Hírek

A magyar kultúra napját Siófokon is megünneplik

A kézirat szerint, 1823. január 22-én készült el Kölcsey Ferenc a Himnusz letisztázásával. Nemzeti himnuszunk születésének napját, 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napjaként. Siófokon a Kultúr Találka együttes koncertjével emlékeznek meg.

2019. január 22-én 18 órától a Kálmán Imre Kulturális Központ mellett található Teátrum kávéház (BackStage) ad otthon a Kultúr Találka ingyenes koncertjének. A zenekar 2012 óta működik; fő profiljuk a magyar költők verseinek megzenésítése. A kezdetekkor úgy gondolták, hogy szükség lenne a fiatalokhoz eljuttatni más formában a verseket, hogy ne csak az irodalom órán halljanak a költészetről a tanulók.

Az ingyenes koncert mellett a BRTK Könyvtár és a Kálmán Imre Emlékház is különféle kiállítással várja a hónap végéig a látogatókat. Olvass és írj Anne Frankkal! c. kiállítás január 30-ig áll rendelkezésre az érdeklődők számára, Démuth Réka Lilla, siófoki festő alkotásai szintén január 30-ig tekinthetőek meg. A híres operettszerző, Kálmán Imre életéről és munkásságáról szóló állandó tárlat a zeneszerzőről elnevezett emlékházban folyamatos várja a látogatókat.

Kép forrása: Felvidék.ma

További hírek; fontos információk

A négy napos ünnep alatt is rengeteg élményt kínál Siófok: ingyenes családi fesztivál a Fő téren, aktív kikapcsolódás, hajózás és további remek programlehetőségek várnak Benneteket! Szép napsütéses időre számíthatunk az ünnepek alatt, látogassatok el Ti is Siófokra, hiszen itt kezdődik a Balaton!

Siófokon a sonka és a locsolkodás mellett más ünnepi hagyomány is várja a kikapcsolódásra vágyó családokat a négynapos hétvége alatt, hiszen idén is húsvétkor kezdődik a balatoni hajózási szezon. Az első menetrendszerinti hajók mellett különleges sétahajójáratokon is lehet majd utazni, és most először Gyerekhajó is indul Siófokról.

Siófok adott otthont az I. Országos Városmarketing Konferenciának április 15-én, hétfőn. A Magyar Marketing Szövetség hagyományteremtő céllal indította útjára a rendezvényt a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesülettel karöltve. A konferencia igazi balatoni környezetben zajlott, a Hotel Yacht Wellness & Business Siófok panorámás rendezvénytermében.

Hamarosan itt a strandszezon, és ha már most azon gondolkozol, hol dolgozz a nyáron, ne keress tovább! 

Idén is izgalmas programokkal várja a családokat Siófok a húsvéti négynapos ünnep alatt. A város jelképének számító Víztorony mellett nagypéntektől egészen húsvéthétfőig zajlik a népszerű Húsvéti Nyuladalom, ahol a gyerekeket ünnepi játékok és kézműves programok, a felnőtteket pedig koncertek várják. Vasárnap pedig elrajtol a IV. Tojás- és Nyúlfutam, amelyre idén is több száz résztvevőt várnak a szervezők.