Hírek

Siófok az Eddával ünnepli a márciusi hosszú hétvégét

Úttörő dologra készül az Edda Siófokon: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara lesz az első, amely koncertet ad a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, március 16-án, 20 órakor. A VIP-jegyet váltók az Edda legújabb, 44 év című koncertkiadványát is ajándékba kapják.

Több szempontból is különleges lesz a márciusi hosszú hétvégére szervezett siófoki Edda-koncert. Egyrészt nem jellemző, hogy már a szezonnyitó előtt ekkora koncertnek adjon otthont a város, illetve most először foglalják el zenészek a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokot.

A „felavatásra” a töretlen népszerűségnek örvendő Edda Műveket választották. A zenekarnak tavaly jelent meg a 33. stúdióalbuma, amely ráadásul duplalemez lett. Az album tulajdonképpen egyfajta összegzés a zenekar életéből: az első korong, a Dalok a testnek a lendületes, a második, a Dalok a léleknek pedig a lírai dalokat tartalmazza. A duplaalbumot 2018 márciusában egy nagyszabású koncerten mutatta be a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában, decemberben pedig egy koncertkiadvány is megjelent belőle 44 év címmel, amely tartalmaz egy DVD-t a teljes koncertről, illetve egy CD-t a koncert hanganyagából válogatva. Ebből a kiadványból kapnak dedikált példányt azok, akik a siófoki koncerten a VIP ülőhelyekre váltanak jegyet.

Emellett többféle árkategóriában lehet ülő- és állójegyeket kapni a Kiss Szilárd Sportcsarnokba, amely körülbelül 2000 fő befogadására alkalmas, és pontosan egy éve, 2018 márciusában adták át. Eddig főként sportrendezvényeket tartottak benne, de itt ünnepelték Siófok ötvenéves születésnapi partiját is tavaly novemberben.

Mivel a multifunkciós, modern technológiákkal felszerelt létesítmény kifejezetten alkalmas nagy rendezvények befogadására, a szervező Balaton-Parti Kft. szeretne hagyományt teremteni az Edda-koncerttel. Ha népszerű lesz a rendezvény, máskor is hívnak majd zenei fellépőket az arénába.

Hivatalos Facebook esemény:​​​ https://www.facebook.com/events/1991926897595698/

További hírek; fontos információk

Siófok évről-évre egyre több programmal várja nyáron a családokat. A Balatonhoz kapcsolódó élmények mellett, mint a Minimax Gyerekhajó, a Bebó Aquapark vagy a felújított strandok, kifejezetten a gyerekeknek szóló, tartalmas kikapcsolódást jelentő programokról is gondoskodik a város. Gyerekkoncertek, filmvetítések és bábelőadások is várják a kicsiket és a nagyobbakat a vakáció alatt Siófokon.

A Tourinform iroda Csapata azon dolgozik, hogy a siófoki élmények tökéletesek legyenek mind az idelátogatók, mind a Siófokon és a környéken élők számára. Ezért készült el az alábbi kérdőíves kutatás is, melynek célja megtudni, mi a benyomásotok Siófokról, mi az amin változtatnátok, mit hiányoltok, mit szerettek, mivel töltöttétek az időtöket a városban amikor itt jártatok, honnan tájékozódtatok a programokról stb.

Köszönjük, hogy segítitek a kutatást válaszaitokkal és egy megosztással!

Mára már a legnagyobb hazai dixieland fesztivál, de 16 évvel ezelőtt jóval szerényebb körülmények között indult útjára a siófoki New Orleans Jazz Fesztivál. Akkor még egyetlen nap alatt tartották a koncerteket, mára azonban hagyománnyá vált, hogy négy nap alatt nyolc különböző zenekar lép fel az ingyenes fesztiválon, amelyet a jazz műfaj egy különleges stílusának, a dixielandnek vagy más néven new orleansi jazznek szenteltek. Idén július 11-14. között rendezik meg a New Orleans Jazz Fesztivált Siófok Fő terén.

Siófokon átadásra kerültek a felújított szabadstrandok, a rengeteg fejlesztésnek köszönhetően 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat. A felújított ezüstparti és aranyparti szakaszok megújult állapotukban sem lesznek fizetősek, továbbra is ingyenes strandként várják mind a helyi mind az idelátogató strandolókat.

Két különleges fesztivállal, a New Orleans Jazz Fesztivállal és a Bor- és Fröccsfesztivállal, szabadtéri színházi előadásokkal, illetve számos ingyenes kulturális programmal érkezik a július Siófokra. Legyen szó irodalomról, zenéről vagy táncról, mindenkit tartalmas kulturális élménnyel vár Siófok. A PLÁZS-on pedig egymást érik a legnépszerűbb könnyűzenei előadók koncertjei. Fellép többek között Majka&Király Viktor, Ákos és a Neoton Família is.