Hírek

Kálmán Imre Emléknapok október végén Siófokon

A Kálmán Imre kultusz ápolása Siófokon mindig is hangsúlyos feladat volt, 2008 óta pedig már hagyományosan minden évben az Emléknapok nagyszabású rendezvénysorozatával tiszteleg a város az operett szerző emléke előtt.

Minden év októberében, Kálmán Imre születésnapjához kapcsolódóan kerül megrendezésre az Emléknapok rendezvénysorozata. Siófok világhírű szülötte, Kálmán Imre születésnapja (1882. október 24.) alkalmából idén már XIII. alkalommal rendezik meg a Emléknapokat. A város kulturális intézményei, a hagyományokat méltó módon ápoló Kálmán Imre Kulturális Központ és a Kálmán Imre Emlékház is különböző eseményekkel tisztelegnek a legendás zeneszerző előtt.

Október 24-től egy hónapon keresztül ingyenes szabadtéri kiállítással készülnek a művész életéről, életútjáról és műveiről, melyek a Fő téren a kulturális központ előtti részen tekinthetőek majd meg.

Az Operettkirály születésének 138. évfordulóján különleges tematikus sétával készül a Kálmán Imre Emlékház is. A megszokott és már sokak által megismert élettörténetbe ezúttal a sétákon eddig még nem ismert részletek is belekerülnek. Ilyenek például a Kálmán Imre születésnapjához kötődő ünnepségek, néhány újonnan elhangzó történet a zeneszerző magánéletéből vagy akár zenei örökségéről. Az október 24-én 10:00 órakor induló sétán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (További információ a Facebook eseményben)

Szintén október 24-én 18:00 órától, az Emléknapok mellett, a Teátrum kávéházban Sáfár Mónika, Jászai Mari-díjas színművész beszélget Nemcsák Károllyal a Szomszédok című teleregényről, a sorozat főhőseiről és a mindennapokról. (További információ a Facebook eseményben)

Az Emléknapokat október 30-án Rátonyi Róbert emlékestje zárja. Az est folyamán fellép Galambos Erzsi, Kossuth- és Jászai Mari- díjas művésznő, Benkő Péter, Teremi Trixi, ifj. Rátonyi Róbert és Peller Károly is. (További információ a Facebook eseményben)

Kálmán Imre életművének és emlékének ápolását egész évben fontos feladatának tekinti a város, októberben pedig már hagyománnyá vált, hogy a zeneszerző születésének hónapjában a város egy rendezvénysorozattal tiszteleg a munkássága előtt.

További hírek; fontos információk

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.

Alig várjuk, hogy újra visszatérjen a városba a megszokott sürgés-forgás, de Siófok téli varázsa idén is Mindenkinek jár!:) Sok-sok játékkal, fotóval és videóval készülünk nektek decemberben, hogy ti is részesei lehessetek a Siófok nyújtotta téli élménynek, és együtt várjuk a karácsonyt!

A Balatonon, hazánk egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, az elmúlt években pörgés jellemezte az ingatlanpiacot. A koronavírus megjelenésével azonban ez megváltozott: visszaszorult a kereslet és megtorpantak az árak. 

Mostantól visszaigényelhetik november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80%-át a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek az NTAK felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével igényelhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség még idén folyósít.