Hírek

Siófoki programajánló az augusztus 20-ai hosszúhétvégére

Az augusztus 20-ai hosszúhétvégén is számtalan remek programmal várja a család minden tagját Siófok.

Augusztus 19-23. között a Hajóállomáson ingyenes esti koncertekkel Ünnepi gasztro- és kézműves vásár várja a látogatókat.

Augusztus 19-én ingyenes nyáresti filmklub kerül megrendezésre a Kálmán Imre Kulturális Központ szervezésében. A PLÁZSon pedig este 22:00 órától a ’90-es és 2000-es évek hangulatával érkezik a Wannabe Beach - Best of 90'S & 00'S party. Szintén a PLÁZSon az Arénában NEXTLEVEL BALATON SPECIAL x AUGUSZTUS 19 party lesz, ahol az elektronikus zene kedvelői számára a hajnalig tartó buli garantált lesz.

Augusztus 20-án városi ünnepség keretében zárt körben kerül sor a kenyérszentelésre és a város borának választására, melyet online közvetítenek. A SzínParton a 100 Tagú Cigányzenekar várja ünnepi műsorral az érdeklődőket. Este a PLÁZS 4 helyszínen várja a kikapcsolódni vágyókat a We Love Balaton Fesztivállal. Tűzijátékot pedig este 20:00-tól a sóstói szabad strandon láthatunk. >> 08.18-án kapott információk alapján a tűzijáték elmarad!

Augusztus 21-én este a PLÁZSon többféle zenei ízlés kedvelői is megtalálhatják a számukra ideális szórakozási lehetőséget. Ismét érkeznek a ’90-es és 2000-es évek legnépszerűbb slágerei a Wannabe Beach partyval. A PLÁZS Arénát Nigel Stately és barátai katartikus dallamokkal borítják be. A Truesounds Music pres. COLYN (Afterlife) party keretében pedig a teljes Truesounds Music TSapat, illetve a Be Massive boss, Metha garantálja, hogy COLYN előtt és után is felejthetetlen zenei élményekben legyen részetek.

Augusztus 22-én a SzínPartra érkezik a Demjén Turné 2020. Demjén Ferenc a karantén utáni első koncertjét adja Siófokon. Este 22:00-tól a PLÁZSon a nagysikerű retro party, a Wannabe Beach érkezik. A fehér homokos parton pedig Be Massive Sunset x Truesounds Music Sunrise eseménnyel a siófoki PLÁZSra egy fergeteges bulit varázsol a Truesounds Music és a Be Massive.

A hosszúhétvége utolsó napján, augusztus 23-án a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület szervezésében kerül megrendezésre az egész napos I. Siófoki SUP kupa a Nagystrandon, ahol mindenkinek lehetősége lesz kipróbálnia magát egy jó hangulatú versenyen. Napközben a PLÁZSon hamisítatlan balatoni hangulat, frissítő koktélok és DJ-k várnak mindenkit egy kis vasárnap délutáni kikapcsolódásra.  A templomi koncertek keretében vasárnap 17:00-tól a Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomban a Budapesti Fesztiválzenekar ad koncertet.

A hosszúhétvége alatt is megtekinthető a Kockák a padláson LEGO kiállítás, a széles programkínálat mellett természetesen a megszokott siófoki élményekkel továbbra is vár mindenkit a város. Felülhetünk az 50 méter magas Óriáskerékre megcsodálni a gyönyörű balatoni panorámát, felülhetünk a Siófokot bejáró kisvonatra, meglátogathatjuk a Bella Állatpark lakóit, felmehetünk a Víztorony tetejére, és a Fordított ház is nyitva áll. Vár a Nagystrand, a PLÁZS és a sok siófoki szabad strand is!

További hírek; fontos információk

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.

2020 nyara az elmúlt évekhez képest történelmi számokkal vonul majd be a turisztikai ágazat emlékezetébe. Soha nem látott csúcson a belföldi utazók és vendégéjszakák száma, ugyanakkor a fővárosi szálláshelyek továbbra is mélyrepülésben.

Meglepő adatok derültek ki a digitális forgalomfigyelésen alapuló LocSight elemzéséből: egy hónapnál is többet töltött idén a Balatonon a látogatók 28%-a. Természetesen köztük jelentős számban voltak azok, akik saját ingatlannal rendelkeznek a tónál.

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.