Hírek

Meghívó a Siófok és térsége foglalkoztatási paktum III. fórum ülésére

A „Siófok és térsége helyi foglalkoztatási helyzetének javítása (TOP-5.1.2-15-SO1-2016-00002)” című projekt keretében, a Siófok és térsége Foglalkoztatási Paktum III. Fórumán lehetőség nyílik a térség foglalkoztatási helyzetének javítását szolgáló közös gondolkodásra, a fejlesztési lehetőségek és irányok áttekintésére, javaslattételre, együttműködések alakítására. A Fórumon széleskörű tájékoztatás kapható a projekt kereteiben, illetve, a projekten kívül jelenleg igényelhető állami foglalkoztatási támogatásokról.

Siófok és térsége foglalkoztatási paktum III. fórum ülése • 2018.09.20. (csütörtök) • Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő terme (8600 Siófok, Fő tér 1.)
 

Kérjük, jelezze a SióPaktum Fórum ülésén való részvételi szándékát létszám és név megjelöléssel 2018. szeptember 13. csütörtök 12:00 óráig, a siopaktum@gmail.com e-mail címre! 

PROGRAM:
• 9.30-9.45: Megnyitó és köszöntő beszédek (Siófok Város Önkormányzata-SVM, Somogy Megyei Kormányhivatal-SMKH, Somogy Megyei Önkormányzat-SMÖ)

• 9.45 -10.05: Tájékoztató a projekt aktuális állásáról; a tagkiválasztási szempontrendszer dokumentumának, valamint a paktum iroda éves munkatervének bemutatása

szünet

• 10.20-10.35: Jó gyakorlatoka megyei paktum megvalósításában

• 10.35-10.45: A Siópaktum projekt igyényelhető támogatásai - SMKH

• 10.45-11.00: Egyéb igényelhető támogatások - Euten Consulting Kft.

• 11.00-11.30: Munkaerő megtartása, pozitív környezet kialakítása - Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Akadályoztatása esetén, kérjük, meghatalmazott képviselője a feljogosító írásos meghatalmazást szíveskedjen magával hozni, és a regisztrációnál átadni. 

 

További hírek; fontos információk

A tavalyi együttműködés sikere után idén ismét saját sorozattal érkezik a budapesti Játékszín a siófoki SzínPartra. Júliusban és augusztusban összesen hat szombat estén át láthatja a siófoki közönség a Játékszín legnépszerűbb darabjait, például a Menopauzát és a Legénybúcsút olyan sztárokkal, mint Hernádi Judit, Bánsági Ildikó, Gálvölgyi János, Szulák Andrea, Kovács Patrícia, Dobó Kata, Nagy Sándor, Csonka András és Szente Vajk.

Aki járt már Siófokon, azon belül is Szabadifürdőn, biztosan találkozott a tradicionális ízeket felsorakoztató János Vendéglővel. A családias hangulat, a magyaros ételek, a környékbeli alapanyagok használata és az ott dolgozók hozzáállása teszi igazán különlegessé az atmoszférát, ami nem véletlenül késztet visszatérésre mindenkit, akinek valaha volt alkalma megállni ott egy ebédre.  Interjúnk során Kovács Jánossal, a János Vendéglő tulajdonosával beszélgettünk a vendéglátásról, a Balatonról és a sikerhez vezető útról.

Idén is megrendezésre kerül az "Az Év Fürdője 2019" szavazás, ahol a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ-ra is lehet szavazni:

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országos nyári kampányának célja, hogy a kisiskolások jobban megismerjék Magyarországot és annak nevezetességeit. A kampány segítségével a gyermekek tanulhatnak az ország látványosságairól és természeti kincseiről, emellett virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit Kajla, a kíváncsi magyar vizslakölyök segítségével.

Várhatóan hatszáznál több hajó áll majd rajthoz a július közepén rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjon a szervező Magyar Vitorlás Szövetség várakozása szerint. Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye nemcsak a vitorlázás, hanem a Balaton ünnepe is, így hozzájárul a helyi turizmus fejlődéséhez, a sport, és ezen belül a vitorlázás népszerűsítéséhez.