Hírek

Siófok az Eddával ünnepli a márciusi hosszú hétvégét

Úttörő dologra készül az Edda Siófokon: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara lesz az első, amely koncertet ad a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, március 16-án, 20 órakor. A VIP-jegyet váltók az Edda legújabb, 44 év című koncertkiadványát is ajándékba kapják.

Több szempontból is különleges lesz a márciusi hosszú hétvégére szervezett siófoki Edda-koncert. Egyrészt nem jellemző, hogy már a szezonnyitó előtt ekkora koncertnek adjon otthont a város, illetve most először foglalják el zenészek a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokot.

A „felavatásra” a töretlen népszerűségnek örvendő Edda Műveket választották. A zenekarnak tavaly jelent meg a 33. stúdióalbuma, amely ráadásul duplalemez lett. Az album tulajdonképpen egyfajta összegzés a zenekar életéből: az első korong, a Dalok a testnek a lendületes, a második, a Dalok a léleknek pedig a lírai dalokat tartalmazza. A duplaalbumot 2018 márciusában egy nagyszabású koncerten mutatta be a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában, decemberben pedig egy koncertkiadvány is megjelent belőle 44 év címmel, amely tartalmaz egy DVD-t a teljes koncertről, illetve egy CD-t a koncert hanganyagából válogatva. Ebből a kiadványból kapnak dedikált példányt azok, akik a siófoki koncerten a VIP ülőhelyekre váltanak jegyet.

Emellett többféle árkategóriában lehet ülő- és állójegyeket kapni a Kiss Szilárd Sportcsarnokba, amely körülbelül 2000 fő befogadására alkalmas, és pontosan egy éve, 2018 márciusában adták át. Eddig főként sportrendezvényeket tartottak benne, de itt ünnepelték Siófok ötvenéves születésnapi partiját is tavaly novemberben.

Mivel a multifunkciós, modern technológiákkal felszerelt létesítmény kifejezetten alkalmas nagy rendezvények befogadására, a szervező Balaton-Parti Kft. szeretne hagyományt teremteni az Edda-koncerttel. Ha népszerű lesz a rendezvény, máskor is hívnak majd zenei fellépőket az arénába.

Hivatalos Facebook esemény:​​​ https://www.facebook.com/events/1991926897595698/

További hírek; fontos információk

A minőség kötelez, s ezt tábla is garantálja! Tegnaptól a Dinasztia Cukrászda és a Bella Italia Étterem Siófokról, a Lavender Terasz Étterem Balatonvilágosról, a Platán Étterem Balatonföldvárról és a Vitorlás Étterem Balatonlelléről is büszkén viselheti a kiváló minőségű vendéglátást tanúsító védnöki táblát.

Új fejlesztést ünnepelhet a város a siófoki Rózsakert és a kikötő környezetében. A frekventált helyen lévő Rózsakertben hamarosan sokkal jobb körülmények fogadják majd az idelátogatókat.

A hónapban kétszer is hallhatja a siófoki közönség Falusi Mariannt. Szeptember 15-én a Pa-dö-dővel koncertezik a Sör és Csülök Fesztiválon, a hónap végén pedig a Jazzencia & Swingmánián lép fel a Sárik Péter Trióval. Falusi Mariann egyébként is szinte hazajár a városba és a déli partra, ami számára a világ közepe.

Új őszi gasztrofesztivállal jelentkezik a Balaton-part legnagyobb városa: szeptember 13-15. között rendezik meg az első Sör és Csülök Fesztivált a siófoki Fő téren. A háromnapos rendezvényen fellép az Abrakazabra és Heincz Gábor Biga, a Road és a Pa-dö-dő is, miközben különleges söröket és ételeket kóstolhatnak a résztvevők.

Hihetetlen népszerűségnek örvendett a "Hol vagy, Kajla?" program Siófokon.  A nyári pecsétgyűjtő kampány időszaka alatt több mint 1200 gyermek kereste Kajlát a siófoki Tourinform irodában.