Hírek

Novemberben tartja a születésnapját Siófok

Novemberben is változatos programokkal várja a látogatókat a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófok.

Ezek közül is kiemelkedik Siófok új nagyrendezvénye, a Márton-naphoz kapcsolódó Libadalom november 16-18. között. Az ingyenes programsorozat keretében többek között az Irie Maffia és a Beatrice is fellép. November végén pedig a város születésnapi partiját is megtartják az egész éves jubileumi programsorozat betetőzéseként.

A hónap egyik legfontosabb siófoki eseménye a Libadalom, amelyet idén először rendeznek meg a városban. A háromnapos rendezvénysorozat keretében családi programok és ingyenes koncertek lesznek a Fő téren egy héttel Márton-nap után, november 16-18. között. Fellép többek között a Beatrice és az Irie Maffia, de lesz Cserháti Zsuzsa- és Máté Péter-emlékest is. Az úgynevezett gourmet sétányon pedig Balaton környéki vendéglátósok, borászok mutatkoznak be a közönségnek.

Az egészséges életmód jegyében november első hétvégéjén, még a Halloweenhez kapcsolódva Tökös Futást rendez a siófoki Balatuning Egyesület. A rövid, mindössze 1500 méteres távot bárki könnyedén teljesítheti, és azokat is szívesen várják, akik inkább kerékpárral, görkorcsolyával vagy akár gyalogolva szeretnének végigmenni a Fő térről induló útvonalon november 3-án, délelőtt. A szervezők mindenkit arra buzdítanak, hogy érkezzen jelmezben, hogy még hangulatosabb legyen a futás. A célban tökös finomságok mellett a harmadik születésnapját ünneplő Balatoning Egyesület tortáját is felszolgálják. A leggyorsabbakat díjazni is fogják, illetve az első 300 befutó egyedi, az alkalomra készített ajándékot kap.

A komolyabb kihívásokra vágyókat a hónap utolsó hétvégéjén a 15. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonra várják. A november 24-25-i szezonzáró futóversenyt az évek óta hagyományosan választható távokon és módokon lehet teljesíteni: egyéniben egy vagy többrészletben, illetve párban, megosztva a maratoni és felmaratoni távot. Akinek mindez még sok lenne, lefuthatja a maratoni táv 1/3-át vagy 1/6-át is.

A már jól ismert rendezvényei mellett a hónapban több, fiataloknak szóló programot is szervez a Kálmán Imre Kulturális Központ. November 5-én a Házhoz megy a Zenede című országos programsorozat keretében rendhagyó koncerten lehet zenetörténeti áttekintést kapni a 20. század könnyűzenéjének fejlődéséről. A bluestól kezdve a rock&rollon át a popig minden fontos műfaj terítékre kerül. A kulturális központ fiataloknak szóló új bérlete, a Yolo-bérlet is bemutatkozik: az első előadáson, november 20-án a népszerű youtuber, Szabyest lép fel Siófokon.

A hónap utolsó napján, november 30-án több helyszínen ünneplik meg Siófok napját. Napközben a helyi civil szervezetek és egyesületek részvételével jótékonysági vásárt tartanak a Fő téren, a kulturális központban több tematikus kiállítás is nyílik, este pedig megtartják a városi ünnepséget is az intézmény színháztermében. A díszpolgári oklevelek, a Siófokért érmek és a polgármesteri elismerő oklevelek átadását ünnepi műsor követi, majd este a Fő téren ingyenes Éliás Gyula jr. koncert lesz, olyan sztárvendégekkel, mint Szulák Andrea és Fehér Adrienn.

Az egész évben zajló Siófok50 programsorozat megkoronázásaként a városi önkormányzat egy különleges születésnapi partival is készül, amelyet a Kiss Szilárd Sportcsarnokban rendeznek meg november 30-án. A Siófok50 Születésnapi Partyn svédasztalos vacsora várja a vendégeket, az este sztárvendége pedig Rakonczai Imre zongoraművész lesz. Természetesen ezúttal is igaz, hogy nincs születésnap torta nélkül. A vendégeknek Siófok jelképét, a Víztornyot ábrázoló tortát szolgálnak majd fel. Jegyek korlátozott számban november 5-étől kaphatók.

További információ: www.hellosiofok.hu  www.siofok50.com

Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/

További hírek; fontos információk

A négy napos ünnep alatt is rengeteg élményt kínál Siófok: ingyenes családi fesztivál a Fő téren, aktív kikapcsolódás, hajózás és további remek programlehetőségek várnak Benneteket! Szép napsütéses időre számíthatunk az ünnepek alatt, látogassatok el Ti is Siófokra, hiszen itt kezdődik a Balaton!

Siófokon a sonka és a locsolkodás mellett más ünnepi hagyomány is várja a kikapcsolódásra vágyó családokat a négynapos hétvége alatt, hiszen idén is húsvétkor kezdődik a balatoni hajózási szezon. Az első menetrendszerinti hajók mellett különleges sétahajójáratokon is lehet majd utazni, és most először Gyerekhajó is indul Siófokról.

Siófok adott otthont az I. Országos Városmarketing Konferenciának április 15-én, hétfőn. A Magyar Marketing Szövetség hagyományteremtő céllal indította útjára a rendezvényt a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesülettel karöltve. A konferencia igazi balatoni környezetben zajlott, a Hotel Yacht Wellness & Business Siófok panorámás rendezvénytermében.

Hamarosan itt a strandszezon, és ha már most azon gondolkozol, hol dolgozz a nyáron, ne keress tovább! 

Idén is izgalmas programokkal várja a családokat Siófok a húsvéti négynapos ünnep alatt. A város jelképének számító Víztorony mellett nagypéntektől egészen húsvéthétfőig zajlik a népszerű Húsvéti Nyuladalom, ahol a gyerekeket ünnepi játékok és kézműves programok, a felnőtteket pedig koncertek várják. Vasárnap pedig elrajtol a IV. Tojás- és Nyúlfutam, amelyre idén is több száz résztvevőt várnak a szervezők.