Hírek

Siófok az Eddával ünnepli a márciusi hosszú hétvégét

Úttörő dologra készül az Edda Siófokon: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara lesz az első, amely koncertet ad a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, március 16-án, 20 órakor. A VIP-jegyet váltók az Edda legújabb, 44 év című koncertkiadványát is ajándékba kapják.

Több szempontból is különleges lesz a márciusi hosszú hétvégére szervezett siófoki Edda-koncert. Egyrészt nem jellemző, hogy már a szezonnyitó előtt ekkora koncertnek adjon otthont a város, illetve most először foglalják el zenészek a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokot.

A „felavatásra” a töretlen népszerűségnek örvendő Edda Műveket választották. A zenekarnak tavaly jelent meg a 33. stúdióalbuma, amely ráadásul duplalemez lett. Az album tulajdonképpen egyfajta összegzés a zenekar életéből: az első korong, a Dalok a testnek a lendületes, a második, a Dalok a léleknek pedig a lírai dalokat tartalmazza. A duplaalbumot 2018 márciusában egy nagyszabású koncerten mutatta be a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában, decemberben pedig egy koncertkiadvány is megjelent belőle 44 év címmel, amely tartalmaz egy DVD-t a teljes koncertről, illetve egy CD-t a koncert hanganyagából válogatva. Ebből a kiadványból kapnak dedikált példányt azok, akik a siófoki koncerten a VIP ülőhelyekre váltanak jegyet.

Emellett többféle árkategóriában lehet ülő- és állójegyeket kapni a Kiss Szilárd Sportcsarnokba, amely körülbelül 2000 fő befogadására alkalmas, és pontosan egy éve, 2018 márciusában adták át. Eddig főként sportrendezvényeket tartottak benne, de itt ünnepelték Siófok ötvenéves születésnapi partiját is tavaly novemberben.

Mivel a multifunkciós, modern technológiákkal felszerelt létesítmény kifejezetten alkalmas nagy rendezvények befogadására, a szervező Balaton-Parti Kft. szeretne hagyományt teremteni az Edda-koncerttel. Ha népszerű lesz a rendezvény, máskor is hívnak majd zenei fellépőket az arénába.

Hivatalos Facebook esemény:​​​ https://www.facebook.com/events/1991926897595698/

További hírek; fontos információk

Május 17-én nyit a siófoki Nagystrand és a Balaton buli központja, a PLÁZS is. Az első rendezvény, a Strand Szezonnyitó keretein belül ingyenes koncertet ad Demjén Ferenc, a Magna Cum Laude és a Supernem is, utána pedig egész nyáron a legjobb hazai előadók lépnek fel Siófok egyik legkedveltebb szórakozóhelyén. Idén a homokos parton többek között bulizhatunk majd a Halott Pénz, Majka, a Follow The Flow, a Bikini és a Republic koncertjére is, míg napközben átadhatjuk magunkat a nyaralás élvezetének a PLÁZSon.

Évről évre egyre sportosabb város lesz Siófok, amely 2019-ben is számos profi és amatőr sportrendezvénynek ad otthont. Idén is megtartják a Nemzeti Regattát, illetve több rangos futó- és a kerékpárversenyt rendeznek Siófokon, amelyek közül a legjelentősebb a városból rajtoló Tour de Hongrie. De azok is megtalálják a számításukat, akik csak most ismerkednek az aktív életmóddal.

Március 14-től kezdődően számos program várja a Siófokra látogatókat. Kultúra, wellness, koncert vagy gasztro esemény? Fogadjátok összeállításunkat:

Annyi koncertfelkérése van az Eddának, hogy mindet nem is tudja vállalni a zenekar, de a Balatonhoz és Siófokra mindig nagy örömmel mennek – mondja Gömöry Zsolt, az Edda zeneszerzője és billentyűse. A mostani, március 16-i siófoki fellépés pedig azért lesz különleges a zenekar életében, mert az Edda játszhat először a város új sportcsarnokában. A koncertre VIP-jegyet váltók az együttes dedikált koncertkiadványát is ajándékba kapják.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny 2019. június 11-én Siófokon rajtol, a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 11 megyét érintve összesen 890 kilométert tesz meg a székesfehérvári befutóig.