Hírek

Siófok az Eddával ünnepli a márciusi hosszú hétvégét

Úttörő dologra készül az Edda Siófokon: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara lesz az első, amely koncertet ad a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, március 16-án, 20 órakor. A VIP-jegyet váltók az Edda legújabb, 44 év című koncertkiadványát is ajándékba kapják.

Több szempontból is különleges lesz a márciusi hosszú hétvégére szervezett siófoki Edda-koncert. Egyrészt nem jellemző, hogy már a szezonnyitó előtt ekkora koncertnek adjon otthont a város, illetve most először foglalják el zenészek a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokot.

A „felavatásra” a töretlen népszerűségnek örvendő Edda Műveket választották. A zenekarnak tavaly jelent meg a 33. stúdióalbuma, amely ráadásul duplalemez lett. Az album tulajdonképpen egyfajta összegzés a zenekar életéből: az első korong, a Dalok a testnek a lendületes, a második, a Dalok a léleknek pedig a lírai dalokat tartalmazza. A duplaalbumot 2018 márciusában egy nagyszabású koncerten mutatta be a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában, decemberben pedig egy koncertkiadvány is megjelent belőle 44 év címmel, amely tartalmaz egy DVD-t a teljes koncertről, illetve egy CD-t a koncert hanganyagából válogatva. Ebből a kiadványból kapnak dedikált példányt azok, akik a siófoki koncerten a VIP ülőhelyekre váltanak jegyet.

Emellett többféle árkategóriában lehet ülő- és állójegyeket kapni a Kiss Szilárd Sportcsarnokba, amely körülbelül 2000 fő befogadására alkalmas, és pontosan egy éve, 2018 márciusában adták át. Eddig főként sportrendezvényeket tartottak benne, de itt ünnepelték Siófok ötvenéves születésnapi partiját is tavaly novemberben.

Mivel a multifunkciós, modern technológiákkal felszerelt létesítmény kifejezetten alkalmas nagy rendezvények befogadására, a szervező Balaton-Parti Kft. szeretne hagyományt teremteni az Edda-koncerttel. Ha népszerű lesz a rendezvény, máskor is hívnak majd zenei fellépőket az arénába.

Hivatalos Facebook esemény:​​​ https://www.facebook.com/events/1991926897595698/

További hírek; fontos információk

Évek óta tartó trend, hogy a turizmusban egyre fontosabb az aktív pihenés és a sport. Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel rendelkező város, de számos színvonalas sportrendezvénynek is otthont ad, így egész évben várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat és a sportok iránt érdeklődőket.

 

A város marketingkommunikációjáért felelős Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület az idei évben az élményekre, az aktív turizmusra koncentrál. A számos rendezvényt, különböző sportolási lehetőséget összefogó programsorozat első állomása a Sóstói Tekergő volt. A kerékpáros túra a balatonvilágosi magas-partra vezetett, majd a Hedon Sörfőzdébe is ellátogattak a résztvevők, onnan pedig a sóstói halastó partján lévő Víztükör Étterembe vezetett az útjuk.

Új nagyrendezvénnyel gazdagodik 2019-ben a Siófoki programkínálat. Idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Strand Szezonnyitót május 17-19. között, megünnepelve a nyári szezon kezdetét. Az ingyenes rendezvényen fellép Király Viktor és a Magna Cum Laude is.

A benevezett magyarországi települések már készülnek a változatos megmérettetésekre, így az amatőr vitorlásversenyre, a Sió-csatornán zajló sárkányhajó versenyre, valamint a Települési Ízek Utcájában zajló főzőversenyre. A minden bizonnyal látványos és izgalmas versenyeken kívűl színvonalas bemutatkozó műsorokkal is készülnek a települések, melyekre majd a nagyszínpadon kerül sor.

Gyönyörű kilátás a Balatonra, frissítő sörök és testmozgás – ezt a különleges élménycsomagot egyben lehet élvezni május 11-én, szombaton a Siófokról induló ingyenes, sörfőzdelátogatással egybekötött Sóstói Tekergő biciklitúrán.