Hírek

Szeptember 1-től lezárják a Baross hidat

A siófoki Baross híd (Indóház utca és a Vitorlás utcai körforgalom között) átépítését érintő szakasz kivitelezési munkáit 2020. szeptember 1-től megkezdik.  

A balatoni bringakör fejlesztésének részeként elkezdődik a Sió csatornán átívelő Baross híd átépítése - adta hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (Nif).

A hidat szeptember 1-től zárják le a gépjárműforgalom elől. A gyalogosok és kerékpárosok a várhatóan május végéig tartó építkezés időtartama alatt is folyamatosan közlekedhetnek a Siófok központi részén elhelyezkedő hídon.

A lezárás a Vitorlás utcai körforgalom irányából a Mártírok útjáig érinti a forgalmat. Az autósok számára terelő útvonal teszi lehetővé az akadálymentes, biztonságos közlekedést. A gépjárművek a Vitrolás utca - Fő utca - Beszédes híd- Mártírok útja útvonalon kerülhetik el a Baross hidat.

A munka várhatóan 2021. május 31-ig tart - írja a cég.

Forrás: www.siofok.hu

További hírek; fontos információk

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.

2020 nyara az elmúlt évekhez képest történelmi számokkal vonul majd be a turisztikai ágazat emlékezetébe. Soha nem látott csúcson a belföldi utazók és vendégéjszakák száma, ugyanakkor a fővárosi szálláshelyek továbbra is mélyrepülésben.

Meglepő adatok derültek ki a digitális forgalomfigyelésen alapuló LocSight elemzéséből: egy hónapnál is többet töltött idén a Balatonon a látogatók 28%-a. Természetesen köztük jelentős számban voltak azok, akik saját ingatlannal rendelkeznek a tónál.

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.