Hírek

Balaton levezető rendszerének korszerűsítése lakossági rendezvény

A „Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése” című projekt kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép- dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma sajtónyilvános lakossági rendezvényt tart, melyen ismertetésre kerülnek a Balatont érintő középtávú fejlesztések és azok kapcsolata a Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése című projekttel.

Balaton levezető rendszerének korszerűsítése lakossági rendezvény • 2018.09.12. (szerda) • Hotel Azúr (Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c)

 

PROGRAM:

 

• 14.30 - 15.00: regisztráció

 

• 15.00 - 15.05: köszöntő

 

• 15.05 - 16.20: Tájékoztató előadások

- Gondolatok a Balaton vízjárásáról, vízháztartásáról és vízszintszabályozásáról – Varga György, Országos Vízügyi Főigazgatóság

- A Balaton vízszintszabályozása, módosítás hatásai – Tombácz Endre, ÖKO Zrt.

- „Mi a jó Balaton?” – Fülöp Bence OVF-Balaton Munkacsoport

 

• 16.20 - 16.50: kérdések, hozzászólások

 

• 16.50 - 17.00 esemény lezárása

 

Meghívott vendégek:

• Witzmann Mihály – országgyűlési képviselő

• dr. Lengyel Róbert - Siófok polgármestere

• Balatoni Hajózási Zrt.

• Balaton Fejlesztési Tanács /Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

• Balatoni Szövetség

• Balatoni Halgazdasági Nonprofit Zrt.

• Nők a Balatonért Egyesület (NABE)

• Balaton Világörökségért Alapítvány

 

A Balaton sekély vizű tó, amely vízfelületéhez viszonyítva kis vízgyűjtővel rendelkezik, így vízháztartása gyorsan és gyakran aggasztó módon reagál a klíma változásaira, a felmelegedést kísérő jelenségekre.

A klímaváltozás hatásainak mérséklése a tóban történő többlettárózás megteremtését igényli, melyhez kiemelt fontosságú a levezető rendszer rugalmasságának növelése.

A Balatont érintő, folyamatban lévő Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében megvalósuló projekteken túl a 1861/2016 (XII.27.) Kormány Határozat további 41,5 milliárd Ft támogatást biztosít a balatoni térség fejlesztésére, a fenntartható gazdálkodás és vízhasználat javítására az ehhez szükséges infrastruktúrális feltételek biztosításával.

 

A rendezvényre szeretettel várja a lakosokat, üdülőtulajdonosokat és minden kedves érdeklődőt az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma!

További hírek; fontos információk

A négy napos ünnep alatt is rengeteg élményt kínál Siófok: ingyenes családi fesztivál a Fő téren, aktív kikapcsolódás, hajózás és további remek programlehetőségek várnak Benneteket! Szép napsütéses időre számíthatunk az ünnepek alatt, látogassatok el Ti is Siófokra, hiszen itt kezdődik a Balaton!

Siófokon a sonka és a locsolkodás mellett más ünnepi hagyomány is várja a kikapcsolódásra vágyó családokat a négynapos hétvége alatt, hiszen idén is húsvétkor kezdődik a balatoni hajózási szezon. Az első menetrendszerinti hajók mellett különleges sétahajójáratokon is lehet majd utazni, és most először Gyerekhajó is indul Siófokról.

Siófok adott otthont az I. Országos Városmarketing Konferenciának április 15-én, hétfőn. A Magyar Marketing Szövetség hagyományteremtő céllal indította útjára a rendezvényt a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesülettel karöltve. A konferencia igazi balatoni környezetben zajlott, a Hotel Yacht Wellness & Business Siófok panorámás rendezvénytermében.

Hamarosan itt a strandszezon, és ha már most azon gondolkozol, hol dolgozz a nyáron, ne keress tovább! 

Idén is izgalmas programokkal várja a családokat Siófok a húsvéti négynapos ünnep alatt. A város jelképének számító Víztorony mellett nagypéntektől egészen húsvéthétfőig zajlik a népszerű Húsvéti Nyuladalom, ahol a gyerekeket ünnepi játékok és kézműves programok, a felnőtteket pedig koncertek várják. Vasárnap pedig elrajtol a IV. Tojás- és Nyúlfutam, amelyre idén is több száz résztvevőt várnak a szervezők.