Hírek

Meghívó a Siófok és térsége foglalkoztatási paktum III. fórum ülésére

A „Siófok és térsége helyi foglalkoztatási helyzetének javítása (TOP-5.1.2-15-SO1-2016-00002)” című projekt keretében, a Siófok és térsége Foglalkoztatási Paktum III. Fórumán lehetőség nyílik a térség foglalkoztatási helyzetének javítását szolgáló közös gondolkodásra, a fejlesztési lehetőségek és irányok áttekintésére, javaslattételre, együttműködések alakítására. A Fórumon széleskörű tájékoztatás kapható a projekt kereteiben, illetve, a projekten kívül jelenleg igényelhető állami foglalkoztatási támogatásokról.

Siófok és térsége foglalkoztatási paktum III. fórum ülése • 2018.09.20. (csütörtök) • Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő terme (8600 Siófok, Fő tér 1.)
 

Kérjük, jelezze a SióPaktum Fórum ülésén való részvételi szándékát létszám és név megjelöléssel 2018. szeptember 13. csütörtök 12:00 óráig, a siopaktum@gmail.com e-mail címre! 

PROGRAM:
• 9.30-9.45: Megnyitó és köszöntő beszédek (Siófok Város Önkormányzata-SVM, Somogy Megyei Kormányhivatal-SMKH, Somogy Megyei Önkormányzat-SMÖ)

• 9.45 -10.05: Tájékoztató a projekt aktuális állásáról; a tagkiválasztási szempontrendszer dokumentumának, valamint a paktum iroda éves munkatervének bemutatása

szünet

• 10.20-10.35: Jó gyakorlatoka megyei paktum megvalósításában

• 10.35-10.45: A Siópaktum projekt igyényelhető támogatásai - SMKH

• 10.45-11.00: Egyéb igényelhető támogatások - Euten Consulting Kft.

• 11.00-11.30: Munkaerő megtartása, pozitív környezet kialakítása - Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Akadályoztatása esetén, kérjük, meghatalmazott képviselője a feljogosító írásos meghatalmazást szíveskedjen magával hozni, és a regisztrációnál átadni. 

 

További hírek; fontos információk

Úttörő dologra készül az Edda Siófokon: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara lesz az első, amely koncertet ad a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, március 16-án, 20 órakor. A VIP-jegyet váltók az Edda legújabb, 44 év című koncertkiadványát is ajándékba kapják.

A gyorsan elhervadó virágcsokrok és édességek helyett az idei Valentin-napon segítsd a Siófoki Állatvédő Alapítványt.

A csodálatos téli Balaton látványa mellett más miatt is érdemes februárban Siófokra látogatni: a hónap közepéig lehet korcsolyázni a hajóállomáson kialakított egyedülálló Jégkikötőben, Valentin-napon pedig számos érdekességgel várja a szerelmeseket a város.

A jubileumi programoknak és az intenzív marketingkommunikációnak köszönhetően 2018 kiemelkedően sikeres éve volt a városnak. Egymilliónál több látogató, tizenkét nagyrendezvény és egy 50 éves születésnap – mozgalmas év áll mögöttünk. A Balaton legnagyobb városa a fiatalok mellett egyre több családot vonzott, hiszen az egész évben zajló programokkal mindenkit igyekezett megszólítani Siófok. Az idei évben is új rendezvényekkel, és a már megszokott színvonalú programokkal várjuk látogatóinkat, hogy továbbra is minden korosztály számára vonzó úti cél legyen városunk.

A belföldi turizmus forgalma közel 10 százalékkal növekedett a 2018-as évben, a foglalások kétharmada 1-2 éjszakára szólt, az utazások alkalmával jellemzően apartmanok, vendégházak vagy panziók voltak a legnépszerűbb szálláshelyek. Átlagosan az emberek 46 830 forintot fizettek alkalmanként a szálláshelyeken, míg az úti célokat tekintve Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló voltak a legkeresettebbek a tavalyi évben.