Hírek

Siófok, Balaton, Nemzeti Regatta

2019. június 1-2. között Siófokon rendezik meg Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját, a Nemzeti Regattát. A Balatoni Hajózási Zrt. a társszervezőkkel (Siófok város, Magyar Vitorlás Szövetség) közösen kihirdette az idei esemény időpontját.

A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként idén negyedik alkalommal kerül megszervezésre a Nemzeti Regatta. A szervezők több, mint 200 település részére küldtek meghívót, melyre várják a visszajelzését. A helyszíni infrastruktúra korlátokat szab a lebonyolítás tekintetében, így az első 50 nevezést tudják fogadni a szervezők.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény háziasszonya Ördög Nóra lesz, míg a házigazda és egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora, Borbély Ferenc. Rengeteg szórakoztató programmal, színpadi produkcióval és kiváló koncertekkel várják a szervezők a Siófokra látogatókat. Érkezik a Hooligans, az Irigy Hónaljmirigy, Vastag Csaba valamint Péterfy Bori és a Love Band is.

Eseménydús két napnak nézünk elébe, ahol a család minden tagja megtalálja a neki való programot. Érdemes már most bejelölni június első hétvégéjét a naptárban!

További információ a Nemzeti Regatta hivatalos Facebook eseményében: itt

További hírek; fontos információk

Úttörő dologra készül az Edda Siófokon: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara lesz az első, amely koncertet ad a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, március 16-án, 20 órakor. A VIP-jegyet váltók az Edda legújabb, 44 év című koncertkiadványát is ajándékba kapják.

A gyorsan elhervadó virágcsokrok és édességek helyett az idei Valentin-napon segítsd a Siófoki Állatvédő Alapítványt.

A csodálatos téli Balaton látványa mellett más miatt is érdemes februárban Siófokra látogatni: a hónap közepéig lehet korcsolyázni a hajóállomáson kialakított egyedülálló Jégkikötőben, Valentin-napon pedig számos érdekességgel várja a szerelmeseket a város.

A jubileumi programoknak és az intenzív marketingkommunikációnak köszönhetően 2018 kiemelkedően sikeres éve volt a városnak. Egymilliónál több látogató, tizenkét nagyrendezvény és egy 50 éves születésnap – mozgalmas év áll mögöttünk. A Balaton legnagyobb városa a fiatalok mellett egyre több családot vonzott, hiszen az egész évben zajló programokkal mindenkit igyekezett megszólítani Siófok. Az idei évben is új rendezvényekkel, és a már megszokott színvonalú programokkal várjuk látogatóinkat, hogy továbbra is minden korosztály számára vonzó úti cél legyen városunk.

A belföldi turizmus forgalma közel 10 százalékkal növekedett a 2018-as évben, a foglalások kétharmada 1-2 éjszakára szólt, az utazások alkalmával jellemzően apartmanok, vendégházak vagy panziók voltak a legnépszerűbb szálláshelyek. Átlagosan az emberek 46 830 forintot fizettek alkalmanként a szálláshelyeken, míg az úti célokat tekintve Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló voltak a legkeresettebbek a tavalyi évben.