával. Pénteken a Siófoki Férfi Dalkör koncertjével kezdődik az ünneplés a Fő téren, de fellép a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény is. A március 15-i programok zárásaként este fáklyás felvonulás indul a katolikus templom mögül, illetve lézershow lesz a Fő téren 19 órától Nemzetünk hősei címmel.

A hosszú hétvégére egy nagyszabású koncert is jutott: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara, az Edda lép fel a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, ahol korábban még nem rendeztek koncertet. A március 16-i koncertre VIP-jegyet váltók dedikált CD-t is kapnak ajándékba.

Izgalmas gasztronómiai élményekkel, kézműves ételekkel és italokkal várja vendégeit Siófokon ezen a hétvégén a Márciusi Gasztro Mustra is. Lesz kenyérlángos, kürtőskalács, rétes, juhtúrós lepény, házi sajt, grill ételek, sült halak.  Aki nem csak enni-inni akar, üvegékszerek, kerámia tárgyak közül válogathat. A belépés ingyenes!

Március 18-án kezdődik és egészen április 14-éig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál a Kálmán Imre Kulturális Központban. A négy hétig tartó Tavaszi Fesztivál ideje alatt szinte minden napra jut egy érdekes kulturális esemény Siófokon: kiállítások, könnyű- és komolyzenei előadások, filmvetítések és családi programok közül válogathatnak a látogatók.

További hírek; fontos információk

Évek óta tartó trend, hogy a turizmusban egyre fontosabb az aktív pihenés és a sport. Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel rendelkező város, de számos színvonalas sportrendezvénynek is otthont ad, így egész évben várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat és a sportok iránt érdeklődőket.

 

A város marketingkommunikációjáért felelős Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület az idei évben az élményekre, az aktív turizmusra koncentrál. A számos rendezvényt, különböző sportolási lehetőséget összefogó programsorozat első állomása a Sóstói Tekergő volt. A kerékpáros túra a balatonvilágosi magas-partra vezetett, majd a Hedon Sörfőzdébe is ellátogattak a résztvevők, onnan pedig a sóstói halastó partján lévő Víztükör Étterembe vezetett az útjuk.

Új nagyrendezvénnyel gazdagodik 2019-ben a Siófoki programkínálat. Idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Strand Szezonnyitót május 17-19. között, megünnepelve a nyári szezon kezdetét. Az ingyenes rendezvényen fellép Király Viktor és a Magna Cum Laude is.

A benevezett magyarországi települések már készülnek a változatos megmérettetésekre, így az amatőr vitorlásversenyre, a Sió-csatornán zajló sárkányhajó versenyre, valamint a Települési Ízek Utcájában zajló főzőversenyre. A minden bizonnyal látványos és izgalmas versenyeken kívűl színvonalas bemutatkozó műsorokkal is készülnek a települések, melyekre majd a nagyszínpadon kerül sor.

Gyönyörű kilátás a Balatonra, frissítő sörök és testmozgás – ezt a különleges élménycsomagot egyben lehet élvezni május 11-én, szombaton a Siófokról induló ingyenes, sörfőzdelátogatással egybekötött Sóstói Tekergő biciklitúrán.