Hírek

A magyar kultúra napját Siófokon is megünneplik

A kézirat szerint, 1823. január 22-én készült el Kölcsey Ferenc a Himnusz letisztázásával. Nemzeti himnuszunk születésének napját, 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napjaként. Siófokon a Kultúr Találka együttes koncertjével emlékeznek meg.

2019. január 22-én 18 órától a Kálmán Imre Kulturális Központ mellett található Teátrum kávéház (BackStage) ad otthon a Kultúr Találka ingyenes koncertjének. A zenekar 2012 óta működik; fő profiljuk a magyar költők verseinek megzenésítése. A kezdetekkor úgy gondolták, hogy szükség lenne a fiatalokhoz eljuttatni más formában a verseket, hogy ne csak az irodalom órán halljanak a költészetről a tanulók.

Az ingyenes koncert mellett a BRTK Könyvtár és a Kálmán Imre Emlékház is különféle kiállítással várja a hónap végéig a látogatókat. Olvass és írj Anne Frankkal! c. kiállítás január 30-ig áll rendelkezésre az érdeklődők számára, Démuth Réka Lilla, siófoki festő alkotásai szintén január 30-ig tekinthetőek meg. A híres operettszerző, Kálmán Imre életéről és munkásságáról szóló állandó tárlat a zeneszerzőről elnevezett emlékházban folyamatos várja a látogatókat.

Kép forrása: Felvidék.ma

További hírek; fontos információk

Úttörő dologra készül az Edda Siófokon: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara lesz az első, amely koncertet ad a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, március 16-án, 20 órakor. A VIP-jegyet váltók az Edda legújabb, 44 év című koncertkiadványát is ajándékba kapják.

A gyorsan elhervadó virágcsokrok és édességek helyett az idei Valentin-napon segítsd a Siófoki Állatvédő Alapítványt.

A csodálatos téli Balaton látványa mellett más miatt is érdemes februárban Siófokra látogatni: a hónap közepéig lehet korcsolyázni a hajóállomáson kialakított egyedülálló Jégkikötőben, Valentin-napon pedig számos érdekességgel várja a szerelmeseket a város.

A jubileumi programoknak és az intenzív marketingkommunikációnak köszönhetően 2018 kiemelkedően sikeres éve volt a városnak. Egymilliónál több látogató, tizenkét nagyrendezvény és egy 50 éves születésnap – mozgalmas év áll mögöttünk. A Balaton legnagyobb városa a fiatalok mellett egyre több családot vonzott, hiszen az egész évben zajló programokkal mindenkit igyekezett megszólítani Siófok. Az idei évben is új rendezvényekkel, és a már megszokott színvonalú programokkal várjuk látogatóinkat, hogy továbbra is minden korosztály számára vonzó úti cél legyen városunk.

A belföldi turizmus forgalma közel 10 százalékkal növekedett a 2018-as évben, a foglalások kétharmada 1-2 éjszakára szólt, az utazások alkalmával jellemzően apartmanok, vendégházak vagy panziók voltak a legnépszerűbb szálláshelyek. Átlagosan az emberek 46 830 forintot fizettek alkalmanként a szálláshelyeken, míg az úti célokat tekintve Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló voltak a legkeresettebbek a tavalyi évben.