Hírek

Meghívó a Siófok és térsége foglalkoztatási paktum III. fórum ülésére

A „Siófok és térsége helyi foglalkoztatási helyzetének javítása (TOP-5.1.2-15-SO1-2016-00002)” című projekt keretében, a Siófok és térsége Foglalkoztatási Paktum III. Fórumán lehetőség nyílik a térség foglalkoztatási helyzetének javítását szolgáló közös gondolkodásra, a fejlesztési lehetőségek és irányok áttekintésére, javaslattételre, együttműködések alakítására. A Fórumon széleskörű tájékoztatás kapható a projekt kereteiben, illetve, a projekten kívül jelenleg igényelhető állami foglalkoztatási támogatásokról.

Siófok és térsége foglalkoztatási paktum III. fórum ülése • 2018.09.20. (csütörtök) • Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő terme (8600 Siófok, Fő tér 1.)
 

Kérjük, jelezze a SióPaktum Fórum ülésén való részvételi szándékát létszám és név megjelöléssel 2018. szeptember 13. csütörtök 12:00 óráig, a siopaktum@gmail.com e-mail címre! 

PROGRAM:
• 9.30-9.45: Megnyitó és köszöntő beszédek (Siófok Város Önkormányzata-SVM, Somogy Megyei Kormányhivatal-SMKH, Somogy Megyei Önkormányzat-SMÖ)

• 9.45 -10.05: Tájékoztató a projekt aktuális állásáról; a tagkiválasztási szempontrendszer dokumentumának, valamint a paktum iroda éves munkatervének bemutatása

szünet

• 10.20-10.35: Jó gyakorlatoka megyei paktum megvalósításában

• 10.35-10.45: A Siópaktum projekt igyényelhető támogatásai - SMKH

• 10.45-11.00: Egyéb igényelhető támogatások - Euten Consulting Kft.

• 11.00-11.30: Munkaerő megtartása, pozitív környezet kialakítása - Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Akadályoztatása esetén, kérjük, meghatalmazott képviselője a feljogosító írásos meghatalmazást szíveskedjen magával hozni, és a regisztrációnál átadni. 

 

További hírek; fontos információk

Elérkeztünk Siófok jubileumi évének utolsó hónapjához. Tizenegy eseménydús hónapon keresztül ünnepeltük Siófok várossá válásának 50. évfordulóját.  A már széles körben ismert nagyrendezvények is ünnepélyesebb hangulatba öltöztek, minden a kerek évforduló körül forgott, és méltó módon ünnepelhettük a várost. Természetesen az 50. év tiszteletére számos egyéb programmal is gazdagodott Siófok eseménynaptára. De mit várhatunk a decembertől és az elkövetkező téltől?

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. A karácsonyi hangulatról a minden nap nyitva tartó adventi vásár gondoskodik, idén először a Mikulás motorral is megérkezik a városba, a két ünnep között ingyenes puncsfesztivál lesz a Fő téren, 2018-at pedig hatalmas partival és sztárfellépőkkel búcsúztatja Siófok.

Siófok 2018-ban ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját. Ennek apropóján álmodta meg a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület(azaz a Hello Siófok) csapata a Siófokot bemutató Városkönyvet. 

Különleges városnapi és születésnapi ajándékot kapott Siófok: az Év Turisztikai Települése versenyben Hajdúszoboszló és Eger mellett a legvonzóbb turisztikai célponttá választották a vendégek a várossá alapításának 50. évfordulóját ünneplő települést.

Az év utolsó hónapjához értünk, így 2018-tól lassan búcsúzunk, de a változatos siófoki programoktól biztosan nem! Egészen karácsonyig várja a látogatókat az Aranycsengő Adventi Vásár a hangulatosan kivilágított Fő téren. December 6-án természetesen a Mikulás is ellátogat Siófokra, és a város több pontján várja majd a gyerekeket. Adni jobb, mint kapni, ezt az érzést pedig több siófoki jótékonysági vásáron és előadáson is megtapasztalhatjuk. December utolsó napjaiban mindenkit vár az Évzáró Puncs Party és a BUÉK Siófok Szilveszteri Party a Fő téren hogy együtt búcsúzzunk 2018-tól és köszöntsük 2019-et mivel az új évben is itt kezdődik a Balaton.