Hírek

Siófok, Balaton, Nemzeti Regatta

2019. június 1-2. között Siófokon rendezik meg Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját, a Nemzeti Regattát. A Balatoni Hajózási Zrt. a társszervezőkkel (Siófok város, Magyar Vitorlás Szövetség) közösen kihirdette az idei esemény időpontját.

A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként idén negyedik alkalommal kerül megszervezésre a Nemzeti Regatta. A szervezők több, mint 200 település részére küldtek meghívót, melyre várják a visszajelzését. A helyszíni infrastruktúra korlátokat szab a lebonyolítás tekintetében, így az első 50 nevezést tudják fogadni a szervezők.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény háziasszonya Ördög Nóra lesz, míg a házigazda és egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora, Borbély Ferenc. Rengeteg szórakoztató programmal, színpadi produkcióval és kiváló koncertekkel várják a szervezők a Siófokra látogatókat. Érkezik a Hooligans, az Irigy Hónaljmirigy, Vastag Csaba valamint Péterfy Bori és a Love Band is.

Eseménydús két napnak nézünk elébe, ahol a család minden tagja megtalálja a neki való programot. Érdemes már most bejelölni június első hétvégéjét a naptárban!

További információ a Nemzeti Regatta hivatalos Facebook eseményében: itt

További hírek; fontos információk

Január utolsó hétvégéje a farsang jegyében telik Siófokon. Január 25-én és 26-án rendezik meg a III. Toros Partyt kolbásztöltőversennyel, hagyományőrző programokkal, vásárral, mohácsi busókkal és sok-sok farsangi finomsággal. Január 26-án pedig a Balatuning Egyesület is megtartja idei első közösségi sportprogramját, a néphagyományok előtt is tisztelgő Maszka Run & Asszonyfarsangot.

Siófok ismét első helyet szerzett a Programturizmus.hu oldalának toplistáján a legnépszerűbb városok versenyében. A több mint 8.4 millió felhasználóval és 40 millió feletti oldalmegtekintéssel büszkélkedő programinformációs oldal szerkesztői a 2019-es év statisztikái alapján rangsorokat állítottak össze a legnépszerűbb programokról, településekről és rendezvényhelyszínekről.

2019-ben a már megszokott, változatos programokon túl számos új élménnyel várt mindenkit Siófok. Még több lehetőség nyílt az aktív kikapcsolódásra, emellett új gasztrofesztivállal is gazdagodott az őszi kínálat. A cél 2020-ban is az, hogy egész évben változatos élményeket kínáljon a város, ezáltal a balatoni programkínálatot is színesítve.

Hosszú és türelemmel viselt betegség után életének 97. évében elhunyt Varga Imre szobrászművész. A művésztől 2020. január 8-á11 órakor búcsúzunk a siófoki Szépvölgyi utcai temető ravatalozójában.

Érdemes Siófokon indítani 2020-at, hiszen januárban is számos élményt tartogat a város minden korosztály számára. Lesz Farsangi Toros Party, Szauna Show-val egybekötött Országos Szaunamester Bajnokság, nyitva áll a Siófoki Jégkikötő és még Kajlát is meg lehet a városban keresni.