Hírek

A magyar kultúra napját Siófokon is megünneplik

A kézirat szerint, 1823. január 22-én készült el Kölcsey Ferenc a Himnusz letisztázásával. Nemzeti himnuszunk születésének napját, 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napjaként. Siófokon a Kultúr Találka együttes koncertjével emlékeznek meg.

2019. január 22-én 18 órától a Kálmán Imre Kulturális Központ mellett található Teátrum kávéház (BackStage) ad otthon a Kultúr Találka ingyenes koncertjének. A zenekar 2012 óta működik; fő profiljuk a magyar költők verseinek megzenésítése. A kezdetekkor úgy gondolták, hogy szükség lenne a fiatalokhoz eljuttatni más formában a verseket, hogy ne csak az irodalom órán halljanak a költészetről a tanulók.

Az ingyenes koncert mellett a BRTK Könyvtár és a Kálmán Imre Emlékház is különféle kiállítással várja a hónap végéig a látogatókat. Olvass és írj Anne Frankkal! c. kiállítás január 30-ig áll rendelkezésre az érdeklődők számára, Démuth Réka Lilla, siófoki festő alkotásai szintén január 30-ig tekinthetőek meg. A híres operettszerző, Kálmán Imre életéről és munkásságáról szóló állandó tárlat a zeneszerzőről elnevezett emlékházban folyamatos várja a látogatókat.

Kép forrása: Felvidék.ma

További hírek; fontos információk

Idén már tizedik alkalommal szolgált Siófok a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny helyszíneként, ráadásul ezúttal egyetlen Balaton-parti településként. A város kiemelt partnere a versenynek, hiszen június 11-én innen indult el a 40. Tour de Hongrie mezőnye. Siófok a Balaton sportfővárosaként nagy hangsúlyt fektet az aktív turizmusra és a színvonalas sportrendezvények befogadására.

Siófok 2019-es marketingstratégiájának fontos elemét képezi az aktív és sport-, valamint a családi élmények hangsúlyozása. A város tavaszi kommunikációs kampánya is ennek jegyében indult azzal a szlogennel, hogy Siófok a Balaton Sportfővárosa. A város a változatos kulturális és szórakoztató programok mellett évről évre egyre több aktív kikapcsolódási lehetőséget és más sportélményt kínál a látogatóknak szárazföldön és vízen egyaránt. Természetesen az aktív és a családos kikapcsolódást keresőknek nyáron sem okoz majd csalódást Siófok, amely nagyban köszönhető a Nagystrand és a PLÁZS újdonságainak.

Lassan kezdetét veszi a nyári szünet, amikor is számos nyári tábor és foglalkozás várja a gyerekeket Siófokon is. Sporttáboroktól kezdve a kreatív - alkotói táborokon keresztül sokszínű programok közül lehet választani.

A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület tizenkettő pályázati anyagát díjazta Városmarketing Gyémánttal a Magyar Marketing Szövetség az Országos Városmarketing pályázaton, mellyel immáron második alkalommal, 2019-ben is Siófok vihette haza a Marketing Fővárosa címet.

A települések versenyében kategóriájának első helyezettje lett a város a 2019-es Kihívás Napja országos sporteseményen.