Hírek

Kisfaludy Pályázat: március 31. az új határidő

Rengeteg magánszálláshely üzemeltető találta meg kérdéseivel az elmúlt hetekben a siófoki Tourinform iroda munkatársait a Kisfaludy Pályázat kapcsán, de a legnépszerűbb kérdés az volt, hogy várható-e határidő-hosszabbítás.

A december 31-i projektbefejezés sokaknak jelent problémát, hiszen többszáz szálláshely tervez nagyszabású felújítást az elnyert támogatási összegből. Számukra érkezett a jó hír pénteken Guller Zoltántól, hogy ez év december 31. helyett jövő év március 31-ig lehet felhasználni a 8 szobásnál nem nagyobb szálláshelyek fejlesztési támogatását.

Ezzel a záró beszámoló leadási határideje is eltolódott, a projekt fizikai befejezését követő 90 napon belül kell megküldeni azt a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. részére.

A záró beszámolóhoz készített útmutató az alábbi linken érhető el:
https://kisfaludyprogram.hu/palyazati-informaciok/tajekoztatok/TFC-M-1-1-2-2020-zaro-beszamolasi-utmutato/Zaro_beszamolasi_utmutato_TFC_M_112.pdf

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a határidő módosítását azzal indokolta, hogy a belföldi idegenforgalom sikeres nyarat zárt, és emiatt sok szolgáltató nem tudta a tervezett időben elkezdeni a korszerűsítéseket. Az érintettek összesen 43 milliárd forint támogatást már megkaptak, a pályázók száma meghaladta a 14 ezret.

Guller Zoltán közölte azt is, hogy a raktárkoncertek megrendezését, valamint a cigányzenészek fellépését támogató pályázatok eredményéről akár már napokon belül értesíthetik az érintetteket. A népzenészeknek még csaknem két hetük maradt jelentkezni a számukra kiírt támogatásért – tette hozzá.

Az MTÜ vezetője kitért arra a jogszabályváltozásra is, amely október elsejétől kizárólag a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnál (NTAK) regisztrált szolgáltatókat engedi online szálláshely-közvetítőkön hirdetni. Az illegális szállásadók sértik a tisztességes vállalkozások érdekeit, és rontják a magyar idegenforgalom érdekeit – hangsúlyozta. Véleménye szerint a változtatás azért is hasznos, mert az NTAK 40 ezer szálláshely forgalma alapján napi szinten szolgáltat adatokat a belföldi turizmusról, és ez megkönnyíti a döntéshozatalt.

A teljes podcast ITT hallgatható meg.

 

forrás: turizmus.com, kisfaludyprogram.hu

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.