Hírek

Siófok, Balaton, Nemzeti Regatta

2019. június 1-2. között Siófokon rendezik meg Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját, a Nemzeti Regattát. A Balatoni Hajózási Zrt. a társszervezőkkel (Siófok város, Magyar Vitorlás Szövetség) közösen kihirdette az idei esemény időpontját.

A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként idén negyedik alkalommal kerül megszervezésre a Nemzeti Regatta. A szervezők több, mint 200 település részére küldtek meghívót, melyre várják a visszajelzését. A helyszíni infrastruktúra korlátokat szab a lebonyolítás tekintetében, így az első 50 nevezést tudják fogadni a szervezők.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvény háziasszonya Ördög Nóra lesz, míg a házigazda és egyben a vitorlásverseny szakértő kommentátora, Borbély Ferenc. Rengeteg szórakoztató programmal, színpadi produkcióval és kiváló koncertekkel várják a szervezők a Siófokra látogatókat. Érkezik a Hooligans, az Irigy Hónaljmirigy, Vastag Csaba valamint Péterfy Bori és a Love Band is.

Eseménydús két napnak nézünk elébe, ahol a család minden tagja megtalálja a neki való programot. Érdemes már most bejelölni június első hétvégéjét a naptárban!

További információ a Nemzeti Regatta hivatalos Facebook eseményében: itt

További hírek; fontos információk

Idén már tizedik alkalommal szolgált Siófok a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny helyszíneként, ráadásul ezúttal egyetlen Balaton-parti településként. A város kiemelt partnere a versenynek, hiszen június 11-én innen indult el a 40. Tour de Hongrie mezőnye. Siófok a Balaton sportfővárosaként nagy hangsúlyt fektet az aktív turizmusra és a színvonalas sportrendezvények befogadására.

Siófok 2019-es marketingstratégiájának fontos elemét képezi az aktív és sport-, valamint a családi élmények hangsúlyozása. A város tavaszi kommunikációs kampánya is ennek jegyében indult azzal a szlogennel, hogy Siófok a Balaton Sportfővárosa. A város a változatos kulturális és szórakoztató programok mellett évről évre egyre több aktív kikapcsolódási lehetőséget és más sportélményt kínál a látogatóknak szárazföldön és vízen egyaránt. Természetesen az aktív és a családos kikapcsolódást keresőknek nyáron sem okoz majd csalódást Siófok, amely nagyban köszönhető a Nagystrand és a PLÁZS újdonságainak.

Lassan kezdetét veszi a nyári szünet, amikor is számos nyári tábor és foglalkozás várja a gyerekeket Siófokon is. Sporttáboroktól kezdve a kreatív - alkotói táborokon keresztül sokszínű programok közül lehet választani.

A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület tizenkettő pályázati anyagát díjazta Városmarketing Gyémánttal a Magyar Marketing Szövetség az Országos Városmarketing pályázaton, mellyel immáron második alkalommal, 2019-ben is Siófok vihette haza a Marketing Fővárosa címet.

Ünnepi nagyrendezvénnyel indul a siófoki nyári szezon. Az ingyenes Pünkösdi Fesztivált a hajóállomáson rendezik meg kulturális és gyermekprogramokkal, illetve koncertekkel. Fellép többek között a rocklegenda Janicsák István és a Compact Disco is.