Hírek

A magyar kultúra napját Siófokon is megünneplik

A kézirat szerint, 1823. január 22-én készült el Kölcsey Ferenc a Himnusz letisztázásával. Nemzeti himnuszunk születésének napját, 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napjaként. Siófokon a Kultúr Találka együttes koncertjével emlékeznek meg.

2019. január 22-én 18 órától a Kálmán Imre Kulturális Központ mellett található Teátrum kávéház (BackStage) ad otthon a Kultúr Találka ingyenes koncertjének. A zenekar 2012 óta működik; fő profiljuk a magyar költők verseinek megzenésítése. A kezdetekkor úgy gondolták, hogy szükség lenne a fiatalokhoz eljuttatni más formában a verseket, hogy ne csak az irodalom órán halljanak a költészetről a tanulók.

Az ingyenes koncert mellett a BRTK Könyvtár és a Kálmán Imre Emlékház is különféle kiállítással várja a hónap végéig a látogatókat. Olvass és írj Anne Frankkal! c. kiállítás január 30-ig áll rendelkezésre az érdeklődők számára, Démuth Réka Lilla, siófoki festő alkotásai szintén január 30-ig tekinthetőek meg. A híres operettszerző, Kálmán Imre életéről és munkásságáról szóló állandó tárlat a zeneszerzőről elnevezett emlékházban folyamatos várja a látogatókat.

Kép forrása: Felvidék.ma

További hírek; fontos információk

Habár a naptár szerint már lassan vége, Siófokon továbbra is tart a nyár. A Nagystrand a jó időre tekintettel egészen szeptember 15-éig nyitva áll, emellett számos családi, sport- és gasztroélmény várja augusztus végén és szeptember elején is a városba látogatókat.

Augusztus 16-20. között rendezik meg a nyári szezon legfontosabb siófoki fesztiváltját, a Bor és Kenyér Ünnepét a Balaton legnagyobb tűzijátékával és számos sztárfellépővel, köztük a 100 Tagú Cigányzenekarral. Az ötnapos, ingyenes fesztiválon az esti koncertek mellett kézművesek és gasztroárusok is várják a látogatókat a siófoki Hajóállomáson.

Szinte már mindenki tudja, hogy Siófokon kezdődik a Balaton, így nem is meglepő, hogy a nyári időszakban hatalmas a forgalma a Víztorony földszintjén található Tourinform irodának.

Augusztus 16-18. között az Inglot sminkkamion vár benneteket a siófoki PLÁZSon. A környezetbarát és állatkísérlet mentes márka kicsit több, mint egy éve van jelen a magyar piacon. Az INGLOT egy világszinten elismert, prémium kategóriás sminkmárka, ezért nem is csoda, hogy ez a rövid idő alatt itthon is hatalmas rajongótáborra tett szert. Gyere el Te is a PLÁZS-ra, ahol egy szuper #beachreadymakeup mellett személyes sminktanácsadással és rengeteg tippel várnak az Inglot sminkesei.

A Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatósága tájékoztatása szerint 2019. augusztus 12-én (hétfőn) 08.00 óra és 10.30 között forgalomkorlátozásra kerül sor Siófokon, a Széchenyi hídon (a McDonald'stól a rendőrség felé haladó útvonalon) hídvizsgálati munkálatok elvégzése miatt.