Hírek

Az ünnepi hosszú hétvégén is irány Siófok

A gyönyörű őszi idő még mindig tart, a Balaton az októberi időszakban is csodálatos, számos program közül válogathatunk, irány tehát Siófok a hosszú hétvégén is.

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete szervezésében, három napon keresztül finom ételek és italok, valamint egyedi kézműves termékek várják a hajóállomáson a vendégeket október 23-tól 25-ig. (További információ: https://www.facebook.com/events/1006347749846193)

A Siófoki Kincsvadászat keretén belül szombat estig kereshetitek az elrejtett kincseket a belvárosban. Kitűnő program kicsik és nagyok számára is! A helyesen válaszolók között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra. (További információ: https://www.facebook.com/events/343014943749315)

A kulturális programokból sem lesz hiány a hosszú hétvégén! Elkezdődnek a Kálmán Imre Emléknapok, mely Siófok híres szülötte, Kálmán Imre tiszteletére jött létre. Október 24-én, szombaton egy szabadtéri kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a kulturális központ előtti téren. A kiállítás a művész életére, életútjára és a világhírű műveire emlékezik és egy hónapon keresztül tekinthető meg. (További információ: https://www.facebook.com/events/394834738195387)

Szintén október 24-én szombaton, a délelőtt folyamán egy rendhagyó vezetett séta keretén belül ismerkedhetünk meg az Operettkirály élettörténetének eddig még nem ismert részleteiről. Például születésnapjához kötődő ünnepségek, néhány újonnan elhangzó történet a zeneszerző magánéletéből vagy akár zenei örökségéről. A sétán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (További információ: https://www.facebook.com/events/3960940763920128)

A délután folyamán Sáfár Mónika beszélget a méltán híres magyar sorozat, a Szomszédok egyik főszereplőjével, Nemcsák Károllyal. A beszélgetés témája lesz többek között a sorozat, a mindennapok és egyéb érdekességre is fény derül a Szomszédokkal kapcsolatban. (További információ: https://www.facebook.com/events/993365754408273)

Aki egy kis aktív kikapcsolódásra vágyik, a siófoki Tourinform iroda szervezésében a Töreki Cinege forrásig szervezett kerékpártúra indul. A túra folyamán az Egy Csipet Nádas étterem látja vendégül egy kis frissítőre a résztvevőket. (További információ: https://www.facebook.com/events/766779033882638)

A Halloween jegyében a Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület Tökös napot szervez a kiliti reptéren (Papkutapuszta). A rendezvényen különböző ügyességi játékok, íjászpróba, tök szépségverseny, sütivásár, zsákbamacska. (További információ: https://www.facebook.com/events/817051909061775)

Az attrakciók továbbra is nyitva tartanak: irány a Víztorony, a Fordított ház, a Bella Állatpark, vagy akár a Zenepavilon. Gyertek látogassatok el októberben is Siófokra, hiszen ősszel is itt kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.

Alig várjuk, hogy újra visszatérjen a városba a megszokott sürgés-forgás, de Siófok téli varázsa idén is Mindenkinek jár!:) Sok-sok játékkal, fotóval és videóval készülünk nektek decemberben, hogy ti is részesei lehessetek a Siófok nyújtotta téli élménynek, és együtt várjuk a karácsonyt!

A Balatonon, hazánk egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, az elmúlt években pörgés jellemezte az ingatlanpiacot. A koronavírus megjelenésével azonban ez megváltozott: visszaszorult a kereslet és megtorpantak az árak. 

Mostantól visszaigényelhetik november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80%-át a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek az NTAK felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével igényelhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség még idén folyósít.