Hírek

Siófokon augusztus 19-től két helyen is kapható az Ország Tortája 2020

 A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal választotta ki Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját. 2020-ban a Curiositas – Kíváncsiság nevet viselő torta lett az Ország Tortája. A cukormentes torták versenyében pedig a Szentivánéji Álom nyert. Siófokon augusztus 19-től a Dinasztia Cukrászda és a Melba Café kínálatában is megtalálhatók a tortakülönlegességek.

A siófoki Dinasztia Cukrászdában szeletenként és egészben is kínálják a Curiositast, a Melba Cukrászdában pedig a Curiositas mellett az ország cukormentes tortája, a Szentivánéji álom is elérhető szerdától.

Kíváncsiság – CURIOSITAS
Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester (Hisztéria Cukrászda).  A torta összetétele a következő: fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat. Latinul kíváncsiság, magyarul izgalmas, újszerű, ez a kuriozitás.

Szentivánéji Álom

A pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapatának alkotása. A kreáció ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. A torta hozzáadott cukor nélkül készült.

 

A képek és szöveg forrása: www.cukraszat.net

További hírek; fontos információk

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.

2020 nyara az elmúlt évekhez képest történelmi számokkal vonul majd be a turisztikai ágazat emlékezetébe. Soha nem látott csúcson a belföldi utazók és vendégéjszakák száma, ugyanakkor a fővárosi szálláshelyek továbbra is mélyrepülésben.

Meglepő adatok derültek ki a digitális forgalomfigyelésen alapuló LocSight elemzéséből: egy hónapnál is többet töltött idén a Balatonon a látogatók 28%-a. Természetesen köztük jelentős számban voltak azok, akik saját ingatlannal rendelkeznek a tónál.

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.