Hírek

Siófok, Balaton, Nemzeti Regatta

2019. június 1-2. között Siófokon rendezik meg Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját, a Nemzeti Regattát. A Balatoni Hajózási Zrt. a társszervezőkkel (Siófok város, Magyar Vitorlás Szövetség) közösen kihirdette az idei esemény időpontját.

A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként idén negyedik alkalommal kerül megszervezésre a Nemzeti Regatta. A szervezők több, mint 200 település részére küldtek meghívót, melyre várják a visszajelzését. A helyszíni infrastruktúra korlátokat szab a lebonyolítás tekintetében, így az első 50 nevezést tudják fogadni a szervezők.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény háziasszonya Ördög Nóra lesz, míg a házigazda és egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora, Borbély Ferenc. Rengeteg szórakoztató programmal, színpadi produkcióval és kiváló koncertekkel várják a szervezők a Siófokra látogatókat. Érkezik a Hooligans, az Irigy Hónaljmirigy, Vastag Csaba valamint Péterfy Bori és a Love Band is.

Eseménydús két napnak nézünk elébe, ahol a család minden tagja megtalálja a neki való programot. Érdemes már most bejelölni június első hétvégéjét a naptárban!

További információ a Nemzeti Regatta hivatalos Facebook eseményében: itt

További hírek; fontos információk

Habár a naptár szerint már lassan vége, Siófokon továbbra is tart a nyár. A Nagystrand a jó időre tekintettel egészen szeptember 15-éig nyitva áll, emellett számos családi, sport- és gasztroélmény várja augusztus végén és szeptember elején is a városba látogatókat.

Augusztus 16-20. között rendezik meg a nyári szezon legfontosabb siófoki fesztiváltját, a Bor és Kenyér Ünnepét a Balaton legnagyobb tűzijátékával és számos sztárfellépővel, köztük a 100 Tagú Cigányzenekarral. Az ötnapos, ingyenes fesztiválon az esti koncertek mellett kézművesek és gasztroárusok is várják a látogatókat a siófoki Hajóállomáson.

Szinte már mindenki tudja, hogy Siófokon kezdődik a Balaton, így nem is meglepő, hogy a nyári időszakban hatalmas a forgalma a Víztorony földszintjén található Tourinform irodának.

Augusztus 16-18. között az Inglot sminkkamion vár benneteket a siófoki PLÁZSon. A környezetbarát és állatkísérlet mentes márka kicsit több, mint egy éve van jelen a magyar piacon. Az INGLOT egy világszinten elismert, prémium kategóriás sminkmárka, ezért nem is csoda, hogy ez a rövid idő alatt itthon is hatalmas rajongótáborra tett szert. Gyere el Te is a PLÁZS-ra, ahol egy szuper #beachreadymakeup mellett személyes sminktanácsadással és rengeteg tippel várnak az Inglot sminkesei.

A Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatósága tájékoztatása szerint 2019. augusztus 12-én (hétfőn) 08.00 óra és 10.30 között forgalomkorlátozásra kerül sor Siófokon, a Széchenyi hídon (a McDonald'stól a rendőrség felé haladó útvonalon) hídvizsgálati munkálatok elvégzése miatt.