Hírek

Balaton levezető rendszerének korszerűsítése lakossági rendezvény

A „Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése” című projekt kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép- dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma sajtónyilvános lakossági rendezvényt tart, melyen ismertetésre kerülnek a Balatont érintő középtávú fejlesztések és azok kapcsolata a Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése című projekttel.

Balaton levezető rendszerének korszerűsítése lakossági rendezvény • 2018.09.12. (szerda) • Hotel Azúr (Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c)

 

PROGRAM:

 

• 14.30 - 15.00: regisztráció

 

• 15.00 - 15.05: köszöntő

 

• 15.05 - 16.20: Tájékoztató előadások

- Gondolatok a Balaton vízjárásáról, vízháztartásáról és vízszintszabályozásáról – Varga György, Országos Vízügyi Főigazgatóság

- A Balaton vízszintszabályozása, módosítás hatásai – Tombácz Endre, ÖKO Zrt.

- „Mi a jó Balaton?” – Fülöp Bence OVF-Balaton Munkacsoport

 

• 16.20 - 16.50: kérdések, hozzászólások

 

• 16.50 - 17.00 esemény lezárása

 

Meghívott vendégek:

• Witzmann Mihály – országgyűlési képviselő

• dr. Lengyel Róbert - Siófok polgármestere

• Balatoni Hajózási Zrt.

• Balaton Fejlesztési Tanács /Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

• Balatoni Szövetség

• Balatoni Halgazdasági Nonprofit Zrt.

• Nők a Balatonért Egyesület (NABE)

• Balaton Világörökségért Alapítvány

 

A Balaton sekély vizű tó, amely vízfelületéhez viszonyítva kis vízgyűjtővel rendelkezik, így vízháztartása gyorsan és gyakran aggasztó módon reagál a klíma változásaira, a felmelegedést kísérő jelenségekre.

A klímaváltozás hatásainak mérséklése a tóban történő többlettárózás megteremtését igényli, melyhez kiemelt fontosságú a levezető rendszer rugalmasságának növelése.

A Balatont érintő, folyamatban lévő Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében megvalósuló projekteken túl a 1861/2016 (XII.27.) Kormány Határozat további 41,5 milliárd Ft támogatást biztosít a balatoni térség fejlesztésére, a fenntartható gazdálkodás és vízhasználat javítására az ehhez szükséges infrastruktúrális feltételek biztosításával.

 

A rendezvényre szeretettel várja a lakosokat, üdülőtulajdonosokat és minden kedves érdeklődőt az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma!

További hírek; fontos információk

Elérkeztünk Siófok jubileumi évének utolsó hónapjához. Tizenegy eseménydús hónapon keresztül ünnepeltük Siófok várossá válásának 50. évfordulóját.  A már széles körben ismert nagyrendezvények is ünnepélyesebb hangulatba öltöztek, minden a kerek évforduló körül forgott, és méltó módon ünnepelhettük a várost. Természetesen az 50. év tiszteletére számos egyéb programmal is gazdagodott Siófok eseménynaptára. De mit várhatunk a decembertől és az elkövetkező téltől?

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. A karácsonyi hangulatról a minden nap nyitva tartó adventi vásár gondoskodik, idén először a Mikulás motorral is megérkezik a városba, a két ünnep között ingyenes puncsfesztivál lesz a Fő téren, 2018-at pedig hatalmas partival és sztárfellépőkkel búcsúztatja Siófok.

Siófok 2018-ban ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját. Ennek apropóján álmodta meg a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület(azaz a Hello Siófok) csapata a Siófokot bemutató Városkönyvet. 

Különleges városnapi és születésnapi ajándékot kapott Siófok: az Év Turisztikai Települése versenyben Hajdúszoboszló és Eger mellett a legvonzóbb turisztikai célponttá választották a vendégek a várossá alapításának 50. évfordulóját ünneplő települést.

Az év utolsó hónapjához értünk, így 2018-tól lassan búcsúzunk, de a változatos siófoki programoktól biztosan nem! Egészen karácsonyig várja a látogatókat az Aranycsengő Adventi Vásár a hangulatosan kivilágított Fő téren. December 6-án természetesen a Mikulás is ellátogat Siófokra, és a város több pontján várja majd a gyerekeket. Adni jobb, mint kapni, ezt az érzést pedig több siófoki jótékonysági vásáron és előadáson is megtapasztalhatjuk. December utolsó napjaiban mindenkit vár az Évzáró Puncs Party és a BUÉK Siófok Szilveszteri Party a Fő téren hogy együtt búcsúzzunk 2018-tól és köszöntsük 2019-et mivel az új évben is itt kezdődik a Balaton.