Hírek

Siófok az Eddával ünnepli a márciusi hosszú hétvégét

Úttörő dologra készül az Edda Siófokon: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara lesz az első, amely koncertet ad a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, március 16-án, 20 órakor. A VIP-jegyet váltók az Edda legújabb, 44 év című koncertkiadványát is ajándékba kapják.

Több szempontból is különleges lesz a márciusi hosszú hétvégére szervezett siófoki Edda-koncert. Egyrészt nem jellemző, hogy már a szezonnyitó előtt ekkora koncertnek adjon otthont a város, illetve most először foglalják el zenészek a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokot.

A „felavatásra” a töretlen népszerűségnek örvendő Edda Műveket választották. A zenekarnak tavaly jelent meg a 33. stúdióalbuma, amely ráadásul duplalemez lett. Az album tulajdonképpen egyfajta összegzés a zenekar életéből: az első korong, a Dalok a testnek a lendületes, a második, a Dalok a léleknek pedig a lírai dalokat tartalmazza. A duplaalbumot 2018 márciusában egy nagyszabású koncerten mutatta be a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában, decemberben pedig egy koncertkiadvány is megjelent belőle 44 év címmel, amely tartalmaz egy DVD-t a teljes koncertről, illetve egy CD-t a koncert hanganyagából válogatva. Ebből a kiadványból kapnak dedikált példányt azok, akik a siófoki koncerten a VIP ülőhelyekre váltanak jegyet.

Emellett többféle árkategóriában lehet ülő- és állójegyeket kapni a Kiss Szilárd Sportcsarnokba, amely körülbelül 2000 fő befogadására alkalmas, és pontosan egy éve, 2018 márciusában adták át. Eddig főként sportrendezvényeket tartottak benne, de itt ünnepelték Siófok ötvenéves születésnapi partiját is tavaly novemberben.

Mivel a multifunkciós, modern technológiákkal felszerelt létesítmény kifejezetten alkalmas nagy rendezvények befogadására, a szervező Balaton-Parti Kft. szeretne hagyományt teremteni az Edda-koncerttel. Ha népszerű lesz a rendezvény, máskor is hívnak majd zenei fellépőket az arénába.

Hivatalos Facebook esemény:​​​ https://www.facebook.com/events/1991926897595698/

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.