Hírek

Siófok, Balaton, Nemzeti Regatta

2019. június 1-2. között Siófokon rendezik meg Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját, a Nemzeti Regattát. A Balatoni Hajózási Zrt. a társszervezőkkel (Siófok város, Magyar Vitorlás Szövetség) közösen kihirdette az idei esemény időpontját.

A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként idén negyedik alkalommal kerül megszervezésre a Nemzeti Regatta. A szervezők több, mint 200 település részére küldtek meghívót, melyre várják a visszajelzését. A helyszíni infrastruktúra korlátokat szab a lebonyolítás tekintetében, így az első 50 nevezést tudják fogadni a szervezők.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény háziasszonya Ördög Nóra lesz, míg a házigazda és egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora, Borbély Ferenc. Rengeteg szórakoztató programmal, színpadi produkcióval és kiváló koncertekkel várják a szervezők a Siófokra látogatókat. Érkezik a Hooligans, az Irigy Hónaljmirigy, Vastag Csaba valamint Péterfy Bori és a Love Band is.

Eseménydús két napnak nézünk elébe, ahol a család minden tagja megtalálja a neki való programot. Érdemes már most bejelölni június első hétvégéjét a naptárban!

További információ a Nemzeti Regatta hivatalos Facebook eseményében: itt

További hírek; fontos információk

A négy napos ünnep alatt is rengeteg élményt kínál Siófok: ingyenes családi fesztivál a Fő téren, aktív kikapcsolódás, hajózás és további remek programlehetőségek várnak Benneteket! Szép napsütéses időre számíthatunk az ünnepek alatt, látogassatok el Ti is Siófokra, hiszen itt kezdődik a Balaton!

Siófokon a sonka és a locsolkodás mellett más ünnepi hagyomány is várja a kikapcsolódásra vágyó családokat a négynapos hétvége alatt, hiszen idén is húsvétkor kezdődik a balatoni hajózási szezon. Az első menetrendszerinti hajók mellett különleges sétahajójáratokon is lehet majd utazni, és most először Gyerekhajó is indul Siófokról.

Siófok adott otthont az I. Országos Városmarketing Konferenciának április 15-én, hétfőn. A Magyar Marketing Szövetség hagyományteremtő céllal indította útjára a rendezvényt a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesülettel karöltve. A konferencia igazi balatoni környezetben zajlott, a Hotel Yacht Wellness & Business Siófok panorámás rendezvénytermében.

Hamarosan itt a strandszezon, és ha már most azon gondolkozol, hol dolgozz a nyáron, ne keress tovább! 

Idén is izgalmas programokkal várja a családokat Siófok a húsvéti négynapos ünnep alatt. A város jelképének számító Víztorony mellett nagypéntektől egészen húsvéthétfőig zajlik a népszerű Húsvéti Nyuladalom, ahol a gyerekeket ünnepi játékok és kézműves programok, a felnőtteket pedig koncertek várják. Vasárnap pedig elrajtol a IV. Tojás- és Nyúlfutam, amelyre idén is több száz résztvevőt várnak a szervezők.